Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преразглеждат предложения пакет от 365 пътувания с "Бургасбус"

| обновено на 18.11.20 в 16:41
Снимка: БГНЕС



Дебати в комисията по транспорт към Общинския съвет предизвика предложението на НФСБ за нов пакет от пътуване в градския транспорт. Цената да бъде 365 лева, в рамките на една година. От общинския превозвач контрират, че подобно предложение ще ощети приходната им част.  

Според вносителя на докладната записка Боян Дяков, в самия пакет ще има 365 пътувания с градския транспорт, без времеви лимит в рамките на година, и обясни:

"По този начин цената на едно пътуване ще падне на левче за човек, който е избрал да ползва този пакет за пътувания"

Управителят на "Бургасбус"  Петко Драгнев поиска уточнение:

"На ден ли ще бъде 1 лв. или еднократното пътувание, важи една година, но колко пътувания включва?"
"365 бр. пътувания включва този пакет, ако клиента ги изчерпи ще трябва да вземе още един пакет. Ако не се изразходят пътуванията - ще изгорят, защото няма да могат да се прехвърлят"

В края на годината ще се появи половин милион по-малко в приходите на превозвача, уточни Драгнев.
Боян Дяков е категоричен, че подобно решение с новия пакет пътувания ще накара част от бургазлии да се откажат от колите си, а качеството на въздуха ще се подобри.
 Живко Господинов припомни, че това е тема за БСП Бургас отдавна, и попита колко от жителите ще могат да си позволят подобен разход от 365 лв еднократно за година:

"Като сравняваме цени на услуги, е хубаво да сравняваме и доходите в Бургас, ние сме на 10 място в страната по доходи, а сме с втория най-скъп билет в България. Само преди 4 месеца предложихме намаляване на цената на билета на 1,20 лв като антикризисна мярка, защото хората не знаят дали и утре ще са на работа и не закупуват за цял месец карти. Други ходят пеша до работа за да си спестят разходи за транспорт.  Продължаващото нежелание на "Бургасбус" да намали цената на билета за да върне част от ползвателите,  отказали се от услугата на превозвача  за мен е неразбираемо. 


Той подкрепя желанието на вносителя за цена от 1 лев на пътуване, но не и срещу 365 лв. 

Юлиян Кулев каза:

"Такава карта, която се ползва в София дава достъп за буферните паркинги, които са около София и дава право да се ползва във всички транспортни средства - трамваи, автобуси, метро. тролеи. А при нас няма къде да се оставят колите, например ако идваме от Айтос няма къде да си оставим колата и да се качим в автобус на градския транспорт. Затова трябва да се обмисли още веднъж това предложение."


Така транспортната комисия реши  предложението на НФСБ да бъде оттеглено и обсъдено, преди да бъде внесено отново за разглеждане в комисия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ - Бургас: Неприятната миризма на нефтени продукти идва от морето

Девет сигнала за неприятна миризма на нефтени продукти са постъпили днес в Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според екоинспекторите става дума за миризми от товаро – разтоварната дейност на танкерите, каза за БНР – Бургас директорът Павел Маринов. По думите му такива сигнали има от началото на лятото и са почти всяка седмица...

публикувано на 04.09.24 в 15:43

Меморандум подписа Мария Нейкова с НС на ТПК

Меморандум за сътрудничество бе подписан между Областна администрация Бургас, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Окръжния съюз на трудово-производителните кооперации–Бургас.  Това стана по време на форум на тема „105 години НС на ТПК“, който се проведе в  Областната администрация. Обхватът на Меморандума включва разработване..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Писателят Захари Карабашлиев ще представи романа си

Да внимаваме кого избираме: тези, които говорят за врагове и чужди влияния, водят към бездната

"Раната, която се отваря по време на една война, зараства много бавно. Понякога не зараства. Понякога минават десетилетия, вероятно и повече. Но по-трудно зарастват раните, за които не се говори и които не се третират" - казва писателят Захари Карабашлиев в навечерието на представянето на романа си "Рана" в рамките на културния фестивал "Аполония". То ще..

публикувано на 04.09.24 в 15:25

Акция за кастриране на дворни кучета и котки ще се проведе в Сливен

12-ата акция за кастриране на дворни животни ще се проведе в Сливен от 20 септември.  В дните до 23 септември ще се кастрират безплатно кучета и котки. Акцията е с предварително записване -   7 и 8 септември от 14 до 16 часа, на 14 и 15 септември от 14 до 16 часа или до запълване на квотата. Кампанията е с благотворителен характер. Целта е..

публикувано на 04.09.24 в 14:05

Община Царево кандидатства по проект за основен ремонт на кметството в Лозенец

В средата на август бяха представени проектите за ново оформление на обществени сгради в гр. Ахтопол, с. Синеморец, гр. Царево и с. Лозенец, изготвени от френски студенти, които участват в международен конкурс за проекти. Студенти от Париж изготвиха проекти за пет сгради в община Царево Междувременно, в партньорство с арх. Цвета Сурчева,..

публикувано на 04.09.24 в 09:50

Вижте празничните прояви за Деня на Средец

С втория литературен конкурс „Янаки Петров“ на 4 септември започват празничните прояви, посветени на Деня на град Средец, който се отбелязва на 23 септември. През целия месец са предвидени културни събития, спортни прояви, предстои и осветяване на нова църква в града.    При голям интерес от автори от цялата страна днес започва..

публикувано на 04.09.24 в 08:40
Стралджа

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия.  Липсата на достатъчно количество вода в резервоарите, както и многобройните  аварии по водопроводната мрежа оставят всекидневно..

публикувано на 04.09.24 в 07:15