Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напусналите от БСП ще участват с нова партия на изборите

| обновено на 14.01.21 в 14:15
Снимка: Фейсбук/Димитър Стоянов


Отцепниците от БСП ще участват с нова партия на парламентарните избори. Чрез Българска прогресивна линия, те ще предложат обновена социална политика. Основната членска маса към момента ще бъде от млади хора, в работоспособна възраст. 
Българска прогресивна линия вече е получила съдебното си решение. За председател на партията е избран Красимир Янков. Планират да се включат в предстоящите парламентарни избори. Това обяви депутатът Димитър Стоянов, който ще бъде член в ръководство на организацията. По отношение очакваната подкрепа, той коментира:
"За мен като преференциално избран кандидат навремето гласуваха около 4600 души. Това не бяха членове на партията. Основно бяха хора, които ме познаваха и различни мои клиенти. Аз бях и под номер 10, което ми даваше някакъв бонус, но не беше толкова значим. Предполагам, че може да сме на границата около 4 процентната бариера в страната. За Бургас е трудно да кажа, защото аз лично предполагам, че на тези избори ще има силен отлив на гласоподаватели. Особено ако се проведат през март месец."
От партията ще се стремят към силна социална и икономическа политика. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Николов в разговори за водоснабдяването в Димчево

Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево. Той отново поиска съдействие за изграждането на водопреносна мрежа там, за която Община Бургас има внесен проект, касаещ три села - Димчево, Маринка и..

публикувано на 20.01.21 в 18:47

Над 50 сигнала от бургазлии за разбити улици до СЕК

Над 50 сигнала за разбити улици, които се нуждаят от спешен ремонт, изпратиха  за седмица жители на Община Бургас до електронната поща на ПП „Средна европейска класа“  след като от формацията се обърнаха с призив към бургазлии и хората от съставните селища да се включат в изготвянето на  „карта“ с участъците в най-тежко състояние. В списъка..

публикувано на 17.01.21 в 11:54

Общински съветник с въпроси за осветлението в Приморския парк и велоалеята до квартал „Сарафово”

Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи въпрос към кмета на Бургас относно  осветеността на алеите в Морската градина и велоалеята до квартал „Сарафово”.   „Бях сигнализиран от граждани, че по продължението на велоалеята, водеща от Бургас към кв. „Сарафово”, още от лятото има много изгорели крушки от осветителната мрежа, които от своя..

публикувано на 15.01.21 в 10:43

Президентът Радев насрочи парламентарните избори на 4 април

Президентът Румен Радев обяви, че насрочва предстоящите парламентарни избори на 4 април. „Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава, който направи обръщение към народа.  Мандатът на настоящето Народно събрание изтича на 26 март. “Отговорните органи..

публикувано на 14.01.21 в 19:17
 Светослав Малинов

Светослав Малинов: Управляващите целят ниска избирателна активност

Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот. Това прогнозира пред БНР-Бургас доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра “Политология” в Софийския университет. Причината, според него, е че няма да бъде осигурена здравна безопасност при гласуването и това се прави умишлено. Практически никаква организация, която да..

публикувано на 14.01.21 в 14:18
Антоний Гълъбов

Гълъбов: Очакват ни напрегнати избори, рано е за прогнози

Резултатът от предстоящите парламентарни избори е труден за прогнозиране. Това коментира пред БНР-Бургас политологът Антоний Гълъбов. Според него, това се дължи на натрупаните очаквания към тях и липсата на ясна управленска алтернатива.  Рано е да се правят прогнози, смята Гълъбов, но уточни, че ГЕРБ остават най-голямата полическа сила, която..

публикувано на 14.01.21 в 08:30
Илхан Кючюк

Кризата е възможност за промяна

В европейския бюджет има обвързаност на европейските средства с върховенството на закона. Това подчертава евродепутатът Илхан Кючюк: Да, по малко по- различен начин, след по-дълги преговори, също след намеса на германското председателство и личният ангажимент на госпожа Меркел на финалната права, но важното е , че има такъв ангажимент. И тук..

публикувано на 12.01.21 в 11:34