Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санираха блока, в който се взриви трафопост

| обновено на 07.06.21 в 10:41

Още една жилищна сграда в Бургас придоби нов облик. Тя се намира в непосредствена близост до Старата поща.

На 16 октомври 2012 г. в партерен етаж на същия блок се взриви вграден трафопост. Блокът е въведен в експлоатация през 1961 г. Ремонтът се случва благодарение активността на собствениците, финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж" и административната подкрепа на Община Бургас.

Сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност, но попада в охранителната зона на Старата поща, която е архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория "ансамблово значение". По-малката част от него е с въведени мерки за енергийна ефективност, а в момента тече обновяването на останалите апартаменти от входове А, Б и В. Одобреният инвестиционен проект включва изпълнение на топлинно изолиране на външни стени и покрив, подмяна на дограма и осветителни тела, както и одобрени от Национален институт за недвижимо културно наследство фасадни решения.


архив 2012 / БНР Бургас




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Делата за взривения трафопост продължават

Продължават частните дела за неимуществени вреди след инцидента с взривения трафопост зад Старата поща през 2012 г., обясни един от потърпевшите Пламен Димитров: „Делата бавно-бавно вървят, специално нашето семейство сме на инстанция Върховен..

публикувано на 30.01.17 в 12:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансовата помощ от Ямбол ще бъде разпределена по равно между пострадалите в Крайново и Воден

Финансова помощ, отпусната от общината в Ямбол, ще бъде разпределена по равно между собствениците на опожарени имоти, които живеят постоянно в селата  Воден и Крайново. На последното си заседание съветниците, както и кметът на Ямбол, дариха месечните си..

публикувано на 04.08.24 в 15:23

Детето, пострадало на плажа в Созопол, е стабилно

Нощта е преминала спокойно за 9-годишното момче, пострадало при инцидента на плажа в Созопол. Това съобщават от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов". Тази сутрин детето е със стабилни жизнени показатели и..

публикувано на 04.08.24 в 08:25

Затвориха за кратко пътя Варна-Бургас

Жители на село Попович, община Бяла, затвориха за кратко пътя Варна-Бургас в района на Бяла, като преминаха многократно през пешеходната пътека и скандираха, че искат спешно да се завърши пътят до селото им. Проектът на общината за ремонт на пътя е..

публикувано на 03.08.24 в 15:55

В Ямбол набират доброволци за борба с пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното..

публикувано на 03.08.24 в 10:23

Заради протест затварят за час пътя Бургас - Варна след Обзор

Протест на жители на варненското село Попович ще затвори за час днес пътят Бургас - Варна, след Обзор. Те ще изразят недоволство си от 11 до 12 часа.  Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани..

обновено на 03.08.24 в 09:33
снимката е илюстративна

4 дни Бургас ще е без топла вода

Заради извършването на ремонт на главния топлопровод в Бургас, се налага прекъсването на топла вода  към всички абонати на дружеството.  Топлоподаването ще бъде спряно от 00:00 часа на 11 август до 20:00 часа на 14 август. 

публикувано на 02.08.24 в 15:41

Ръст на заболелите от салмонелоза в Ямболска област

Броят на заболелите от салмонелоза в Ямболска област е многократно по- голям в сравнение с миналата година, отчитат от Регионалната здравна инспекция. С инфекцията от началото на годината са регистрирани 22–ма заразени. За сравнение, миналата година..

публикувано на 02.08.24 в 13:30