Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С базар и два конкурса посрещат Коледа в Средец

Тридневен коледен базар ще се проведе в Средец.Той ще събере изложители на 16- ти ,17-ти и 18-ти декември пред църквата "Всех святих" . Ще участват представители на различни институции от общината, обясни Величка Пенчева, представител  на местната администрация. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки:

Движението ще бъде еднопосочно, дистанция от метър и половина, носенето на маски, носенето на ръкавици ще се спазва.Участници ще бъдат всички общински институции, детски градини, социални услуги,ЦОП,училищата и други. Там ще може да бъдат закупени от ръчно изработени картички до шушони. Абсолютно всичко, ще имаме и сладкари, изделията им ще бъдат опаковани. Ще могат да се купят лакомства, сувенири декорация за дома. Базарът ще бъде много разнообразен. 

Коледната елха вече грейна в Средец, макар и без тържество, опитваме се да създадем настроение, заяви още Пенчева. Мотото, под което ще минат декемврийските дни, е  "Тази Коледа всяка усмивка е важна".Коледни поздрави  на деца от градините " Снежанка " и Бърборино" се качват на сайта на общината.

Два конкурса започват още в Средец. Първият е  за рисунка, посветен на Рождество Христово. Той стартира днес и е насочен към децата , обясни още   Величка Пенчева:

Конкурсът е в три възрастови групи от 6 до 8, от 9 до 11 и от 12 до 14 години. Няма ограничение в размера на картината, в материалите и техниката.Няма да ги оценя жури, а класирането ще стане чрез гласуване във фейсбук. Може да се подкрепят рисунките до 25 - ти декември.

По същия начин имаме онлайн конкурс за коледна украса на града.Всеки може да снима своята къща, своя балкон.

Снимката може да бъде и на вътрешна украса в дома или в друга  сграда, кадрите трябва да бъдат изпращани до Община Средец.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

В Сливен ученици с благотворителен базар на мартеници за онкоболна учителка

Благотворителен мартенски училищен щанд в центъра на Сливен събира средства за болна преподавателка в Средно училище„Константин Константинов“. Колеги и ученици на онкоболната начална учителка Мария Димитрова продават мартеници и изделия изработени от тях на открития в центъра на града ежегоден мартенски базар.   Средствата се събират за..

публикувано на 26.02.21 в 18:23
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Шумен-Карнобат

Възстановено е движението по второкласната пътна отсечка Шумен - Карнобат, в района на село Лозарево, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано днес то се осъществяваше само в една от лентите. Причината беше възникнала  ВиК авария. 

обновено на 26.02.21 в 16:15

Изграждат анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас

Анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци ще бъде изградена в Бургас. Днес беше направена първа копка на обекта в Северната промишлена зона на града. Общата стойност на проекта е над 30 милиона лева и е финансиран по Оперативната програма „Околна среда“. В инсталацията ще се третират около 30 000 тона..

публикувано на 26.02.21 в 16:12

Авария в „Сарафово“ – отпадъчни води се изливат в морето (галерия)

Жители на „Сарафово“ сигнализират, че от известно време, от тръба край брега се изливат води – директно в околната среда, а през други тръби – и в морето. Миризмата не може да бъде сбъркана и тя се усеща отдалеч – че най-вероятно водите са битово – фекални. Районът е по т. нар. крайбрежна алея на квартала – черният път, който свързва няколкото..

публикувано на 26.02.21 в 15:58

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 февруари

Зачитат ли партиите избирателите по места, спускайки им водачи от София. Имената в листите и сложно ли се очертава следващо управление  на страната ще коментираме с анализатора и предприемач Тодор Георгиев, според когото от значение остава и избирателната активност. 30 000 тона отпадъци годишно ще се третират в анаеробна инсталация в..

публикувано на 26.02.21 в 15:00
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов инспектира летище Безмер

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов инспектира основно ремонтираните 8 щурмови самолетаСУ 25 на летище Безмер. Възстановяването на машините струва 82 млн. лева. Самолетите са с изцяло модернизирана система за навигация и с възможности за спътникова навигация, а летателният състав в Безмер вече е готов за изпълнение на своите бойни задачи,..

публикувано на 26.02.21 в 14:59

Второкласници от ОУ "Св. Климент Охридски" дариха с мартеници медиците от Спешно отделение на УМБАЛ Бургас

Втори б от ОУ "Св. Климент Охридски" подари на  медиците от Спешно отделение в УМБАЛ Бургас  мартеници. Валерия, Георги и Генимир от името на своите съученици  поднесоха кошницата на екипа, който бе на смяна в отделението , заедно със стихотворение и емоционално писмо. Класът с помощта на класния ръководител Милена Петкова и учителя в целодневното..

публикувано на 26.02.21 в 14:33