Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима криминално проявени бургазлии бяха задържани от полицията

Четирима криминално проявени бургазлии бяха задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас. Задържанията са осъществени в рамките на седмица след нова поредица от криминални прояви, извършени от бургазлиите. 

Първият от бургазлиите е 36-годишен. Той е с богато криминално минал и многократно е извършвал престъпления от общ характер на територията на Бургас. Има множество кражби и грабежи, отправял е заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”. Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в к-с “Меден рудник“, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение. 

Мъжът е задържан при извършването на поредната взломна кражба в частен дом. Маскираният извършител проникнал в жилището, чрез разбиване на дограмата на терасата, като прекъснал електрозахранването на къщата. Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. 

По случая е образувано бързо производство. 

60-годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка. Той е задържан от служителите на Четвърто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с  нож свой съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето му. 

Също така мъжът използвал нецензурен език, размахвал кухненски нож и показвала половите си органи в района на детската градина. По това обвинение Бургаският районен съд му е наложел мярка за неотклонение "задържане под стража".

С такава мярка е и 42-годишен бургазлия, криминално проявен и осъждан, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус. Той откраднал и CD Player от лек автомобил. Той  освободен от бургаския затвор на 09.10.2020 г., където излежавал присъда.

Четвъртият бургазлия, който е с мярка за неотклонение "домашен арест" е 42-годишен криминално проявен, спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг”. 

Той е карал с отнета шофьорска книжка. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 36-годишна бургазлийка, от три дни е в неизвестност

Полицията обяви за издирване 36-годишна бургазлийка. Жената е в неизвестност от 23 юли. Сигналът за изчезването й подала днес 62-годишна й леля. Тя съобщила, че  племенницата й Зоя Йовкова Маджарова, живяла от месец и половина при нея в бл. 70 в к-с “Меден рудник”, излязла около 19 ч. на 23 юли да се разходи и оттогава не се е прибрала. Изчезналата е п..

публикувано на 26.07.24 в 19:48

19-годишен предизвика челна катастрофа край Трояново, има загинал

Тежка катастрофа с една жертва е станала на излизане от каменското село Трояново в посока с. Сърнево този следобед, съобщават от бургаската полиция. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 15,55 часа на телефон 112. По данни на полицията катастрофата е предизвикана от 19-годишен шофьор, който предприел изпреварване, колата му навлязла в насрещната лента..

публикувано на 26.07.24 в 19:34

Бургаският апелативен съд оправда Веселин Марешки по дело за изнудване 

Бургаският апелативен съд оправда бизнесмена Веселин Марешки по дело за изнудване от 2014 година във Варна. С решение на магистратите Марешки, заедно с Красимира Колева са признати за невиновни и оправдани по обвинение за принуда на ресторантьор да поеме имуществено задължение. Производството пред Бургаския апелативен съд е трето поред пред..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Снимката е илюстративна.

Два инцидента за ден с електрически тротинетки в Бургас и Слънчев бряг

Десетгодишно дете от Пловдив е блъснато от електрическа тротинетка в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал в района  на крайбрежната пешеходна алея. Мъж на 43 години от Несебър е управлявал тротинетката с несъобразена скорост, когато е блъснал детето.  То е с  охлузни рани по тялото и контузия на дясната ръка, без опасност за..

публикувано на 26.07.24 в 08:51

И днес продължава делото за смъртта на двамата полицаи до "Трапезица"

С разпит на свидетели в Бургаския окръжен съд и днес продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Те загинаха след като автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище патрулната полицейска кола. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Днешния разпит цели да изясни ситуацията в..

публикувано на 25.07.24 в 12:52

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг. Инцидентът е станал снощи около 19.30 ч. в района на спирка «Континентал». По неустановени до момента причини автобус "МАН", със софийска регистрация, управляван от 65- годишен несебърлия удря пресичащото   пътното платно дете. Момченцето от село Гюльовца е с рана на левия крак,..

публикувано на 25.07.24 в 08:32

Апелативният съд в Бургас остави в ареста задържаните мъже на яхта с наркотици край Царево

Бургаският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на румънския гражданин Еуджан Мурешан и Вангел Паксимов от Поморие.  Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево Срещу двамата има повдигнати обвинения за контрабанда на високорискови наркотични вещества. На яхтата, с която са пътували, са откри 60..

публикувано на 24.07.24 в 17:16