Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инициативата се организира във връзка със сложната ситуация с COVID-19

Създават безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог

Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България

През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист- ревматолог. Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България и се организира от пациентска фондация. Първите медицински консултации ще се осъществят в края на месец януари за пациенти с поставена диагноза ревматоиден артрит, псориатичен артрит или анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев) с лекари ревматолози от Варна, Бургас и Русе.

Инициативата се организира във връзка със сложната ситуация с COVID-19. Хората с хронични заболявания са в най-рисковата група при заразяване и това налага редица допълнителни ограничения за тях, едно от които е посещение на специалист в лечебно заведение.

Желаещите да се възползват от възможността трябва задължително да си запишат час предварително. Те могат да го направят на телефон 0878 151122 (в работни дни от 09:00 - 17:00 ч.) или  по имейл: info@medconsult.bg.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Бургас премина в жълтата Covid зона, отварят нови легла за болни

Бургаска област се подготвя за ръст на случаите на коронавирус. От три дни областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск. Лечебните заведения поетапно отварят отново Covid легла.  Случаите в Бургас нарастват, макар и не стремглаво, посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. „Тенденцията..

публикувано на 23.07.21 в 13:32

Пресъхване на устата и замаяност – първи симптоми на прегряване

Рисковите групи хора да избягват жегите, съветват специалистите . Необходимо е да се пие по няколко литра течности, за да не се обезводнява организма.  Уязвимите при жеги хора трябва да си позволяват разходки навън само в ранните сутрешни часове или по-късно вечерта. В тази група попадат хората с хронични заболявания, на..

публикувано на 20.07.21 в 14:30

Специалисти - със съвети за безопасно плажуване

Два часа след хранене да не се влиза в морето, съветват специалистите. При употреба на алкохол, това трябва да става след осем часа.  Важно е да се спазват съветите на спасителите и флаговата сигнализация. В часовете, когато е най-топло, да се стои под  сянка. А при симптоми на слънчев или топлинен удар, да се потърси помощ. Това посочи Анета..

публикувано на 20.07.21 в 13:14

Нов екип пое Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас

Нов екип от амбициозни медици пое Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас. Той се ръководи от д-р Лорис Мануелян, специалист по вътрешни болести и нефрология, един от доайените в лечението на бъбречните заболявания у нас. Бургазлии го познават като дългогодишен зам.-кмет по здравеопазване в Община Бургас, но през всички тези години той не се..

публикувано на 19.07.21 в 14:40
Тодор Кантарджиев (вляво) и Костадин Ангелов

Ангелов: НЗОК се превръща в инструмент за поръчкови проверки

Здравната каса се превръща в инструмент за поръчкови проверки. Това коментира в Бургас бившият ресорен министър Костадин Ангелов. Той обвини служебния си колега в лъжи относно проведените на Стойчо Кацаров изследвания в „Пирогов“. Вместо държавата да се подготвя за новата ковид вълна, времето се използва, за да се обезглавяват големи..

публикувано на 17.07.21 в 13:50

Кампания за профилактика на меланома - в Поморие

Кампания за профилактика и ранно откриване на рака на кожата ще се проведе днес в Поморие. Тя ще е между 11 и 17 ч., на плажната алея в кв. „Свети Георги“. Целта на кампанията Евромеланома е да се повиши информираността по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от..

публикувано на 17.07.21 в 07:38

Д-р Пламен Панайотов: Ваксинирането е част от мисията на лекарите

Всяка ваксина е в полза на цялата нация, това е мисията на лекарите. Така бургаският доктор Пламен Панайотов коментира през БНР Бургас наградата си за поставени най-голям брой ваксини срещу COVID-19 от всички семейни лекари в страната. „Ситуацията е такава, че не можем да си позволим отпускане. Сега е момента да работим..

публикувано на 16.07.21 в 15:11