Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Труднопроходими и затворени пътни участъци, заради зимната обстановка - обзор


Снегонавявания и силен вятър станаха причина днес за усложнената зимна обстановка в бургаска област. Затворени пътища има все още в общините Бургас и Айтос. Отново ограничен за движение е Приморски проход, заради почистване. Около 20 населени места са без ток, предимно в района на Руен, съобщиха от ЕВН. 

Заради силния вятър и снегонавяванията на територията на община Бургас  са затворени пътищата Брястовец - кв. „Рудник“  и Миролюбово - Изворище. Общински служители и почистваща техника са на място. Остава ограничено и преминаването на автомобили по автомагистрала “Тракия“ - от пътен възел „Зимница“ до Бургас. Пътуващите трябва да минават по обходния маршрут през Петолъчката.

Една голяма част от селата в община Айтос са непроходими. Въпреки снегопочистването силният вятър образува снегонавявания, коментира кметът Васил Едрев.

"Най-вече към Мъглен посока Черна могила и към Пещерско, това са двата участъка, които са с по-сериозни преспи, където почистваме".

 Усложнена заради силния вятър и навявания от сняг е обстановката в община Карнобат. В снежните преспи има закъсали 15 автомобила, заседнала е и линейка с болна жена,  каза кметът на общината Георги Димитров. Има няколко труднопроходими участъка.

"Искра - Огнен, Антимово - Сан Стефано, Антимово - Черково, Крумово - Градище - Церковски, Добриново - Житосвят.

В община Малко Търново обстановката се е нормализирала, коментира кметът на общината Илиян Янчев. По думите му, няма затворени пътища, но придвижването става при зимни условия. Над 10 машини чистят в момента пътищата в община Малко Търново, каза още Илиян Янчев. Няма закъсали автомобили, пътната настилка е разчистена до асфалт.

Подробностите чуйте от звуковия файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов пътен възел на АМ "Тракия" до град Стралджа

Нов  пътен възел предстои да бъде изграден на автомагистрала "Тракия", в близост до град Стралджа. Отчуждаването на имотите е приключило, а проектът вече е одобрен. Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 километър на магистралата при стралджанското село  Воденичане и така ще се съкрати значително пътят от пристанище Бургас към..

публикувано на 24.02.21 в 16:45
архив

В село Димчево вече има вода

В бургаското село Димчево е възстановено водоподаването, което беше прекъснато при последното наводнение, в началото на месеца. Пътят Присад-Димчево остава затворен, все още е наводнен.  Повече от 20 дни жителите на село Димчево останаха без вода,  но вече водоподаването се нормализира, каза кметският наместник Елена Атанасова: "Възстановиха старата..

публикувано на 24.02.21 в 16:18

"Булевард Демокрация" на 24-ти февруари

Темите ни днес: Спорове  сред психолозите за предстоящот приемане на закон за дейността им, за и против аргументите им , представя Калина Енчева. Нов дълг иска да поеме община Малко Търново , за какво ще бъдат използвани парите, интервю на Петя Янакиева с кмета Илиян Янчев. Какво ще бъде ремонтирано и изградено тази година в Китен,..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Областният управител обсъди с концесионери проблема със съоръженията за дъждовна вода

Областният управител Вълчо Чолаков събра на работна среща представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете „Крайморие“ и „Бургас – север“. Темата на срещата е проблемът, който създават съоръженията за дъждовна вода, компрометирайки пясъчната ивица. Според Чолаков проблемите могат да бъдат решени за седмица- две...

публикувано на 24.02.21 в 14:15

Ремонт на ключови улици в Караново и Съдиево

Основен ремонт стартира на третокласния републикански път, който преминава през цяло Караново. Там започна ремонт и на две от най-дългите улици в селото. Това информират от пресцентъра на Община Айтос. 24-километров е пътят за ремонт, който включва и участъкът от табелата на Айтос до края на селото. Проблемният от години път, ще бъде асфалтиран и..

публикувано на 24.02.21 в 14:02

Община Малко Търново поема дълг за закриването на сметищата в две села

Поемането на краткосрочен общински дълг в размер на 1 350 000 лева ще обсъждат днес общинските съветници в Малко Търново. Заседанието е от 15 часа.  Сумата е необходима за закриването и рекултивацията на двете сметища в землищата на селата Граматиково и Звездец. За да реализира проекта по ОП "Околна среда", община Малко Търново ще кандидатства..

публикувано на 24.02.21 в 13:34

Дейността на психолозите има нужда от регулация, смятат от дружеството

Работата на психолозите у нас има нужда от регулация и затова е внесеният в НС закон, смятат от дружеството на психолозите. Мотивът им за създаването на този документ цели да изведе от практиката "самопровъзгласили се дилетанти и имитатори, неподготвени отговорно и професионално за психологическо консултиране, които нанасят вреда както на лицата,..

публикувано на 24.02.21 в 13:30