Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече средства за научните центрове в Бургас и Одрин по Програмата за трансгранично сътрудничество

Свободен ресурс в размер на 279 839 евро се пренасочва от Приоритетна ос 2 "Туризъм" към Приоритетна ос 1 "Околна среда" на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция 2014-2020. 

За целта Министерският съвет одобри изменение на програмата, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ II. Това дава възможност за финансиране на допълнителни дейности по стратегическия проект "Трансграничните региони сътрудничат за Син растеж, който подкрепя научни центрове в Бургас и Одрин за изследване и мониторинг на екологичното състояние на местните екосистеми и кореспондира с дългосрочната стратегия на ЕС за син растеж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съюзът на парамедиците: Нямаме информация за новата наредба на Министерството на туризма

Все още нямаме информация как ще бъде разписана новата наредба на Министерството на туризма, каза председателят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска . С документа се позволява на акушерки, медицински сестри и парамедици да работят в здравните пунктове край плажовете. Това е един от големите ни пробиви през последните месеци, посочи..

публикувано на 13.04.24 в 09:30

Една част от караваните на Вромос са върху дюни

Над сто каравани са незаконно разположени в залива Вромос край Черноморец. Днес, комисия от Областната управа в Бургас, заедно с представители на община Созопол и полицейски служители обходиха района, за да връчат на собствениците предупредителни протоколи за премахването им.    Къщите на колела са разположени на държавна земя, горска или защитена..

публикувано на 12.04.24 в 17:12

Над 300 нови кафяви кофи поставиха в търговските обекти в Поморие

Над 300 нови кафяви кофи от 120 л за събиране на биоразградими отпадъци ще бъдат раздадени безвъзмездно на търговските обекти в Поморие преди началото на активния летен сезон. Предстои и разяснителна кампания. Освен заведенията, нови кофи ще получат училищата, детските градини, МБАЛ – Поморие, хотели, пазари и други обекти, генериращи..

публикувано на 12.04.24 в 14:49

Васил Атанасов е новият директор на Летище Бургас

Васил Атанасов е новият директор на Летище Бургас. Той  заменя на поста Георги Чипилски , който се пенсионира, след като е отдал 19 години от кариерата си на местния аеропорт. Васил Атанасов  започва своя кариерен път на бургаската аерогара през 2007 г. Натрупал е опит на различни позиции в оперативната дейност. През последните 8 години..

публикувано на 12.04.24 в 10:50

Областна управа и полиция ще проверяват за незаконно къмпингуване на Вромос

Комисия от Областната управа с представители на община Созопол и полицейски служители ще извършат проверка за незаконно разположени каравани и кемпери в залива Вромос край Черноморец. Имотите, които ще се проверяват, обхващат земеделски, горски и защитени територии. Проверките ще продължат 2 дни. Заливът Вромос от дълги години е..

обновено на 12.04.24 в 09:00

Представители на 9 институции ще проверяват за нерегламентирано разположени каравани

Проверките за нерегламентирано разположени каравани започнат от 14 часа на 12 април и ще продължат в събота. Те са по инициатива на областния управител Пламен Янев. Проверките са предшествани от работна среща с участието на зам. областния управител Владимир Крумов, кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и началникът на РУ Созопол Николай Ангелов...

публикувано на 11.04.24 в 19:00
снимката е с илюстративна цел

Започват проверки на незаконните каравани в залива Вромос

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени започват от утре – 12 април . Това беше потвърдено днес на работна среща, инициирана от областния управител на Бургас Пламен Янев в кабинета на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев. На нея присъстваха също зам.-кметът на Община Созопол Андрей Николов, зам.-областният..

публикувано на 11.04.24 в 14:44