Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линията Елхово – Болярово – Бургас ще бъде възстановена

Снимката е илюстративна.


Автобусите по линията Елхово – Болярово – Бургас от 7.00ч. и 15.00 ч. ще бъдат запазени през декември.Това съобщи кметът на Болярово Христо Христов. Заради намаления пътникопоток курсовете временно бяха прекратени.

Предложихме решение на проблема – със собствени средства да се се дофинансират загубите за превозвача. Това посочи кметът Христо Христов. „От 1 януари 2021 г. включваме допълнително подпомагане, частично субсидиране, съгласно тяхно искане. Те към момента проявиха коректност и в момента тази линия, ще продължи да работи и до края на годината, и през следващата 2021 г. Тази линия е много важна за нас. Много хора пътуват по нея“, обясни кметът. Той допълни, че се водят преговори и с частна фирма, която изпълнява курсове по направление за Бургас.

С около 1000 лв. на месец е необходимо да бъдат дофинансирани превозвачите. Предвижда се мярката за подпомагането им да бъде гласувана с бюджета на Община Болярово за 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благоустрояват квартал "Възела" в Слънчев бряг-запад

Приключи строителството на тротоари по една от основните улици в квартал „Възела“ в Слънчев бряг –запад.  С това се поставя началото на благоустрояване на района, което  ще стартират след приемане на окончателните промени в проекта за обновяване визията на квартала, съобщават от община Несебър. В хода на дейностите ще бъде изпълнен проект за ново..

публикувано на 24.07.24 в 13:34

Сливенският митрополит Арсений посети Воден, направи дарение

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений посети боляровското село Воден. Владиката бе посрещнат от кмета на общината Христо Христов. На терен ръководството на местната администрация запозна Негово Високопреосвещенство с трагедията, която сполетя крайграничната община. Владиката разговаря с жителите, останали без дом в селата Воден и Крайново,..

публикувано на 24.07.24 в 12:03

Села в Руенско и Поморийско също минават на воден режим

Още три селища в Бургаска област преминават на воден режим. Това са селата Череша и Скалак в община Руен и поморийското село Козичино.  Причината са намалените водни количества във водоизточниците вследствие на сушата, посочват от ВиК.  Воден режим вече е въведен в десет села в община Карнобат, както и в пет селища в община Сунгурларе.

публикувано на 24.07.24 в 10:53
Красимир Коев

Красимир Коев, ИАЛВ: От 15 август започва контрол по границите заради вноса на грозде

Взети са мерки нерегламентираните вносове на грозде да бъдат ликвидирани, каза инж. Красимир Коев, директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното. От 15 август започва засилен контрол по граничните пунктове , за да не може да премине такава продукция от други страни, уточни той: „Ние ще направим всичко възможно тука по всички..

обновено на 24.07.24 в 09:40

Част от жк „Славейков“ и Поморие са без вода

Спряно е водоподаването на част от жк „Славейков“ до 17 часа днес, съобщават от ВиК Бургас. То засяга района на бул. "Янко Комитов" от кръговото до КАТ до Кауфланд. Там се извършват строително - монтажни работи. Авария се отстранява и на ул."Крайбрежна" в Поморие. Това е причината без вода да са живущите там, както и на съседните улици "Поп..

публикувано на 24.07.24 в 09:37

Затварят част от улица „Бузлуджа“ в Ямбол

В Ямбол затварят част от улица "Бузлуджа" от днес до 1 август, съобщават от общината. Причината е подмяна на стар водопровод.  Затвореният участък ще обхваща района от кръстовището с улица "Александър Стамболийски" до кръстовището с улица "Елена Янкова". Автомобилите се пренасочват по улица "Ст. Параскевова", която ще стане двупосочна в..

публикувано на 24.07.24 в 09:11

От Бургас тръгва нов бус с дарения за Воден

Днес от Бургас тръгва нов бус с дарения за село Воден. Събира ги Делчо Карабялов, който в неделя транспортира заедно с приятели първите помощи за пострадалите от пожарите. Ако се съберат повече е възможно да бъдат преразпределени и на други нуждаещи се от района Карабялов е израснал във Воден и познава тези, които са пострадали.  Към момента..

обновено на 24.07.24 в 08:27