Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Децата от училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Созопол получиха книжки

Снимка: Община Созопол

28 детски книжки бяха дарени от българско издателство на първокласниците от средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Созопол, съобщават от общината.
Ръководителите и техните възпитаници благодариха за отправения жест и обещаха да разменят своите книжки след като ги прочетат. Решиха да направят и малка библиотека в класната си стая.
Директорът на учебното заведение Димитрина Щерионова коментира, че в настоящия момент от 145 деца (от подготвителна група до четвърти клас) отсъстват по-малко от 10%. Занятията в училището се провеждат в хибридна среда. По-голямата част от учениците са в присъствена форма, а родителите на други са предпочели дистанционно обучение.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна изграждането на трети корпус на детска градина в „Меден рудник“

Започна изграждането на нов, трети корпус на модерната детска градина „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.  Сградата на корпус „В“ ще бъде на 2 етажа, а визията й ще кореспондира с изградени вече корпуси „А“ и „Б“. Днес символичен старт на строителните дейности даде кметът Димитър Николов. „След построяването на първите два корпуса на детска градина..

публикувано на 22.07.21 в 12:16

Напредва строителството на новия корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“

К метът Димитър Николов посети строителната площадка на новоизграждащия се корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Постройката вече е издигната на груб строеж, като в момента се работи на последното ниво на бъдещия спортен корпус. „Новият корпус ще предостави на учениците възможност за участие в различни спортни дейности и придобиване на..

публикувано на 19.07.21 в 15:45

В 14 часа обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

В надпреварата участват над 57 хиляди ученици. Местата за тях в професионалните и профилираните гимназии, както и  в средните и обединените училища, са близо 63 хиляди, разпределени в  над  2 400 паралелки.  Пред "Хоризонт" председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-то училище в София Диян Стаматов..

обновено на 13.07.21 в 10:47

Механотехникумът е бургаското училище посланик на Европейския парламент

Бургаската професионална гимназия по механоелектротехника и електроника е училище посланик на Европейския парламент. Тази образователна програма е насочена към ученици в гимназиалния етап на обучение от средни и професионални училища и цели да подобри осведомеността им относно Европейския съюз, европейското гражданство и..

публикувано на 12.07.21 в 09:05

Много въпросителни около безплатните ученически почивки

Туристически пакет за шестдневно пътуване на стойност 500 лева осигурява Министерството на образованието за лятната почивка на учениците. Инициативата е по Националната  програма „Отново заедно“, която  е финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет. С тях на почивка ще бъдат изпратени 30 000 деца и придружаващи ги педагози. Програмата вече е..

публикувано на 23.06.21 в 13:57

Програмиране на изкуствен интелект в бургаска гимназия

Обучение по  програмиране на изкуствен  интелект започва от следващата учебна година в  бургаската гимназия по компютърно програмиране  и иновации.   План- приемът за следващата учебна година осигурява новите възможности  за учениците. Директорката  на училището  Димитрина  Тодорова пояснява:  Ще бъдем първите в България, които ще приемем деца по..

публикувано на 23.06.21 в 12:49

Лятната работилничка “Сръчковци” в Каблешково отваря врати

От 01 юли, читалище  “Атанас Манчев-1920” в  Каблешково отваря врати на традиционната лятна работилничка “Сръчковци” – Лято 2021 г. Интересни, забавни и полезни занимания, много приятни емоции, нови запознанства и приятелства и вълнуващи пътувания очакват децата през всеки вторник и четвъртък на месеците юли и август . “Ако желаете да разнообразите..

публикувано на 23.06.21 в 09:11