Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Публично обсъждане на Бюджет 2021 на Карнобат днес

Публично обсъждане на проектобюджета на община Карнобат ще се проведе днес в града. Предложената финансова рамка е в размер на 32 500 000 лева. Администрацията залага на ремонт на улици, образователни проекти и повишаване нивото на здравно обслужване. Предвижда се и въвеждане на "синя зона" в града.

1 млн. лв са предвидени за основен ремонт на 7 улици в Карнобат. Отделно са планирани 165 000 лв. за основен ремонт на участъка от Екзарх Антимово до Черково.

„Капиталовата програма е според възможностите. Желанията са много по-големи от възможностите. Една значителна част от средствата са насочени към проектиране, защото алтернативните източници на средства са европейските и национални програми“, поясни кметът Георги Димитров.

Основни приоритети остават образованието и здравеопазването. „Сега ще вложим пари в енергийно обследване на двете училища, които се намират в селата Кликач и Екзарх Антимово. Иначе подпомагаме училищата, включително с изграждането на новите системи за виртуалните класни стаи. Кандидатствали сме за изграждане на спортни площадки. Входирахме 7 проекта по ПУДООС за малки детски площадки“, допълни кметът.

120 000 лв. са заделени за закупуване на диализен апарат за нуждите на карнобатската болница. Новост за града тази година ще е въвеждането на „синя зона“. Така Общината се надява да реши транспортните проблеми в града.

Публичното обсъждане ще се проведе днес от 15:00 часа в заседателната зала в Карнобат на бул.”България” № 12, ет. 2, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължиха работното време на гишето за стикери за платено паркиране

От 10.05.2021 до 14.05.2021 касата на ОП" Транспорт" на ул."Александровска" №106 ще е с удължено работно време от 08:00 до 19:00 часа, съобщават от Транспортната къща. Огромни опашки се извиха през работните дни. Хората чакат поне час, за да си платят синя или зелена зона. В събота къщата не работи, а обслужващото гише е само едно. Очаквайте в..

публикувано на 08.05.21 в 14:44

Цветя в знак на признателност към доброволците на БЧК

Цветя в знак на почит към  дейците на БЧК  ще бъдат положени днес в Бургас. Пред паметната плоча от 11 часа в Морската градина червенокръстци, доброволци и симпатизанти на организацията ще покажат своята признателност по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.Той съвпада с рожденния ден на Анри Дюнан, създател на хуманитарното..

публикувано на 08.05.21 в 09:55

Разкопават ул. „Климент Охридски“ за подмяна на канализацията

На 10 май 2021 г. стартират ремонтни дейности по ВиК мрежата на бургаската улица „Климент Охридски“ - в участъка от ул. „Дебелт“ до ул. „Цар Калоян“. Този етап на проекта ще продължи до 21.06.2021 г. За осигуряване на фронт за извършване на изкопните дейности се въвежда временна реорганизация на движението, като в споменатия участък улицата ще е..

публикувано на 07.05.21 в 17:15

„Възраждане“ сигнализира за неправомерна практика на ВиК

За неправомерна практика на ВиК – Бургас сигнализираха представители на партия „Възраждане“. Жители от Айтос, Поморие и Несебър са получили предписания от дружеството да изградят и обезопасят за своя сметка водомерни шахти пред имотите си. От партията посочват, че според Наредба това трябва да бъде направено от ВиК. Според предписанията,..

публикувано на 07.05.21 в 17:12

"Булевард Демокрация" - на 7 май

Това Народно събрание може да остане в историята като най-краткото, но ще е и едно от тези, произвели най-много скандали. Или поне, със сигурност, най-много за най-малко време. След пилетата, кюлчетата и плеймейтките, днес се очакват нови скандални тези от бизнесмена Илчовски. Дали са верни или не - разследването трябва да докаже. А то, до момента,..

публикувано на 07.05.21 в 15:12

Ударни улични ремонти в Община Айтос

По два проекта за рехабилитация и реконструкция на улични настилки, спечелени през Местната инициативна група,  работи Община Айтос. С  402 000 лева ще бъдат подобрени уличните настилки в селата  Малка поляна и Поляново. Рехабилитация и реконструкция за близо половин милион лева предстои в град Айтос. Дейностите са за улиците "Братя..

публикувано на 07.05.21 в 14:11

Море от цветя за Ваня Костова

"Море от нежност ", " Дом от мечти", "Цвете за обич", " Закъсняла любов", "Искам тази нощ нещо да ти кажа" - част от песните, които докоснаха чрез неземния глас на Ваня Костова сърцата на хиляди хора.Те звучаха днес в нейна памет пред   знакови за Бургас места - „Флората", сградата на Общината, Дома на НХК, Морското  казино и Младежкия културен център...

публикувано на 07.05.21 в 13:14