Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социалното предприятие към сдружение "Онкоболни и приятели"

"Нарисувай ми усмивка" - оцеляване с гъвкав бизнес план и с онлайн продажби

Изработват се коледни сувенири, покривки, венци, късметчета

| обновено на 20.11.20 в 10:04


Социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ към сдружение „Онкоболни и приятели“ насочва усилията си към онлайн търговия. Целта е да се реализира продукцията му. Предприятието съществува вече 5 години, в него работят 8 души на половин работен ден. Те изработва меки кукли и различни сувенири.

Оцеляването ни е свързано с прилагането на гъвкав бизнес план и помощ от Общината, която осигурява заплатите, защото все още не успяваме да се самоиздържаме с реализирането на продукцията, която произвеждаме, разказа Цонка Тодорова, председател на „Онкоболни и приятели“ :

„Продължаваме да работим, като спазваме всички противоепидемични мерки. Оцеляваме благодарение на това, че имаме волята да го правим. По –малко хора в днешното време посещават магазина ни, притесняват се! От Центъра за стопанско право ни включиха в два онлайн магазина от където имаме поръчки. Надявам се, че за Коледа този вид търговия ще се увеличи и ще реализираме оборот.“

Социалното предприятие в момента е насочило усилията си в реализирането на коледна колекция с интересни сувенири и подаръци. Въпреки коронавируса животът си върви и предстои Коледа и ние отново искаме да зарадваме клиентите си с красиви изделия, каза още Цонка Тодорова:

„Изработваме маски, които са двуслойни и с много добро качество. Правим коледни венци, късметчета, коледни снежковци. Изработваме покривки за коледната трапеза и прекрасни ръчнорисувани чаши, които са прекрасен подарък. Предлагаме още рисувани шалове и други красиви текстилни изделия.“

Заради коронавируса дейностите в сдружението „Онкоболни и приятели“ в момента са преустановени. Надеждата е, че ситуацията няма да се усложни и и социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ ще може да продължи да работи.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глътка въздух за предприемачите

Европейският банков орган разреши българският бизнес да ползва кредитния мораториум и да отложи плащането на лихви или главници.  Националната агенция за приходите ще разплаща компенсациите за затворените микро, малки и средни предприятия. Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев отбелязва:  Кредитният мораториум, който се..

публикувано на 03.12.20 в 13:41
Снимката е илюстративна

До 4 декември земеделци кандидатстват по de minimis за компенсиране на щетите от сушата

Утре е крайният срок за подаване на заявления по схемата de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол. Осигурените средства са в размер на 13,4 млн. лв. Общият размер на помощта по схемата, която един земеделски стопанин може да получи, е до..

публикувано на 03.12.20 в 08:20

Бургас в надпреварата за Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява..

публикувано на 02.12.20 в 15:28

Диана Иванова: В Бургас има повишен интерес към закупуването на жилища

Повишен интерес има към инвестирането в недвижими имоти, но има ограничения в предлагането на жилища.. Цената на новото строителство е повишена, но това се  дължи на по-високото качество и новите удобство в жилищата. Това каза Диана Иванова, управител на агенции за недвижими имоти в Бургас: "В момента има доста голяма активност от страна на..

публикувано на 02.12.20 в 14:39
море лодки

Узаконяват над 90 лодкостоянки и буйове по черноморието ни

С промени в Закона за морските пространства, приети на второ четене от Народното събрание вече ще могат да се узаконят старите вълноломи и буйовете. Конкретното предложени е на бургаския депутат Иван Вълков и е свързано със съществуващи от много години хидротехнически и брегоукрепителни съоръжения, които се ползват за временен престой и..

публикувано на 01.12.20 в 15:10

Сигнал за компроментиран отводнителен канал подаде Живко Табаков

Сигнал за преливане на води от отводнителната тръба  на Северния плаж е изпратил до няколко инститиции  председателят на общинската  комисия по туризъм Живко Табаков. За компроментираната консрукция са уведомени министерството на туризма, регионалната еко инспекция, областната асминистрация и В и К.  Заради запушване на тръбата в продължение на..

публикувано на 01.12.20 в 13:41

Започнаха сондажните проучвания в находище „Иглика”

Започнаха сондажните проучвания за наличие на метални изкопаеми в находище „Иглика”, намиращо се на територията на общините Болярово и Елхово. От фирмата уверяват, че проучванията няма да нарушат екоравновесието, но част от местното население е против. Дейностите  са  в землището на елховското село Лалково. И докато в елховската община протестите срещу..

публикувано на 28.11.20 в 12:53