Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради недостига на линейки – изписват пациенти и по тъмно (видео)

Пациентка, изписана след прекаран коронавирус, е транспортирана по тъмно до дома си. Ситуацията се е развила в бургаския квартал „Победа“.

Видеоклипът, заснет от местен жител, показва как пациентката се кара в тъмните часове на денонощието до дома ѝ. Жената, която шофира линейката, сама смъква пациентката и въпреки десетината коментиращи, никой не ѝ помага.

От болницата уточниха, че пациент се изписва след края на клиничната пътека. В конкретния случай на епидемията, човекът трябва да се транспортира с линейка, защото той е под карантина. Това може да се случи едва след като има свободен автомобил, а и в записът се чува, че е само един.  Независимо в колко часа се изписва пациент, лежал за коронавирус, той се транспортира, когато се освободи и линейка. Специализираните превозни средства и екипи, които да ги обслужват не достигат и затова се налага да се чака и по-продължително време. Леглата в covid отделенията също са необходими, затова пациентите се изписват веднага след като състоянието им го предполага.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С концерт, рибен курбан и миди с ориз празнуват Летен Никулден в Бургас

Летен Никулден ще бъде отбелязан днес в Бургас. За първи път това ще стане с празнични събития на пл. Тройката. Ще има рибен курбан, ястия с миди и концерт. В  храм „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде отслужена тържествена литургия, а в етнографския музей ще бъдат пресъздадени обичаите „Герман“ и „Пеперуда“ съобщи ръководителят на отдел..

публикувано на 09.05.24 в 08:20
Димитър Главчев в МС.

Предстои физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл"

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че предстои физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Това обяви самият Главчев в началото на заседанието на кабинета. Проверката е възложена на НАП и Агенция "Митници". Пред министрите Главчев обяви, че от утре започва и изплащането на помощите в размер на близо 300 милиона лева на 51 000..

публикувано на 08.05.24 в 15:54

Френски студенти изготвят проекти за рехабилитация на сгради в община Царево

Френски студенти ще изготвят безвъзмездно проекти за рехабилитация на сгради в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец. Тяхната преподавателка арх. Цвета Сурчева се срещна днес с кмета на Общината Марин Киров. Архитектът е преподавател по Устойчива урбанистика, кръгови технологии и екологични методи за рехабилитация на сгради във Висшето училище по..

публикувано на 08.05.24 в 14:44

Община Царево финансира доизграждането на медицинския център

Одобрен е списъкът на обектите, които ще се финансират от Община Царево. Това става с решение на Общинския съвет за рефинансиране на стар заем като остатъкът е предвиден да се вложи в  няколко стратегически обекта за населените места от общината.  Сред тях са п роектирането и изграждането на осветление в „Зона север“ в Царево, както и п..

публикувано на 08.05.24 в 14:07

Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се проведе в Бургас

Над 10 работодатели и фирми ще участват в трудовата борса, която се организира от Кариерен център – Бургас на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания“. В нея могат да се включат лица в неравностойно положение, които си търсят работа - безработни младежи до 29 г., хора с увреждания и социално-слаби лица,..

публикувано на 08.05.24 в 13:24
Снимката е илюстративна.

Спират водата в няколко населени места в област Бургас

Заради отстраняване на авария по деривационна система "Камчия-юг", днес са възможни проблеми във водоподаването в някои населени места от системата . Това съобщават от ВиК – Бургас.   Заради подмяна на два броя спирателни кранове във водоем Айтос днес до 15.00 ч. ще бъде спряна водата в града. След този час са възможни проблеми във..

публикувано на 08.05.24 в 09:22