Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киноклас Бургас търси своите нови участници

За трети път КИНОКЛАС БУРГАС към "София филм фест на брега", с ръководител режисьорът Надежда Косева, ще срещне учениците си с магията на киното отблизо. Той ще им даде възможност да създадат своя интерпретация на определени епизоди от избрания от проф. Георги Дюлгеров филм "Сцени от живота на една актриса" на режисьора Иван Владимиров, и да участват като сценаристи, режисьори, оператори, актьори, сценографи, звукорежисьори и монтажисти. Част от участниците отново ще сформират Младежко жури на поредното издание на "София филм фест на брега", което присъжда наградата на Областния управител на Бургас за най-добър късометражен филм.

КИНОКЛАС БУРГАС 2021 ще се проведе в 3 етапа:

Първи етап (изцяло ОНЛАЙН)

 07 февруари-07 март 2021 - лекции от доказани специалисти в българското кино; прожекция на филма "Сцени от живота на една актриса"; дискусия с режисьора Иван Владимиров; избор на епизоди от филма, които ще бъдат интерпретирани; разпределение на екипи и ролите в тях.

Втори етап

10-17 март 2021 - подготовка за снимки; снимачен процес; монтаж; оценяване на филмите; обявяване на новото Младежко жури.

Трети етап

17-26 март 2021 - гледане на филмите от програмата на "София филм фест на брега";  обсъждане на някои от тях с техните автори или с ръководителя на Кинокласа Надежда Косева; присъждане на наградата на Областния управител за най-добър късометражен филм от новото Младежко жури.

КАК СТАВА ЗАПИСВАНЕТО?

Ако сте на възраст между 16 и 30 години, изпратете лично съобщение на страницата на "София филм фест на брега" във фейсбук: https://www.facebook.com/sffnabrega/, както и кратко видео - до 1 минута, в което се представяте и споделяте защо бихте искали да участвате.

Краен срок за записване - 4 февруари (включително).

Записването се отнася до трите етапа на Кинокласа, записване за един или два от етапите му няма да бъде прието. Участието в Кинокласa е безплатно!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът "Арт поток" започва в Лозенец и Царево

За девета поредна година жителите и гостите на Лозенец и Царево ще станат свидетели на различни изложби, спектакли и премиери. Те ще бъдат част от превърналия се в традиция фестивал "Арт Поток", който ще се проведе от 12 до 22 юли. За първи път в него се включва и Приморско, където предстоят две музикални събития - на откритата сцена на..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Над 40 филмови заглавия влизат в програмата на BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития и ще се проведе от 19 до 25 юли. Над 40 филмови заглавия и съпътстващи модули се включват в програмата на събитието. Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и Културен център „Морско казино”.  Част от гостите, които ще преминат през фестивалната седмица са: Константин..

публикувано на 11.07.24 в 14:53

Д-р Иванка Делева: Бежанците носят нова енергия за изтерзаната ни държава след Първата световна война

Историкът Иванка Делева ще представи днес в Бургас монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Това е докторската дисертация, която тя защити през март тази година в  Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“...

публикувано на 11.07.24 в 14:25

Шедьовърът на Пучини „Тоска“ - на сцената на Летния театър на Бургас

Шедьовърът на Джакомо Пучини „Тоска“ ще се играе тази вечер от 20:30 часа на сцената на Летния театър в Бургас.  Събитието е втората изява от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024. Трагичния сюжет на „Тоска“ ще бъде пресъздаден п од диригентството на Иван Кожухаров.  В ролята на красивата примадона Флория Тоска, публиката..

публикувано на 11.07.24 в 13:22

Топ професионалисти от Италия идват за конкурса "Бургас и морето" за млади изпълнители

Новият формат на „Бургас и морето“ за млади изпълнители привлече български и италиански участници в състава на журито. Към Михаела Маринова, Дарияна Куманова, Стефан Илчев, Антонио Вандони, Христин Стрижлев, които участваха като жури още на кастингите на формата, се присъединяват Давиде Локатели, Николо Фраджиле и Рита Перота. Ролята на журито..

публикувано на 11.07.24 в 11:40

Вокалната акапелна формация „Спектрум“ с концерт на „Солинария“

Фолклорни обработки и съвременна музика ще представят вокалната акапелна формация „Спектрум“ по време на младежкия арт фестивал „Солинария“ в Созопол. Групата е създадена от четирима младежи през пролетта на 2012-та година и е първата по рода си в България.   Съставът на „Спектрум“ сега се състои от Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел..

обновено на 11.07.24 в 10:16

Започва „Джаз в Бургас 2024"

Фестивалът „Джаз в Бургас“ е не изменна част от бургаското музикално лято.  Новото му издание идва с 3 дати през юли и 2 през август. Мястото е известно – уютният двор на експоцентър „Флора“. През  годините събитието, организирано с желание от Община Бургас, си създаде редовна публика от ценители, които се наслаждават на стилен джаз,..

обновено на 11.07.24 в 09:23