Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

585 700 лв. чака община Айтос от управление на общински имоти

Снимката е илюстративна

Общинските съветници в Айтос приеха програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2021 година. Не се предвиждат продажби на общински имоти, очакваните приходи са от отдаване под наем и на концесия. 

585 700 лева са прогнозните приходи, които администрацията чака през тази година от управлението и разпореждането с имоти, общинска собственост. Кметът Васил Едрев пояснява:

„Преди 5-6 години Общинския съвет взе решение да не продаваме общинско имущество и това почти не влиза като коментар при разглеждане на въпроса за общинското имущество, така че ние не продаваме“

 Днешното заседание премина без особени дебати. Коментари предизвика единствено въпросът за заплащането на новия управител на общинско предприятие „Генгер“ Димчо Димчев.

„Одобриха го съветниците и му опредилиха трудовото възнаграждение. Имаше няколко изказвания по въпроса, другите точки минаха без дебати и  съветниците ги одобриха“

Днес на сайта на общинската администрация ще бъде качен проектобюджета на общината за 2021 година. Финансовата му рамка е 32 млн лв, с около 4 млн повече от  миналата година. Гражданите могат да се запознаят и да дават предложения по него. Общественото обсъждане е насрочено на 8 февруари. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

"БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ" НА 6 МАЙ

Гергьовден e – празник на храбростта и на българската армия! В ден като този се замисляме - усеща ли се още този дух на предците ни, актуални ли още думи като чест и национално достойнство – за тези и други теми ще стане дума в следващите два часа. Какво сме подготвили за вас днес – ще ви разкажем за една интересна възрожденска икона..

публикувано на 06.05.21 в 15:05

Откриват паметник на загиналите във войните в село Козичино

Паметник на загиналите във войните ще бъде открит в поморийското село Козичино. 85 души от населеното място и околията са участвали в Балканската, Първата и Втората световна война. Идеята е на Инициативен комитет и родолюбци от село Козичино. Основното финансиране за изграждането на паметника е от Министерството на отбраната, съобщи..

публикувано на 06.05.21 в 14:58

Спомен за воините-герои на Поморийска околия

В Поморие оживява спомена за местните воини-герои, участвали във войните за национално освобождение.  Жители на града откликнаха на призива на Историчейския музей да дарят снимки и вещи, свързани с участието на техни роднини във войните. Идеята на музея е чрез изложба да се припомнят славните победи и храбростта на анхиалци и жителите..

публикувано на 06.05.21 в 14:36

Бургазлии: Гергьовден е най-хубавият пролетен празник (ОБНОВЕНА)

Отбелязваме Денят на храбростта и празника на Българската армия - 6 май . Заради пандемията от коронавирус в Бургас честванията ще преминат без традиционния тържествен водосвет на бойните знамена и военни ритуали, но през целия ден бургазлии могат да положат цвете на паметника на 24-ти пехотен черноморски полк пред Военния клуб...

обновено на 06.05.21 в 14:17

В Ямбол на Гергьовден летяха и изтребители от авиобаза "Безмер"

С литийно шествие и тържествен ритуал в Ямбол отбелязаха празника на Българската армия. Над града прелетяха изтребители от авиобаза Безмер. Литийно шествие с икона, в която е вградена частица от мощите на Свети Георги, премина по централните ямболски улици. В шествието се включиха военни от ямболския гарнизон и много граждани: "Пожелаваме си здраве,..

публикувано на 06.05.21 в 13:58
Снимката е илюстративна

Йорданка Лазаринова: Професията командос е призвание

Все повече жени завършват военни училища. Жени са и част от мобилната група към Съюза на българските командоси в Бургас.  Жена командос - за някои нетипично, за Йорданка Лазаринова – нормална професия включително и за слабия пол. „Ние, както знаем в нашата история доста мъже и жени са участвали в нашите войни, така че не..

публикувано на 06.05.21 в 13:20

Поморие празнува на Гергьовден (ОБНОВЕНА)

С тържествена литургия в манастир „Свети Георги“ започна празничната програма в Поморие. Светецът е патрон на морския град.  Около манастира е разположен и емблематичният Гергьовденски панаир, който миналата година бе отменен заради пандемията, посочва кметът Иван Алексиев: "Той е много важен за поморийци, имало го е и преди..

обновено на 06.05.21 в 13:13