Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Включете се в литературен конкурс на тема "Море"

Снимка: Община Несебър

Народно читалище „Месемврия – 2015“ в град Несебър обявява конкурс за литературна творба на тема „Море“. Тези, които се включат, са свободни да разгърнат въображението си в избрана от тях форма, похват и интерпретация, като условието е да се придържат към темата. Ограничения за дължината на текстовете няма. В конкурса могат да участват автори от всички възрасти, но само с едно произведение.

Наградата е 100 лв. и ще се присъди на един, двама или трима участници под формата на ваучери за книги. Отличените текстове ще бъдат публикувани на страницата на читалището във Фейсбук.

Конкурсът се журира от ръководството на читалището.

Творбите трябва да се изпратят на имейл mesemvria2015@abv.bg, прикачени като документ в word с тема на имейла „За конкурса“. Крайният срок за участие е 15 февруари 2021 г., а победителят ще бъде обявен на 1 март 2021 г.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИЦ - Бургас отчете работата си през последните три години

525 събития е организирал Областният информационен център - Бургас за периода от създаването си през 2012 година до сега. Това съобщи управителят му Евелин Кузманов на заключителна пресконференция днес по проекта „Ефективно функциониране на ОИЦ - Бургас 2019 - 2021 г.",  финансиран по ОП “Добро управление“2014-2020 г. За последния си период Центърът..

публикувано на 07.12.21 в 15:14

Стартира кампания за кръводаряване

Кампания за даряване на кръв стартира в Бургас. Целта е да се съберат максимално много хора, които искат да помогнат на нуждаещите се, защото и в момента има недостиг в кръвния център. Инициаторът ѝ, бургазлията Пламен Янев, поясни: „Идеята дойде от това, че в края на този двугодишен период получих няколко сигнала от хора в..

публикувано на 07.12.21 в 13:57

Двама почетни граждани подкрепиха Общинския приют за кучета

Двама почетни граждани на Бургас подкрепиха благородната кауза по набиране на средства за Общинския приют за безстопанствени кучета. Това са олимпийската шампионка по художествената гимнастика Стефани Кирякова и плувецът Цанко Цанков. Всеки, който има желание да помогне, може да закупи благотворителния календар или да даде средства в кутиите за..

публикувано на 07.12.21 в 13:22

За шести път Областната администрация в Бургас организира „Елха на доброто“

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областната администрация в Бургас се организира благотворителната инициатива „Елха на доброто“. И тази година хора с добри и щедри сърца ще зарадват десетки деца от социално слаби семействата, като се включат в кампанията. Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това..

публикувано на 07.12.21 в 12:55

Бургаска клиника с кампания за ин-витро процедури

Две ин-витро процедури ще бъдат извършени безвъзмездно от бургаската клиника „New Life“. В тях ще бъдат включени стимулация и изследвания на двойки с репродуктивни проблеми. Всички желаещи да вземат участие в инициативата  „Пожелай си“ трябва да изпратят на e-mail адрес wish@newlifeclinic.bg своята любима коледна рецепта, подкрепена със снимка..

публикувано на 07.12.21 в 12:23

Собственици на имоти са декларирали в НАП над 4 млн. лева

Над 4 млн. лв. доход са декларирали собственици, които предоставят недвижими имоти за настаняване на туристи чрез платформата Airbnb, съобщават от Националната агенция за приходите.   При краткосрочно предоставяне на недвижими имоти чрез онлайн платформи се дължат определени данъци (патентен данък, или данък върху доходите на..

публикувано на 07.12.21 в 12:12

Спортното училище може да има сграда и тренировъчна база в Меден рудник

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на град Бургас включва и подобряване на образователната инфраструктура.  От създаването си Спортното училище в Бургас няма собствен сграден фонд. След 48 години златни медали от Олимпийски игри, световни, европейски първенства,  е редно да се направи необходимото от община и държава, така че..

обновено на 07.12.21 в 09:04
Подкасти от БНР