Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаските учители одобряват връщането в клас

Снимка: архив

Мнозинството преподаватели одобряват евентуалното връщане на по-големите ученици отново в училище. По предварителни данни това ще стане на 18 януари, ако разпространението на ковид вируса намалее. Връщането в клас ще се отрази добре, особено на гимназилния етап, където онлайн обучението продължава вече трети месец, смята председателят на синдиката на българските учители и преподавател Константин Янков  

"Аз лично мислех още от 11-и, но най-вероятно от 18-и януари, макар и за седмица-две, и по-големите ученици могат да се върнат обратно в клас. Най-вече гимназиален етап, защото ние най-дълго време сме в онлайн обучение, още от 29 октомври. За съжаление при онлайн обучението по-голямата част от учениците ползват телефоните си. Това  за мене  сериозен проблем, свързан с натовареността и по-трудно се комуникира по телефона. По-малко са тези с крайни устройства - таблети, лаптопи и компютри, където екранът е по-голям и е малко по-щадящо" 

Нека не забравяме, че има много семейства с по 2-3 деца, което също създава големи проблеми с техническото обезпечаване на учениците, допълни Константин Янков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици дебатираха по съдебни казуси в Окръжния съд в Бургас

Ден на отворените врати се проведе днес в Окръжния съд в Бургас. Инициативата беше организирана съвместно с Младежкия международен център и е под надслов „Правната гледна точка“. 18 бургаски ученици разделени в 6 отбора отговаряха на въпроси, свързани със съдебната система, включиха се и в дебати по заплетени казуси. Те бяха оценени от жури –..

публикувано на 27.03.24 в 17:13

Кулинарен двубой в Гимназията по туризъм събра ученици и хоби готвачи

Кулинарен двубой се състоя днес в бургаската Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". За втори път ученици от гимназията се състезават заедно с хоби готвачи от Бургас. Оценяваха ги преподаватели от Колежа по туризъм и професионалисти от бранша. Инициативата е на информационния сайт "Черноморие" .  Директорът на..

публикувано на 26.03.24 в 15:53

88 деца от Сливен бяха отличени в международно математическо състезание

17 златни, 20 сребърни и 51 бронзови медала спечелиха сливенски ученици от М еждународното математическо състезание „Математика без граници – Зима“, съобщи общината. То се проведе онлайн, а децата получиха наградите си на Благовещение на церемония в зала "Май" от зам.-кмета Пепа Чиликова, която пожела на наградените още много успехи занапред. В..

публикувано на 26.03.24 в 12:10

Книжарница на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще бъде достъпна в Бургас

Литературата на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това съобщи проф. Валери Стефанов, директор на издателството. Предстои разкриването на книжарница, която ще е първата извън София. Тя ще бъде разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея ще се предлага..

публикувано на 26.03.24 в 09:41

Стипендии за ученици и студенти от община Тунджа

21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти отпуска община Тунджа. Средствата за финансовото подпомагане са от благотворителната кампания,  организирана в навечерието на Коледните празници.   Това е първата за годината сесия за прием на документи за подпомагането на ученици и студенти, съобщи кметът на община Тунджа Станчо Ставрев: "Ще бъдат..

публикувано на 26.03.24 в 09:00

Нидерландия е сред най-желаните дестинации за висше образование в чужбина

  Сред най – избираните специалности са бизнес мениджмънт и икономика, арт и дизайн, компютърни науки, интернет технологии, психология  и всичко в сферата на науките.  Велизар Михайлов е от Английската гимназия и иска на учи в Нидерландия, защото там таксите не са високи. Избрал е право и е уверен, че след това ще успее да..

публикувано на 25.03.24 в 14:06

Бургаският професор Илия Илиев става почетен доктор на НХА

Бургаският професор Илия Илиев ще бъде удостоен с почетното звание доктор хонорис кауза на Националната художествена академия утре в София, съобщи висшето училище. Илия Илиев е роден през 1931 г. в морския град. През 1954 г. завършва специалност „Архитектура“ във ВИАС, а през 1966 г. - „Стенопис“ в ателието на проф. Георги Богданов в..

публикувано на 25.03.24 в 14:01