Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПГЕЕ "Константин Фотинов" в Бургас дари таблети на своите ученици

Снимка: Община Бургас


Еднократна помощ от 8000 лв. отпусна Професионалната гимназия по електроника и електротехника  „Константин Фотинов“ в Бургас на свои ученици. Средствата са събрани чрез Училищното настоятелство. Те са предназначени за закупуването на таблети на 40 ученици, които са в затруднено материално положение.

„Дарението отдавна е като идея, защото в нашето училище учат немалко ученици, които са социално слаби. Най-вече повод за това дарение бяха предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Учениците имат необходимост от технически средства за работа в електронно обучение. Така заедно с Училищното настоятелство решихме да отпуснем една сума от по 200 лв. на ученик за подпомагане достъпа до образование. С тази сума се закупиха таблети, които бяха дарени персонално на всеки ученик“,  обясни директорът на учебното заведение Коста Папазов.

Той допълни, че гимназията има готовност да започне нормално работа, след като мерките бъдат отпуснати. „Във всяка класна стая сме направили така, че от домашни условия ученикът да може да се наблюдава урока“, поясни той. Според него е по-добре да се направи разпределение така, че учениците да са по-малко в клас, отколкото различни класове да се редуват на смени. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Читалище "Изгрев" привлича млади читатели с видеотрейлъри на нови книги

Читалище „Изгрев“ представя в месеца на книгата - колекция от видеотрейлъри, в които се представят интересни детски книги. Една от тях е "Детска академия за добри обноски" на Невена Басарова. Експертът по добри обноски е събрала най-важното от своя опит в обучението по етикет.  Откъси от книгата се представят от малките актьори от..

обновено на 09.04.21 в 11:16

Награждават отличените на VI-тата областна олимпиада по информатика

Най-изявените ученици в сферата на информатиката бяха отличени на VI-тата областна олимпиада по информатика. Въпреки усложнената здравна обстановка и продължаващото онлайн обучение желаещите да участват в „технологичното“ предизвикателство бяха не малко. Ученици на възраст от 10 до 18 г. от над 10 училища в Бургас и региона се съревноваваха изключително..

публикувано на 08.04.21 в 15:40
Красимир Вълчев

Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат присъствено в училище от понеделник

От понеделник учениците от първи до четвърти клас се връщат присъствено в училище, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. За останалите се връща присъствения режим на обучение отпреди 22 март. „Взехме решение за частично възстановяване на присъствения учебен процес от понеделник, 12-и (април), в режима отпреди 22 март“, каза той на..

публикувано на 08.04.21 в 12:29

Богата програма за 50 години ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ - Бургас

Математически, езикови и творчески конкурси, куизове, изложби и вълнуващи срещи с успели бивши възпитаници са включени в програмата за 50 години ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ - Бургас. Събитията, с които ще бъде отбелязана годишнината, стартираха през месец март с най-популярния международен конкурс по руски език „Русский медвежонок – языкознание для..

публикувано на 07.04.21 в 10:39

305 бургаски студенти се борят за общинска стипендия

 305 заявления подадоха бургаските студенти, които искат да получават семестриални стипендии по програмата на Община Бургас – „Успешни студенти“. Това е рекорден брой, в сравнение с есента на миналата година, когато 116 студенти кандидатстваха за финансово стимулиране на обучението. По-големият брой кандидатстващи е в резултат от направените промени в..

публикувано на 06.04.21 в 12:12

МОН обяви новите дати на ученическите олимпиади

Министерството на образованието утвърди датите за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които през март и април бяха отложени заради въведените противоепидемични мерки. Националният кръг на олимпиадата "Знам и мога" ще се проведе на 15 май. По български език и литература ще бъде на шести юни, по английски и испански език - на 5 юни, а по..

публикувано на 06.04.21 в 12:02

Европейската студентска карта ще бъде като дигитална студентска книжка

Европейската комисия присъди на Бургаския свободен университет "Еразъм" хартата за висше образование. Тя е за периода 2021-2027 година. Учебното заведение има двустранни споразумения с 47 университета по програмата "Еразъм+", а новото ѝ мобилно приложение е в помощ на всички студентите. През септември тази година предстои финализирането и на..

обновено на 05.04.21 в 09:27