Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътят Димчево-Присад остава затворен (ОБНОВЕНА)

| обновено на 13.01.21 в 16:25

Пътят между бургаските села Димчево и Присад остава затворен към момента. Това каза за БНР Бургас, кметският наместник на бургаското село Димчево Елена Атанасова. Няколко къщи са със залети дворове,  в близост до язовир Мандра, който е с повишено ниво:

"Няма обходен маршрут, но рядко се случва да се връщат колите, повечето шофьори са информирани за ограничението и има сигнализация.  Всички села след нас са откъснати. Пътят за село Извор е затворен, когато го отворят, надявам се нас да отворят по-рано. Организирали сме всичко, дори на всички кметове, които са след нас съм се обадила, защото до нас се стига по всякакъв начин от Бургас, но след нас няма как да се продължи. Организирали сме се с колегите. При необходимост, ще се стига до където трябва с камион и да извозваме храна и всичко, което е необходимо. Няма да допуснем да има бедстващи хора.", посочи тя.

Няма и болни хора, които да се нуждаят от помощ или медикаменти, допълни  Елена Атанасова. 


По-рано от Община Бургас съобщиха, че около 8 къщи в близост до язовир Мандра са със залети дворове. Хората са предупредени, че ако водата продължи да се покачва ще трябва да напуснал домовете си. Засега това не се налага. Стопанска постройка е под вода, като част от необитаема в момента вила. 

На този етап остава и затворен пътят Царево- Резово в отсечката Ахтопол- Синеморец. Отворен е вече пътят Бургас- Средец в района на с.Дебелт, като преминаването става при завишено внимание. 

Няма подадени нови сигнали на телефон 112, съобщават от Областната администрация. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Съветниците в Поморие против изграждането на ферма за миди

Общинският съвет в Поморие единодушно прие Декларация против издаването на разрешително за ферма за култивирана черна мида в акваторията на Черно море – гр. Поморие, община Поморие. Предложението за декларацията е на председателя на Общинския съвет Адам Адамов. По-рано Рибарско сдружение „Нептун-Поморие” изпрати възражение, относно обявената от..

публикувано на 28.01.21 в 12:03

Продължава подмяната на старите печки на дърва в „Долно Езерово“

Над 2280 домакинства от бургаския квартал "Долно Езерово" ще имат възможността да подменят старите си печки на дърва с нови уреди на екологично гориво. Подмяната ще се извърши безплатно по проект на Община Бургас за подобряване качеството на атмосферния въздух в тази зона на града, който се реализира в две фази. В момента продължават дейностите по..

обновено на 28.01.21 в 11:37

Слушател сигнализира: Отказаха ми подновяване на карта за преференциално паркиране на хора с увреждания

Слушател на БНР Бургас, който сигнализира за ограничение в издаването на карти за преференциално паркиране на хора с увреждания в Бургас. Причината е в новата наредба, която от няколко месеца е променена и от Транспортната къща не са му подновили картата за тази година. Преди промяната, от тази възможност са се възползвали хора, с над 50%..

публикувано на 28.01.21 в 09:52

Затварят част от бургаската улица "Юрий Венелин" за почти 3 месеца

От днес затварят за движение на автомобили част от улица "Юрий Венелин" в участъка между "Цар Симеон I" и "Оборище". В този участък от ВиК Бургас ще подновяват старите тръби с нови. От общината след това ще обновят пътната настилка и тротоарите,  като ремонтните дейности ще продължат до 15 април. 

обновено на 28.01.21 в 09:21

Временно е затворен пътят Изворище-Каблешково

Временно е ограничено движението на автомобили по третокласната пътна мрежа от Изворище до Каблешково, съобщиха от Областно пътно управление Бургас.  Също ограничение има и в участъка от  Варна - кръстовището за поморийското село Горица /Дюлински проход/.  В Община Айтос всички пътища са отворени и е възстановени движението на превозни средства, каза за..

публикувано на 28.01.21 в 09:13

Протестна декларация срещу мидена ферма в Поморие

Общинският съвет в Поморие ще гласува протестна декларация срещу изграждането на мидена ферма на 900 метра от централния плаж в града. Съоръженията на Мидената ферма ще бъдат разположени от началото на Източния до края на Централния плаж. Декларацията ще бъде изпратена до Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на околната среда..

публикувано на 28.01.21 в 08:17

Нормализира се пътната обстановка в област Бургас

Нормализира се движението на автомобили по пътищата в Бургаска област след падналия на места снеговалеж. От снощи е възстановено движението на АМ "Тракия", от пътен възел „Зимница“ до Бургас в двете посоки, както и по Приморски проход - пътят между Слънчев бряг и Обзор, също между Венец и Карнобат, при разклона за с. Искра.. Там трафикът беше..

публикувано на 28.01.21 в 07:54