Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Добавки за пенсионерите и догодина, още пари и за медиците

Снимка: Ани Петрова

Над 2 млн. души ще получат добавката от 50 лева към пенсиите за декември. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като в проектобюджета са предвидени допълнителни 318 млн. лв., за да се обезпечи мярката. Това обяви в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

През април се предвижда предоставянето на еднократни ваучери за храна за хората с пенсии от 300 до 369 лв.

Допълнителни 80 милиона лева се отпускат за всички медици, които се борят на първа линия. Това решиха на днешното правителствено заседание. Средствата са осигурени по оперативните програми на Европейския съюз. Те ще се използват за допълнителни възнаграждения на работещия на първа линия медицински и немедицински персонал, осигуряване на безопасни условия на труд и подобряване на работната среда.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

След час дебат: вдигнаха началната цена за лунапарка в Морската градина

Обявяването на търг за отдаване под наем на терена за лунапарка в Морската градина на Бургас предизвика сериозна дискусия сред общинските съветници днес. Първоначалното предложение от 3255 лв. месечен наем (без ДДС), който да е началната цена, бе оспорено от Константин Бачийски от Средна европейска класа като ниско. След около час дебати и..

публикувано на 27.07.21 в 15:48

"Булевард Демокрация" на 27-ми юли

Пътят към имота на Ахмед Доган в парк Росенец остава общинска собственост за момента, какво следва от тук насетне ще чуем след малко в предаването. Поредно лято, в което усещаме липсата на кадри и то на всички нива в туризма. Повече от всякога се виждат в заведения и хотели как работят млади и неопитни хора, това ли е решението или вноса на специалисти..

публикувано на 27.07.21 в 14:52

Обновиха климатичната система на Младежкия дом

Обновена е климатичната система на Младежкия културен център, съобщават от Община Бургас. От утре тя ще работи и в режим на охлаждане, и на затопляне. Това ще осигури добри условия за работа на творческите школи, които развиват дейност в сградата. Досега чилър системата можеше да работи само в един от режимите – или отопляване, или охлаждане. След..

публикувано на 27.07.21 в 14:13

Увеличават зелената зона в Бургас с още 32 места (обновена)

Зоната за платено паркиране през лятото ще бъде увеличена в района на бул. "Демокрация", между "Константин Величков" и "Места".  Мнозинството в общинския съвет подкрепи предложението на администрацията, въпреки възраженията на Христо Панайотов (БСП), че така зоната се превръща в "касичка".  Андрей Рунчев, управител на ОП "Транспорт" посочи, че това е по..

обновено на 27.07.21 в 13:24

Обновявиха уличното осветление и по "Одрин", "Стефан Стамболов"

Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас, съобщават от Общината. През последните дни бяха обновени ул. „Одрин“ и бул. „Стефан Стамболов“ – от „Сан Стефано“ до „Гурко“ и от „Демокрация“ до „Сан Стефано“. По-рано през годината обновлението се случи на бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ - от „Никола..

публикувано на 27.07.21 в 11:34

Общинският съвет на Бургас се очаква да одобри ново разширение на зелената зона

Разширение на „зелената зона“ в Бургас и ограничаване на контрапротестите. Това са част от предложенията, които ще обсъжда днес общинският съвет в морския град.  Нова зона да се присъедини към платеното паркиране, което функционира в Бургас през лятото, предлага заместник - кметът Йорданка Ананиева. Тя ще е в участъка на булевард „Демокрация“,..

публикувано на 27.07.21 в 07:45

Експериментално безкондукторно таксуване в част от градския транспорт в Сливен

По три от градските линии в Сливен е въведено експериментално безкондукторно таксуване. Общинският превозвач „Пътнически превози“ обяви днес, че от първи август по тези линии се преустановява изцяло продажбата на билети от служители на фирмата. Очаква се постепенно във всички линии на градския транспорт да бъде въведена система за електронно..

публикувано на 26.07.21 в 16:18