Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конкурсът "Изкуство против дрогата" събира творби до 15 април

Снимка: Община Бургас

До 15-ти април се приемат творбите на участниците в международния конкурс "Изкуство против дрогата". Форумът се организира за десета поредна година. Участниците от 14 до 25 години, имат възможност да се включат със стихотворение, есе или разказ, написани специално за този конкурс, непубликувани в други издания, поясни Роза Боянова, която е част от организаторите.

„Интересни са самите творби. Интересно е как младите хора съпреживяват тази тема. Някои от тях имат близки, пострадали от наркотиците. Вероятно има и такива, които са опитвали, но са решили чрез изкуството наистина да се измъкнат от капана на дрогата. Имали сме гости от чужбина и се надяваме и занапред да има такива, стига Covid 19 да не ограничи изявите и събиранията на хората, че да остане само онлайн изданието ни през лятото“, обясни тя.

По повод десетата годишнина на конкурса, който се организира от Народното читалище "Любен Каравелов 1940", Общинският съвет по наркотични вещества и Синдиката на българските учители, предстои издаването на сборник с най-добрите творби, участвали през годините.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Sylver Music се присъединяват към SPICE Music Festival 2021

Sylver Music се присъединяват към SPICE Music Festival 2021 и ще се качат на сцената на най-чаканото събитие тази година още в петък. Освен това, тъй като много от феновете ги пожелаха, и тази година любимите DJ Dian Solo и DJ Marti G ще се погрижат за доброто ви настроение на музикалните фенове.  Пълната програма на фестивала, който започва в петък ще..

публикувано на 02.08.21 в 15:56

Несебър бе домакин на Международен театрален фестивал

Несебър бе домакин и съорганизатор на Международен театрален фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ. Публиката видя забавни постановки по мотиви от популярни произведения. Имена като  проф. Ивайло Христов, проф. Пламен Марков и Мира Гоговска (НАТФИЗ), Мария Сапунджиева, Димитър Касабов и Людмила Лвовна (Русия) водеха  ателиета по актьорско..

публикувано на 02.08.21 в 13:09

Спектакъл с участието на деца откри Дни на куклите в Бургас

Постановка с участието на деца даде старт на осмото издание на фестивала Дни на куклите. Програмата се откри със спетакъла "Пук" по текст на Валери Петров, претворен от малките актьори от Детската театрална формация „Усмивка“ с ръководител Румяна Кралева. След това бе представен и премиерният спектакъл на Държавен куклен театър-Бургас "Любопитното..

публикувано на 02.08.21 в 11:15

Бургазлии почетоха голямата Ваня Костова

С бурни аплодисменти и на крака в препълнения Летен театър бургазлии почетоха снощи голямата и обичана певица Ваня Костова. Концертът с участието на нейни колеги, приятели и почитатели, започна с ретроспекция на дългия и забележителен творчески път на маестро Стефан Диомов по автобиографичната книга „Белите и черни клавиши на моя живот“,..

публикувано на 02.08.21 в 10:56

Започва фестивалът “Дни на куклите” в Бургас

От днес до 7 август в морския Бургас куклите превземат сцените на открито. Градът отново е домакин на Международния куклен фестивал под открито небе „Дни на куклите“. Началото на осмото му издание ще даде спектакълът „Пук“ на детската театрална формация „Усмивка“ , а след него ще бъде представен и премиерният спектакъл „Любопитното..

публикувано на 01.08.21 в 11:15

Концерт и изложба в читалището в Сарафово

Пиано, китара, цигулка и оперно пеене на сцената на читалище "Ангел Димитров 1929" в Сарафово днес. Изпълнители са ученици и студенти от България, Русия, Австрия и Шотландия. Концертът е от 18 ч. с вход свободен.  След него може да разгледате изложбата "В плен на музиката" на Светла Чиракова. Тя представя картини "вълненоритъмна живопис"...

публикувано на 01.08.21 в 10:00

Продължава фестивалът „Sun Tribe Open Air” в парк „Росенец“

Продължава фестивалът за електронна и алтернативна музика „Sun Tribe Open Air” в парк "Росенец". 12 години подред, абсолютно безплатно събитието събира фенове от цялата страна. Две сцени за електронна и алтернативна музика са разположени в парк „Росенец“. „Тази вечер продължаваме като на главната сцена ще се изявяват DJ само на транс..

публикувано на 31.07.21 в 15:48