Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Черен петък е, но на бургазлии не им се пазарува

Снимка: БГНЕС

Още от миналия петък някои магазини започнаха да примамват своите клиенти с намаления от 30 до 50%, като обявиха цяла „черна седмица“. Днес е кулминацията на отстъпките, когато се очаква търговските обекти да пуснат масовите си разпродажби на още по-тънки цени и с повече намалени артикули.

Един виц разказва, че не си усетил черния петък, ако не си се движил с поне 250 лева в час. Този обаче е по-различен. Във времето на пандемия на хората не им е до намаления и разпродажби, показа репортерската ни проверка. Още повече, че много от бургазлии не вярват на промоциите.

"Де да знам, не мисля, че отстъпките са реални. Изкуствено се създават, според мен"

"Повечето неща, които ги предлагат на черния петък са фалшиви, не са много издръжливи. "Аз си купих един телевизор и той се развали".

"Надали някой ще се възползва, вместо да си прибере парите за черни дни. По-скоро много хора трудно ще има има с какво да се изхранват сега и не вярвам да се възползват от намаленията".

Този петък е по-различен и с друго – днес за последно пазаруваме в Моловете, преди да бъдат затворени, заради предприетите противоепидемични мерки. Ден преди това, бургазлии все пак решиха да се възползват и да напазаруват.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат с петиция разширение на синята зона в жк "Възраждане" /ОБНОВЕНА/

Онлайн петиция за разширяване на синята зона започнаха живущи в бургаския комплекс „Възраждане“. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблема с безразборното паркиране и собствениците ще могат да паркират спокойно до домовете си.  Последното разширение на синята зона в Бургас е от март. С днешна дата към обхвата й иска да се присъедини ново,..

публикувано на 26.01.21 в 16:40

Ремонтират детска градина в Сливен за 1 милион

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен – „Звездица“. Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът Стефан Радев обяви, че част от финансирането на ремонта е от общинския бюджет, а другата част е  от..

публикувано на 26.01.21 в 16:11

Приеха правилник за стимулиране на раждаемостта, неясно е с какви суми ще се подпомага

Правилник за стимулиране на раждаемостта в Община Бургас беше приет от общинските съветници. Предложението на политиците от ВМРО беше да се отпуска еднократна сума на родители, които имат поне средно образование и поне единият живее от две години на територията на общината. Надяваме се финансовото съдействие да е достойно, коментира вносителят..

обновено на 26.01.21 в 16:07

Ришкият проход отново е отворен за движение

Ришкият проход отново е отворен ца движение и в двете посоки, информират от пресцентъра на ОД на МВР Бургас.  Затварянето му се наложи поради изсипване на неукрепено арматурно желязо. Инцидентът е станал непосредствено след с. Прилеп, общ. Сунгурларе в посока Шумен 

обновено на 26.01.21 в 16:03

Кметът Николов: ВиК да подмени тръби, за да асфалтираме

Бургаските съветници подкрепиха искането на кмета Димитър Николов за  прецизиране и предварително обявене на списъка с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК. Така те ще бъдат съобразени с него капиталовата програма на Община Бургас.  По този повод кметът Николов заяви следното: "Тази администрация, която ръководя, винаги се е..

публикувано на 26.01.21 в 16:00

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 януари

Живеещи в  бургаския комплекс „Възраждане“ започнаха онлайн петиция за разширяване на синята зона. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблемът с безразборното паркиране и собствениците ще могат да оставят колите  спокойно до домовете си.Директорът на общинското предприятие Транспорт Андрей Рунчев ще поясни какви са вариантите за улесняване на..

публикувано на 26.01.21 в 14:53

Почистват речни корита и дерета в община Бургас

Мащабно почистване се извършва на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец. Това информират от пресцентъра на Община Бупгас. Работата започна непосредствено след нормализиране на обстановката и обхвана всички реки и дерета на територията на общината. Работни групи със специализирана техника отстраниха..

публикувано на 26.01.21 в 14:19