Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важни проекти в област Бургас ще бъдат реализирани с пари от Държавата

Важни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани на територията на Бургаска област, след като на днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати необходимите средства.

За Община Бургас се отпускат 4 898 000 лв. за ремонт на общинска пътна мрежа, в това число и за доизграждане на улица към многофунционалната спортна зала „Арена Бургас“.

Община Айтос ще получи 1 310 000 лв. за благоустрояване на градска градина, изграждане на спортна площадка и кът за фитнес в самия град Айтос. Предвидени са и 1 350 000 лв. за  ремонт на уличната мрежа на селата в общината  Десет хиляди лв. ще отидат в с. Карагеоргиево за изграждане на детска площадка в детска градина. Карагеоргиево е едно от най-големите села на територията на Община Айтос. В него живеят много млади хора с малки деца и изграждането на такава площадка е от голяма необходимост.

В Община Малко Търново ще се ремонтират седем улици в самия град на стойност 800 000 лв.

Предвидени са средства и за Община Поморие -1 000 000 лв. за ремонт и благоустрояване на улици и площадно пространство в гр.Каблешково.

С близо 415 000 лв. ще се извърши разширение на сградата на детската градина в с. Черни връх, Община Камено. Това би стимулирало увеличение на постоянно живущите в района. Желаещите родители да запишат децата си там за 2020 – 2021 г са над 36, но към момента има място само за 29 легла.

Община Средец получава близо 432 000 лв. за ремонт на улица „Бачо Киро“ в  гр. Средец. Това е една от основните и важни пътни артерии в населеното място.

За Община Сунгурларе са предвидени 200 000 лв за ремонт и оборудване на Народно читалище „Светлина 1920“ в с. Лозарево.  През 2020 г. читалището навърши 100 години от създаването му. То се посещава от самодейци от танцов състав, певческа група, а селото е едно от най-големите и оживени в общината.

„Всички финансирани проекти са важни за жителите на населените места. С колегите ми, народни представители, сме се запознали лично с необходимостта за всеки един от тях. Важно е, че въпреки сложната ситуация те ще се осъществят“, коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer Fest в бургаския парк “Минерални бани”.  Общо 19 пивоварни от България, Германия,..

обновено на 20.07.24 в 12:14

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено изследване  на традиционната култура на село Еркеч.  В него музиката присъства в контекста на..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Приключи ремонтът на две улици в Айтос

Приключи ремонтът на две улици в Айтос. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони за периода. Градът вече има и нов Плувен комплекс.  1906 кв.м. улични и 899 кв.м. - тротоарни настилки са изградени по общинския проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“. Общата стойност на дейностите е в размер на 214..

публикувано на 20.07.24 в 12:00

Локализиран е пожарът, обхванал село Воден

Големият пожар, обхванал село Воден, е локализиран, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Ситуацията остава изключително тежка. Много от жителите на селото останаха без покрив, след като огнената стихия погълна къщите им. Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи "В момента има нужда от много..

публикувано на 20.07.24 в 10:52
Една от изгорелите къщи в село Воден.

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде Калина Калчева от Ямбол, израстнала във Воден.  Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите, защото по думите й те "в момента най-много имат нужда от..

публикувано на 20.07.24 в 09:05

Илинден е!

На 20 юли Православната църква почита Свети пророк Илия. Той е смятан за един от тримата велики старозаветни мъже, в еднаква степен с Моисей и свети Йоан Предтеча. Народът чества празника Илинден по нов стил. Денят се отбелязва по стар стил на 2 август. Българите тачат св. Илия като господар на небесните природни стихии – градушката, гръмотевиците и..

публикувано на 20.07.24 в 07:00
Снимката е илюстративна.

Отворен за движение е пътят Айтос - Провадия

Отворен за движение е пътят Айтос - Провадия в участъка Ябълчево - Вресово, съобщават от полицията.  По-рано през деня участъкът беше затворен заради тежка катастрофа, при която пострадаха шестима души.  Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово Причината за инцидента е челен сблъсък между  два автомобила – румънски..

публикувано на 19.07.24 в 16:38