Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Възраждане“: Избори на 28 март и отмяна на ограниченията

| обновено на 11.01.21 в 16:54
Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

Изборите трябва да бъдат на 28 март и епидимичната обстановка да бъде нормализирана за провеждането им. Това е заявката на партия „Възраждане“.

Това казахме и при консултациите при президента, че вотът трябва да се проведе на първата възможна дата, подчерта председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Между другото, това беше и заявеното от самия президент Радев в самото начало желание. Оказа се, обаче, че в средите на управляващите, датата 28 март очевидно е притеснителна, защото те веднага реагираха доста нервно, че предвид на извънредната епидемична обстановка в страната, датата не била удачно подбрана. Което пък, от своя страна, предизвика и реакцията на президента да направи консултации с всички останали политически субекти“, каза Костадинов.

За да се проведат нормални изборите, трябва мерките, които смятаме за вредни, да бъдат отменени, посочи той:

И март месец да се направи една нормална и съвсем спокойна предизборна кампания. Мисля, че хората, които ще са под карантина или ще бъдат поставени под някаква форма на временно здравно запрещение, ще бъдат изключително малко, но, разбира се, за тях трябва да се помисли. От ЦИК излязоха с предложение за законодателни промени. В момента има такава възможност  по отношение на хората, които са трудно подвижни, за тях да се организират мобилни секции“, коментира политикът.  

„Възраждане“ ще си провежда кампания, както винаги досега, със срещи с хората, поясни Костадинов.

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Николов в разговори за водоснабдяването в Димчево

Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево. Той отново поиска съдействие за изграждането на водопреносна мрежа там, за която Община Бургас има внесен проект, касаещ три села - Димчево, Маринка и..

публикувано на 20.01.21 в 18:47

Над 50 сигнала от бургазлии за разбити улици до СЕК

Над 50 сигнала за разбити улици, които се нуждаят от спешен ремонт, изпратиха  за седмица жители на Община Бургас до електронната поща на ПП „Средна европейска класа“  след като от формацията се обърнаха с призив към бургазлии и хората от съставните селища да се включат в изготвянето на  „карта“ с участъците в най-тежко състояние. В списъка..

публикувано на 17.01.21 в 11:54

Общински съветник с въпроси за осветлението в Приморския парк и велоалеята до квартал „Сарафово”

Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи въпрос към кмета на Бургас относно  осветеността на алеите в Морската градина и велоалеята до квартал „Сарафово”.   „Бях сигнализиран от граждани, че по продължението на велоалеята, водеща от Бургас към кв. „Сарафово”, още от лятото има много изгорели крушки от осветителната мрежа, които от своя..

публикувано на 15.01.21 в 10:43

Президентът Радев насрочи парламентарните избори на 4 април

Президентът Румен Радев обяви, че насрочва предстоящите парламентарни избори на 4 април. „Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава, който направи обръщение към народа.  Мандатът на настоящето Народно събрание изтича на 26 март. “Отговорните органи..

публикувано на 14.01.21 в 19:17
 Светослав Малинов

Светослав Малинов: Управляващите целят ниска избирателна активност

Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот. Това прогнозира пред БНР-Бургас доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра “Политология” в Софийския университет. Причината, според него, е че няма да бъде осигурена здравна безопасност при гласуването и това се прави умишлено. Практически никаква организация, която да..

публикувано на 14.01.21 в 14:18

Напусналите от БСП ще участват с нова партия на изборите

Отцепниците от БСП ще участват с нова партия на парламентарните избори. Чрез Българска прогресивна линия, те ще предложат обновена социална политика. Основната членска маса към момента ще бъде от млади хора, в работоспособна възраст.  Българска прогресивна линия вече е получила съдебното си решение. За председател на партията е избран Красимир..

обновено на 14.01.21 в 14:15
Антоний Гълъбов

Гълъбов: Очакват ни напрегнати избори, рано е за прогнози

Резултатът от предстоящите парламентарни избори е труден за прогнозиране. Това коментира пред БНР-Бургас политологът Антоний Гълъбов. Според него, това се дължи на натрупаните очаквания към тях и липсата на ясна управленска алтернатива.  Рано е да се правят прогнози, смята Гълъбов, но уточни, че ГЕРБ остават най-голямата полическа сила, която..

публикувано на 14.01.21 в 08:30