Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общински съветници от БСП Бургас инициират спешна среща за състоянието на язовир "Камчия"

Снимка: БСП Бургас

Общински съветници от БСП-Бургас отправят искане за извънредна сесия на Общински съвет – Бургас. Целта е изслушване на представител на Министерство на околната среда и водите и управителя на ВиК – Бургас. Поводът е състоянието на яз. „Камчия” и предстоящия воден режим на гр. Бургас. 

В резултат на това бе инициирана спешна среща от страна на народния представител от „БСП за България” Николай Тишев, председателя на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и ръководителя на групата съветници на БСП Христо Панайотов с председателя на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова. 

"Ние, долуподписаните, със сериозно притеснение следим наличния полезен обем на язовир "Камчия" в последния близо месец. Съгласно информацията публикувана в „Ежедневен бюлетин за състоянието на водите“ на МОСВ към 16.10.2020 г., е видно, че наличният полезен обем е в размер на 41.293 млн. м3 или 26.26%, а месец по-късно на 26.11.2020 г. той вече е спаднал до ниво от 32.290 млн. м3 или 20.53%. От посочените числа се вижда, че за разглеждания период обема е спаднал с 9.003 млн. м3, а при запазване на този темп на намаление той ще бъде изчерпан в рамките на 3-4 месеца. Притеснителна е и продължаващата тенденция за намаляване, като от бюлетина е видно, че в разглеждания период средноденонощният приток е с близо 10 пъти по-малък от средноденонощния разход на вода. В тази връзка, в качеството ни на членове на Председателски съвет към Общински съвет - Бургас, предлагаме да свикате извънредно заседание, с дневен ред: „Изслушване на представител на Министерство на околната реда и водите и управителя на ВиК-Бургас относно нивото на водата в язовир „Камчия“ и предприемане на мерки за решаване на проблема с ниските водни нива.“, заявяват общинските съветници от БСП. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев поведе листата в Бургас

Заместник – председателят на ПП „Възраждане“ Цончо Ганев е водач листата в Бургас за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Председателят на Тракийското дружество „Екзарх Антим I“ Тодор Ангелов е представител на гражданската квота и заема второто място в листата. На трето място е председателят на ПП „Възраждане“ – Бургас Борис Аладжов,..

публикувано на 27.02.21 в 15:09

Тодор Георгиев: Неуважение е да спускаш парашутисти в листите

Партиите на уважават избирателите по места, спускайки им водачи от София. Това коментира пред БНР-Бургас бизнесменът и анализатор Тодор Георгиев. По традиция, това правят БСП, въпреки че имат разпознаваем бургазлия, който може да е лидер, като Атанас Зафиров, посочи Георгиев. „К ойто не е в Бургас, а е в Сливен. А, в същото време, ямболията..

публикувано на 26.02.21 в 13:13

Свъртяни* повеждат листите в Бургас

В навечерието на парламентарните избори – горещи страсти около реденето на листите за депутати. Оказва се, че почти всички формации няма да имат местни водачи, дори ГЕРБ, които винаги са залагали на хора от региона. Изненадата в ГЕРБ е най-голяма, тъй като управляващата партия винаги е имала местни водачи. Тежката дума от София този път е..

публикувано на 26.02.21 в 08:15

БНР кани партиите, коалициите и инициативните комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На 25 февруари , 26 февруари и на 1 март , от 10.00 до 17.00 часа, ви очакваме в..

публикувано на 25.02.21 в 14:56

Георги Манев - в листата на ВМРО за Бургас

Председателят на Средна европейска класа Георги Манев ще е кандидат за депутат от листата на ВМРО в Бургас, научи БНР-Бургас.  ЦИК отказа преди седмица регистрацията на формацията на Манев. Възможно е евродепутатът Ангел Джамбазки да е водач на листата в Бургас. 

публикувано на 25.02.21 в 11:51

Изборната нощ все пак ще е в "Бойчо Брънзов"

Приемането на изборните протоколи през нощта на парламентарните избори най-вероятно ще се проведе в "Бойчо Брънзов", а не както бе обявено - в Конгресния център в Бургас.  Причината е, че от "Информационно обслужване" са изразили съмнение, че електрическата инсталация няма да издържи на напрежението на тяхната техника. Казусът беше..

публикувано на 24.02.21 в 18:50

„Републиканци за България“ обявиха водачите на листи

Доктор по международно право оглавява листата на Цветан Цветанов за Бургас. В Ямбол, „Републиканци за България“ ще заложи на бившия кмет Георги Славов. Виктор Серафимов ще води листата в Бургас. Той е доктор по международно право и международни отношения, в момента е студент по „Бизнес администрация“ в Американския университет. Серафимов е..

публикувано на 24.02.21 в 12:54