Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътни инсталации повишават безопасността в Бургас

Снимка: автор: община Бургас

Пътни инсталации в центъра на града повишават безопасността за пешеходците и създават велосипедни паркоместа. Конструкциите са в ярко жълт цвят и са разположени в близост до пешеходни пътеки. Целта им е да сигнализира и повишава вниманието на шофьорите. 

Първите инсталации са монтирани на кръстовищата на: бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Васил Левски", ул. "Оборище" и ул. "Генерал Гурко", ул. "Цар Симеон I" и ул. "Юрий Венелин" и ул. "Адам Мицкевич".

Предвидено е поставянето и на ул. "Славянска" - "Св. св. Кирил и Методий", но след приключване на ремонтните дейности в тази част на града, където в момента се обновява подземната ВиК инфраструктура, а после Общината ще изгради ново пътно покритие. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кукерите в Малко Търново играха благотворително за Роси

Кукерската дружина в Малко Търново събра 1730 лева, които ще бъдат предоставени за лечението на Росица Владимирова. Това съобщи Милена Дренчева, секретар на читалището "Георги Попаянов", което организира провеждането на обичая.Традицията на "Белия кукер" е възстановена в града от 2011 година.  "Гордеем се с нашите момчета! Те сами взеха..

публикувано на 18.03.24 в 20:17

24-ото издание на "Върбова свирка свири" ще се проведе на 1 юни

Международният ден на детето през 2024 г. съвпада с пъстрия Национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“. По традиция той се провежда в Болярово винаги в първата събота на месец юни, а тази година ще бъде неговото двадесет и четвърто издание. Община Болярово вече приема индивидуални и групови заявки за участие в него от певци, танцьори,..

публикувано на 18.03.24 в 16:22

Свещеник обяви гладна стачка срещу решение на Светия синод

Гладна стачка в знак на протест и несъгласие с решението на Светия синод да касира окончателно изборите за митрополит на Сливенска епархия обяви пред медиите отец Иван. Едновременно с протеста върви подписка за и против избирането на епископ Йеротей за сливенски владика. Според него в Българската православна църква нищо не е наред и тя е изпразнена от..

публикувано на 18.03.24 в 16:20

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти утре

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти п рез нощта на 19 март / от 22 ч./   до 2 ч. на 20 март. Причината е, че ще се извършват  дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез..

публикувано на 18.03.24 в 14:23

"Булевард Демокрация" на 18 март

Темите в предаването: Срокът за ликвидиране на нефтените утайници ще бъде удължен, затова алармират днес от местната структура на партия "Възраждане" . Какъв е проблемът, р епортаж на Калина Енчева. Нови специалности и паралелки ще бъдат разкрити в бургаските гимназии. Кои са те ще чуем от   Християна Йорданова...

публикувано на 18.03.24 в 14:11
Пречиствателна станция

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция „Ясна поляна“

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция  „Ясна поляна“, информират от Областната администрация.  В края на миналата седмица са подписани договорите с фирмата изпълнител, както и с авторския, строителния и инвеститорския надзор за ремонта на филтърното и помпеното й стъпало. Напролет започва реконструкията на пречиствателната..

публикувано на 18.03.24 в 10:35

Вижте къде ще спират водата днес

Водопроводни аварии се отстраняват на няколко места днес в Бургас и областта, което налага спиране на водата, информират от ВиК. От 10 до 15 часа аварийни групи ще работят в Поморие, в района на улиците "П. Яворов" , "Райна Княгиня" и "Трети март", което ще доведе до спиране на водоподаването. В село Винарско няма да имат вода до 13,30..

публикувано на 18.03.24 в 09:47