Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 януари

Снимка: МВР

Силвестър Сталоун намесен в печатане на фалшиви пари и документи у нас. Документът е открит по време на спецакция на ГДБОП, а актьорът изиграл Роки и Рамбо се усмихва от червения паспорт, с палав перчем. Но, тъй като е петък, ще направя едно леко отклонение.

Преди години Силвестър Сталоун е бил борещ се за оцеляване млад мъж с мечта за актьорска кариера. В един момент останал без пари и продал бижутата на съпругата си. Една нощ се оказал без покрив над главата. Той прекарал три дни, живеейки на автобусна гара в Ню Йорк. Нямало как да си плаща наема, да си купува храна. Най-дълбокото дъно, до което достигнал, било когато се опитал да продаде любимото си куче! Нямало начин, нямал повече пари, за да го храни. Затова го продал - само за 25 долара. По-късно разказва, че след "сделката" си тръгнал плачейки.  Две седмици по-късно гледал боксов мач между Мохамед Али и Чък Уепнър. Този мач го вдъхновил много. След него решил да напише сценария за известния филм "Роки". После се опитал да го продаде на филмово студио и получил оферта - 125 000 долара. Но компанията, която я предложила, имала едно условие. Тя искала във филма да участва звезда, а Силвестър Сталоун искал да бъде в главната роля. Да изиграе самия Роки. Първоначално отказвали, но след известно време се съгласили това като купили сценария за 35 000 долара. Лентата печели награди "Оскар" за най-добър филм, за най-добра режисура, за монтаж. Освен това Сталоун бил номиниран за най-добър актьор на годината. В американската национална филмотека "Роки" е записан като един от най-великите филми на всички времена.

А знаете ли какво било първото нещо, което Сталоун си купил с 35-те хиляди долара, които получил за сценария? Кучето, което продал. Той обичал кучето си толкова много, че отишъл пред магазина за алкохол, където го продал, и стоял там три дни, чакайки мъжа, който го купил. Силвестър Сталоун откупил животното си за 15 000 долара.

След тази поучителна история, дойде времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – защо въпреки канализация за 11 милиона, домове в Средец се наводняват – позицията на общината и на ВиК

-  Промените в начина на гласуване – коментар на Момчил Момчилов, дългогодишен участник в избирателни комисии в Бургас.

-  В коментарната ни рубрика – стани войник или как Каракачанов кани в армията

-  Във времето за спорт – бургазлията Николай Камбуров – най-добър футболен коментатор за миналата година, в анкета на БЛИЦ. Срещаме ви с талантливия ни колега

-  След 17 ч. – какво залагат в бюджетите си Бургас и Созопол – акценти от представянето им

-  И днес – време за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи, за предложения от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
От днес

Лятна автобусна линия вече свързва "Меден рудник" с Крайморие

Лятна автобусна линия свързва от днес  жилищен комплекс "Меден рудник" с квартал Крайморие, съобщи "Бургасбус". Автобус 17А се обслужва само в събота и неделя. Маршрутът му от "Меден рудник" е: ул. “Въстаническа” – бул. “Захари Стоянов” – ул. „”Александър Георгиев Коджакафалията” – ул. “Петрова нива” – ул. “Апостол Войвода” – бул. “Захари Стоянов”..

публикувано на 13.07.24 в 11:37

Катастрофа край Крайморие, осем са ранените (ОБНОВЕНА)

Осем са пострадалите откарани в “Шокова зала” към УМБАЛ - Бургас в резултат на катастрофата, възникнала по пътя Созопол - Бургас, непосредствено след пътен възел “Крайморие”, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал около 19.45 ч. При неустановени до момента причини се е стигнало до сблъсък между микробус “Мерцедес” , управляван от 41..

публикувано на 12.07.24 в 21:05
Снимката  илюстративна

Горят сухи треви и храсти между елховските села Гранитово и Мелница (ОБНОВЕНА)

Разпространението на пожара между елховските села Гранитово и Мелница е ограничено към населените места, но борбата с огъня продължава. На мястото са пет противопожарни автомобила и 20 огнеборци. Включени са и гранични и горски служители В утрешния ден в потушаването ще се включат военни и тежка верижна техника. Над 1000 декара сухи треви и храсти..

публикувано на 12.07.24 в 20:47

В Болярово продължава жътвата на пшеницата

Жътвената кампания в Община Болярово при ечемика е приключила при среден добив 520 кг от декар, съобщиха от администрацията. Жътвата на пшеницата продължава. Пожънати са 65 000 декара, при среден добив 520 кг/декар. Неприбраната реколта от пшеница е 10 %. От засятата рапица в регион Болярово -18 083 декара са пожънати 12 000, при среден добив 220..

публикувано на 12.07.24 в 16:47

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение за изграждането на етажен паркинг

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение в анкетата на Община Бургас за изграждането на етажни паркинги там. В допитването са участвали 1686 души, близо 11 % от регистрираните по настоящ адрес лица в жилищния комплекс към 2024 г. Проучването е направено чрез лични интервюта и онлайн разпространена анкетна форма.  От..

публикувано на 12.07.24 в 16:28

Напредва ремонтът на Дюлинския проход

Напредва основният ремонт на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход. Реконструкцията на участъка от Старо Оряхово до Гюльовца стартира в средата на месец май т. г. Пътната отсечка е важна за Черноморието, защото свързва области Варна и Бургас и е алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход. В момента на обекта се извършват земни работи,..

публикувано на 12.07.24 в 16:22

„Напоителни системи“ разработи е-Регистър на поливните площи

„Напоителни системи“ разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси. Регистърът е съобразен с..

публикувано на 12.07.24 в 15:50