Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама карнобатлии са задържани за кражба на дизелово гориво

Снимката е с илюстративна цел
Снимка: БНР Бургас

Задържаха двама 45 годишни карнобатлии извършвали кражба на дизелово гориво от влакова композиция, спряна на ж.п. гара Карнобат, съобщават от полицията. 

При проверка на управляваните от карнобатлиите два леки автомобили – «Фолксваген Голф» и «Ауди А 4», с бургаски регистрации, са намерени и иззети общо 30 туби / около 600 л./. Задържаните съдове са пълни с течност със специфичния мирис на дизелово гориво. 

По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заработи Оперативна група за противоминни действия в Черно море

Оперативната група за противоминни действия в Черно море започна своята работа. Корабите на България, Румъния и Турция ще подсигуряват корабоплаването в териториалните си води.  От началото на войната до март тази година експертите от България, Румъния и Турция са унищожили общо 15 мини в Черно море. Сигналите за съмнителни обекти..

публикувано на 02.07.24 в 17:06

Моторист и пътничка в автобус са в болница, след два пътни инцидента в Бургас

Моторист е в болница, след като е бил блъснат около бургаската гара от автомобил управляван от 22-годишен бургазлия. Младият шофьор е правил обратен завой. 21-годишният мотоциклетист е със съчетано счупване на лакътна кост и лъчевата кост. Той е настанен за лечение в отделение "Ортопедия" на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. При друг пътен..

публикувано на 02.07.24 в 09:26

Джип с мигранти катастрофира край Петолъчката

Джип с мигранти е самокатастрофирал около 20 часа  на пътния участък между село Зимница и пътен възел „ Петолъчката“. В колата са пътували 10 мигранти, седем са настанени в ямболската областна болница, а трима са транспортирани до болницата в Сливен. Няма опасност за живота на мигрантите, съобщи д-р Валентин Вълчев от болницата в Ямбол, където са..

публикувано на 01.07.24 в 21:55

Пред съда се изправят двамата обвинени в производство на наркотици в с. Гълъбец

Задържаха под стража двама, обвинени в производство и притежаване на наркотици с цел разпространение. Амфетаминът и метамфетаминът са открити  в гараж към къща в село Гълъбец. Задържаха в Слънчев бряг пласьор на амфетамини Определението на Окръжния съд в Бургас подлежи на обжалване пред Апелативвия съд в Бургас.

публикувано на 01.07.24 в 16:12

Задържаха жена, издирвана в Гърция за трафик на деца

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас на българка, която е с Европейска заповед за арест. Тя е издадена от прокуратурата и потвърдена от съда в Катерини, Гърция за провеждането на наказателно производство за трафик на хора. Жената е обвинена в това, че посредничила за осиновяването на общо 17 деца срещу..

публикувано на 01.07.24 в 16:04

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са разбити от малолетни

75 надгробни плочи в гробищния парк на Нова Загора са били разбити от малолетни в събота. По случая са задържани няколко момчета на възраст между 9 и 11 години , съобщиха от полицията в Сливен. Те са отведени в РУ-Нова Загора и с тях е проведена беседа в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая . Кореспондентът на БНР в Сливен..

публикувано на 01.07.24 в 15:04

Издирват мигрантите, пътували в автобуса, причинил смъртта на двама полицаи

ДАНС и миграционните служби трябва да издирят сирийските мигранти, които са пътували в автобуса блъснал полицейски автомобил и причинил смъртта на двама бургаски полицаи. Това разпореди Бургаският окръжен съд по делото, в което обвиняем е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Случаят е от 25-и август 2022г., когато автобус с 47..

публикувано на 01.07.24 в 12:11