Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Георги Кенов: Обновихме учебни заведения, започваме канализацията

Георги Кенов


Трудна година, изпълнена с предизвикателства, но с положителна оценка за свършеното от администрацията. Така определя изминаваща 2020 година кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Както навсякъде, и тук годината мина под знака на ковид епидемията. През септември в общината бе регистрирано огнище в дома в село Славянци, но благодарение на мерките ситуацията бе овладяна. 
Свършеното през тази година ще даде своите резултати през идващата 2021 година. Очаква се тогава да започне реализирането на мащабния проект за канализацията на Сунгурларе. Предвижда се и изграждане на пречиствателно съоръжение.
„Документите вече са подадени в ПУДООС в екоминистерството, чакаме одобрение. Надяваме се в първото тримесечие на новата година да стартираме и да завършим този важен проект, тъй като канализацията е един от основните проблеми на Сунгурларе“, подчерта Георги Кенов. 
Градът ще има изцяло нов облик и с изграждането на нов стадион и спортна зала. „Очакваме всеки момент решение, преработени са проектите и чакаме класиране, има обществени поръчки“, посочи градоначалникът. 
Сред спечелените проекти на общината са тези за пристрояване на учебни стаи в Средно училище ,,Христо Ботев“ в Сунгурларе и изграждане на нова детска градина с ясла в село Грозден, по програма на Министерство на образованието и науката.
„Обновихме тези учебни заведения, детската градина в Грозден е уникална,  успяхме да спечелим проект и за Средното училище в Сунгурларе“, посочи кметът Георги Кенов.   
Сред новостите е и разширяване обхвата на социалния патронаж. В момента той обслужва около 200 души, но има одобрение за общо 1000 души, което ще стартира от догодина. 

Повече чуйте в звуковия файл: 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава разчистването на средновековната крепост Дъбилин в Ямбол

Продължава разчистването на средновековната крепост Дъбилин в Ямбол. Укрепителното съоръжение е било от изключителна важност за Византия и България, тъй като се е намирала на важен кръстопът, свързващ Константинопол и Адрианопол с българската столица Търновград .  Разчистването на северната стена на крепостта Дъбилин в момента се извършва в двора на..

публикувано на 25.09.21 в 17:18
Град Болярово

Община Болярово с нов горскостопански план

Добивът на гъби, билки, трюфели и развитието на екотуризма са възможности, които могат да се използват от местното население за бизнес в горите, посочи главният експерт в Регионална дирекция по горите - Сливен. Тя обърна внимание и за засилването на охраната на горите от незаконни бракониерски сечи и от горски пожари. Планът, който ще..

публикувано на 25.09.21 в 15:02

В Созопол ще обсъждат утре визията на Стария град

Жители на Созопол ще обсъждат утре идеи и възможности за промяна и координиране визията на обектите в античния гра д. Срещата-презентация на тема "Архитектурен облик на Созопол - стар град" ще се проведе в кино-видеоклуба при читалище "Отец Паисий" от 10 часа.  Ще се обсъдят теми като градоустройството, автомобилния достъп, озеленяване,..

публикувано на 25.09.21 в 08:29
снимката е илюстративна

Зелена светлина за изграждането на лодкостоянка в с. Равда

Областният управител проф. Мария Нейкова подписа договор за предоставяне на държавен имот в управление на Община Несебър, с което се дава зелена светлина за изграждането на лодкостоянка в с. Равда, община Несебър. Предоставеният имот е с площ 3583 кв.м. Имотът се предоставя безсрочно и безвъзмездно за управление на Община Несебър за..

публикувано на 24.09.21 в 14:03

Монтираха нови уреди на фитнеса до експоцентър „Флора“

Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до експоцентър „Флора“. Старите се бяха амортизирали, а това е едно от най-използваните кътчета за раздвижване в целия град. Общината се готви да обнови съоръженията на няколко места за детски игри. Осигурено е външно финансиране. 

публикувано на 24.09.21 в 11:52
Снимката е илюстративна

Над 110 хиляди жители в Бургаско са се преброили електронно

Над 110 хиляди жители на Бургас и региона са се преброили електронно към 23 септември, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Вписани вече са над 47 700 домакинства в над 44 200 жилища. Относителният дял на електронно преброилите се жители е 27% от  населението в областта към края на 2020 година.  До 30 септември всеки, който желае..

публикувано на 24.09.21 в 11:20

Възстановено е движението по пътя Варна-Бургас

Възстановено е движението по пътя Варна – Бургас при км 134 в участъка Близнаци – Старо Оряхово, информират от АПИ. По-рано то  се осъществяваше в една лента поради катастрофа.  

публикувано на 24.09.21 в 10:39