Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 7 януари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българи участвали в щурма на „Капитолия“. Онзи, при който влетяха някакви хора в американското Народно събрание, облечени като вокалиста на „Джемирокуай“ и единият си тръгна с трибуната за изказвания. „24 часа“ гърми с новината, че нашенци и те тръгнали към щурма, а шефът на фирма, носеща името „Калитко“, предложил транспорт.

„Калитко е партизанско овчарче и е известно с това, че в книга с размер на тухла пълна с партизански случки и мисии от страница и половина, всеки път успява да се измъкне от полицията и да осъществи мисията си. Калитко става пословично нарицателен за човек с голям късмет във високорискови ситуации“, пише в сайта bgjargon.

Тоест, ако правилно разбирам, ние сме внедрили отдавна партизански отряди зад Океана. Абе, там дали имат мандри?

Докато мислим по този въпрос, дойде времето на „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Рушаща се сграда в центъра на Бургас. Какво прави за нея собственикът – държавата? На фокус в темата ни днес

-  Ще протестират ли школи по изкуства и спортове в Бургас?

-  В коментарната ни рубрика: за щурма на Капитолия – журналистът Божидар Божков

-  След 17 ч. – ще има ли водна криза в областта и работи ли се по алтернативните водоизточници? Областният управител Вълчо Чолаков

-  Какви проекти ще бъдар реализирани в Айтос през тази година – кметът Васил Едрев

-  Във времето на трудовата борса – има ли интерес към мярката „Запази ме“

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фрагмент от спектакъла „Един от нас“, посветен на интеграцията на хора от аутистичния спектър, по сценарий и под режисурата на Камелия Славейкова.

Фондация ще посредничи за професионалната интеграция на хора с аутизъм

Нужни са законови промени, за да могат хората с аутизъм и конкретно с Аспергер да работят. Посредничество и подкрепа в намирането им на работа е една от целите на  фондация“ "Аутизъм. Съдействие за професионална интеграция-АСПИ". Неин учредител е Камелия Славейкова, която е родител на дете с Аспергер, затова и отблизо познава проблемите на..

публикувано на 06.07.24 в 16:11

63 са гнездата на белия щъркел в община Сливен

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното природозащитно събитие. Първото преброяване на белия щъркел е организирано през 1934 г., България се..

публикувано на 06.07.24 в 15:15

Поставят 2919 нови лампи в община Поморие

Проектно предложение на Община Поморие получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. То е за „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“ и е за инвестиции в системи за външно изкуствено осветление в населените места Козичино, Лъка, Горица, Страцин, Бата, Косовец, Белодол, Александрово,..

публикувано на 06.07.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Над 150 коли ще участват в ретро парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе днес в Бургас. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на  Сдружение авто мото-клуб "Ретро".Събитието ще започне  от 10 и ще продължи до 14 часа в отсечката от Пантеона към Флората. Ученици от гимназиите по..

обновено на 06.07.24 в 08:34

Община Созопол няма просрочени задължения

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев представи отчет на изпълнението на бюджет 2023г. Това е първият бюджет, изготвен от общината след приключване на процедурата по финансово оздравяване. Той е приет с решение № 1127 на редовно заседание на Общински съвет на 19.09.2023 г.  „Общината предложи балансиран бюджет, който изпълни на 84%.“, каза..

публикувано на 05.07.24 в 16:39

Внасят нов законопроект за "Ченгене скеле"

Нов законопроект за статута на рибарското селище „Ченгене скеле“ ще бъде внесен в Народното събрание. Това каза за БНР Бургас депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев. Последно през октомври миналата година такъв законопроект беше внесен за гласуване в Парламента, но поради необходимост от корекции по технически причини се е наложило той да бъде..

публикувано на 05.07.24 в 16:06

Проект преобразява квартал „Възела“ в Слънчев бряг

Проект за благоустрояване на общинските терени в квартал „Възела“ в Слънчев бряг - запад, бе представен на неговите жители. Негов автор е архитект Бонев. По-рано през годината първоначалният вариант на общинския план за модернизация на квартала бе подложен на обсъждане и след като предложенията на гражданите бяха взети под внимание, проектът  бе..

публикувано на 05.07.24 в 15:13