Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалното предприятие към сдружение "Онкоболни и приятели"

"Нарисувай ми усмивка" - оцеляване с гъвкав бизнес план и с онлайн продажби

Изработват се коледни сувенири, покривки, венци, късметчета

| обновено на 20.11.20 в 10:04


Социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ към сдружение „Онкоболни и приятели“ насочва усилията си към онлайн търговия. Целта е да се реализира продукцията му. Предприятието съществува вече 5 години, в него работят 8 души на половин работен ден. Те изработва меки кукли и различни сувенири.

Оцеляването ни е свързано с прилагането на гъвкав бизнес план и помощ от Общината, която осигурява заплатите, защото все още не успяваме да се самоиздържаме с реализирането на продукцията, която произвеждаме, разказа Цонка Тодорова, председател на „Онкоболни и приятели“ :

„Продължаваме да работим, като спазваме всички противоепидемични мерки. Оцеляваме благодарение на това, че имаме волята да го правим. По –малко хора в днешното време посещават магазина ни, притесняват се! От Центъра за стопанско право ни включиха в два онлайн магазина от където имаме поръчки. Надявам се, че за Коледа този вид търговия ще се увеличи и ще реализираме оборот.“

Социалното предприятие в момента е насочило усилията си в реализирането на коледна колекция с интересни сувенири и подаръци. Въпреки коронавируса животът си върви и предстои Коледа и ние отново искаме да зарадваме клиентите си с красиви изделия, каза още Цонка Тодорова:

„Изработваме маски, които са двуслойни и с много добро качество. Правим коледни венци, късметчета, коледни снежковци. Изработваме покривки за коледната трапеза и прекрасни ръчнорисувани чаши, които са прекрасен подарък. Предлагаме още рисувани шалове и други красиви текстилни изделия.“

Заради коронавируса дейностите в сдружението „Онкоболни и приятели“ в момента са преустановени. Надеждата е, че ситуацията няма да се усложни и и социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ ще може да продължи да работи.

повече може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Габриела Руменова

Най-често туристи сигнализират за некоректни агенции и неправилно описани хотели

Спорове свързани с туристически агенции за промяна на дата на пътуване или погрешно описание на хотел, са част от сигналите подадени до момента в платформата "Ние потребителите". Когато възникне несъответствие трябва да се направят компромиси и от двете страни, смята експертът Габриела Руменова. Тя даде за пример случай с летовничка, която е..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора, за да развива потенциала си. Според  Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика г рада има нужда от още повече млади хора и таланти. Образователните показатели трябва да се подобрят, за да влезе областта в топ 3.  Това което, според Ганев трябва да се..

публикувано на 10.07.24 в 10:44

Удължават срока за прием на документи за интервенции в агроекологията

До 30 септември се удължава се срокът за предоставяне допълнителни документи за част от интервенциите в областта на агроекологията. Това предвижда публикуваният за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение  на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение..

публикувано на 10.07.24 в 08:24

Евтим Милошев: По Черноморието има предложения за всекиго, дори за най-капризните

По Черноморието има предложения за всекиго - и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните. Има великолепни места.  Това каза в предаването "Пътувай с Хоризонт" служебният министър на туризма Евтим Милошев и уточни: "Това не е благодарение само на държавата, това е благодарение на пазара, благодарение на всички хора, които са заети в..

публикувано на 07.07.24 в 14:28

Средните добиви при пшеницата и ечемика са по- ниски в сравнение с миналата година в ямболска област

Приключва прибирането на зърнената реколта в Ямболска област.  Заради засушаването добивите са по- ниски, както при ечемика, така и при пшеницата, отчитат от областната служба „Земеделие“. От декар тази година са прибрани средно по 525 кг пшеница и 560 ечемик, докато миналата година и при двете култури са били около 600 кг.  Притеснително е..

публикувано на 06.07.24 в 13:28
снимката е илюстративна

За проблем с намирането на кадри, сигнализират и екскурзоводите

За поредна година екскурзоводите сигнализират за проблем с кадрите. Не са много младите хора, които искат да упражняват тази професия.  Това обясни Кристалина Пирева, председател на Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ - Бургас, в която членуват 120 души. "Основният проблем е, че това е сезонна работа. При нас сезонът е 4-5 месеца. А..

публикувано на 05.07.24 в 13:18

Как да плажуваме край дюни, без да ги унищожим

Как туристите да плажуват край дюни, без да ги унищожат? Отговор на този и други въпроси ще дадат от Българска фондация "Биоразнообразие" тази вечер по време на акция по почистването на Бургаската дюна днес ,  в рамките на която ще поставят и две информационни табели.  "Когато има плажуващи, няма много голям шанс дюната да се развие според..

публикувано на 04.07.24 в 12:59