Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Децата от училището "Св. Св. Кирил и Методий" в Созопол получиха книжки

Снимка: Община Созопол

28 детски книжки бяха дарени от българско издателство на първокласниците от средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Созопол, съобщават от общината.
Ръководителите и техните възпитаници благодариха за отправения жест и обещаха да разменят своите книжки след като ги прочетат. Решиха да направят и малка библиотека в класната си стая.
Директорът на учебното заведение Димитрина Щерионова коментира, че в настоящия момент от 145 деца (от подготвителна група до четвърти клас) отсъстват по-малко от 10%. Занятията в училището се провеждат в хибридна среда. По-голямата част от учениците са в присъствена форма, а родителите на други са предпочели дистанционно обучение.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПГСАГ в Бургас излъчи най-добрите млади майстори, геодезисти и озеленители

Епидемичната обстановка не попречи на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия да проведе за 12-ти път традиционните състезания по професии „Най-добър млад строител“, „Най-добър млад геодезист“ и „Озеленяване и цветарство“. Състезанието се проведе под патронажа на Министерството на образованието при спазване на всички..

публикувано на 26.02.21 в 13:55

На 1-ви март отварят за разглеждане електронната платформа за прием в детските градини в Бургас

От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата, могат да се запознаят с електронната платформа на Община Бургас - https://www.dzburgas.org/, преди тя да бъде активирана в режим на кандидатстване в 08.00 часа на 1 април. Това се прави за улеснение на родителите, за да имат..

публикувано на 26.02.21 в 13:19

Бургаски училища с инициатива срещу насилието (ВИДЕО)

В Международния ден за борба с училищния тормоз, познат също и като Деня на розовата фланелка, ОДМВР – Бургас и Община Бургас подкрепят инициативата на ОУ "Антон Страшимиров" и ОУ "Пейо Яворов" - Бургас, изразена в девет послания срещу насилието в училищна среда. Идеята се реализира благодарение на усилията на педагогическия съветник от ОУ "Антон..

публикувано на 24.02.21 в 14:20

Бургаските детски градини провеждат урок по родолюбие

Децата от III-та и IV-та група в бургаските детски градини провеждат „Урок по родолюбие”. Инициативата е традиционна и се провежда в навечерието на националния празник – 3 март. По време на занятията учителите разказват за живота и делото на Васил Левски и видни исторически личности, а бъдещите ученици назовават забележителности от България, рецитират..

публикувано на 24.02.21 в 14:17
БСУ

Бургаските студенти могат да кандидатстват за общински стипендии до 15 март

Всички бургаски студенти в редовна форма на обучение с успех от и над 5.00 могат да подават документи за отпускане на общинска стипендия в срок до 15 март. От началото на втория семестър заявления за получаване на стипендия по общинската програма за стимулиране на обучението са подали 39 студенти. „По този начин искаме да стимулираме успешните студенти..

публикувано на 24.02.21 в 13:34

Ученици от СУ „Добри Чинтулов“ с награди от Димитър Николов

Награди за изявени ученици от СУ „Добри Чинтулов“, завърнали се наскоро с най-престижните отличия от национални и международни музикални конкурси. Отличията бяха връчени от кмета Димитър Николов. Бургаските таланти по пиано Петя Атанасова, Ема Бурлакова и Юмер Мустафа се завърнаха с най-високи награди – първи места и златен медал, от международните..

публикувано на 22.02.21 в 17:21

Повече паралелки за прием след 7 клас, езиковите гимназии с предложения за STEM обучение

Нови специалности и увеличаване на броя на паралелките е предложението за план прием на РУО Бургас за учебната 2021/2022 година. Паралелките ще са 150 със седем повече от миналата година. Предложението е мотивирано с  по – големия брой ученици завършващи 7 клас. Данните сочат, че в последните 3 години се наблюдава..

публикувано на 22.02.21 в 14:10