Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 2 февруари

Снимка: архив

Сигурно почти всички разбрахте, че Европейската служба за борба с измамите намекна, че не е зле да върнем на Европа-та едни шест милиона евро. Предполагало се, че май имало далавера при закупуването на едни джипки за МВР. Сега, извън това разследване, да ви напомня, че ние имаме доста богат опит с купуването на джипки.

През 2015 г. OFFNews излезе с разследване озаглавено „И дойде горският с джип за 200 бона“. Накратко – ставаше въпрос за скандално скъпи возила, закупени от няколко горски предприятия, включително и това в Сливен. Цената им стигаше 200 000, като изискванията на някои включваха и монитори за задните места. Обясненията бяха любопитни и стигаха до „возене на шейхове и милионери, дошли на луксозен ловен туризъм“. В бургаското горско признаха с половин уста тогава, че шейховете нещо избягват Странджа. Сигурно не им понася климатът, знам ли… После колегите от сайта намерили и точния модел на джипа, който щял да спечели, после – и човекът, който го внасял – съученик на тогавашния земеделски министър… Та, не казвам, че ОЛАФджиите са прави в случая, ама не е като да нямаме опит. Всъщност, опитът ни е доста отдавна. Помните ли онзи шеф на „Топлофикация“, дето си беше направил джакузи и перлена вана в кабинета си? Едва ли ще го помните, затова ще ви го припомня с прякора Вальо Топлото…

Та имаме опит, не е като да нямаме. Обаче, връщайки се на разследването на ОЛАФ, то е започнало през юли 2018-та и завършва сега. Тоест – или и тия работят на принципа „маняна“, или много си изпипват нещата. Не ги познавам, затова оставям преценката на вас.

Това е началото на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Нормализира ли се ситуацията с наводнените села в региона? Репортаж от бургаското Димчево ще чуем, а от кмета на Царево Георги Лапчев ще научим какво се случва в Кости?

-  Във времето за коментар – избърза ли президентът Радев със  самоиздигането си за нов мандат?

-  В темата ни днес – професионалното образование – между онлайн и реалното обучение? Поглед към бургаското музикално училище

-  В Световния ден на влажните зони – за бургаските езера и опазването им

-  В рубриката „Знаете ли, че“ – какво означава думата „ваксина“ и кой поставя началото на тази процедура

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временна организация на движението в к-с "Лазур" заради ремонт на улица

В понеделник, 14 юни, Община Бургас започва ремонт на тротоара по улица „Карлово", в участъка между ул. „Копривщица" и ул. „Калофер“. За целта докато текат ремонтните работи там ще бъде въведена временна организация на движението. Очаква се строителните дейности да приключат до 30.06.2021 г. Община Бургас се извинява за причиненото..

публикувано на 13.06.21 в 14:30

Бързият влак Бургас - София се движи със 125 минути закъснение

Бързият влак Бургас – София, който аварира по рано днес между гарите Сливен и Гавраилово вече пътува по направлението си, съобщиха от БДЖ. Композицията е престояла близо 2 часа в района на Гавраилово заради възникнала повреда на пантографа на локомотива . Наложило се е на място да се изпрати помощен локомотив, който е изтеглил композицията..

публикувано на 13.06.21 в 13:39

Откриха летния сезон на плажа в парк "Росенец"

Жители на Бургас се събраха на плажа край лятното имение на Ахмед Доган, за да открият летния сезон. На място хората установиха, че плажната ивица е обрасла с трева и храсти. Повод за събитието е делото, което фирмата близка до Ахмед Доган - "Стрейтлайн " води срещу Агенцията по кадастър за вписването на плажа в кадастралната карта...

публикувано на 13.06.21 в 12:06

Взеха повторни кръвни проби от животните на Ана Петрова от Болярово

Повторни кръвни проби бяха взети от стадото на Ана Петрова от град Болярово. Резултатите трябва да покажат дали животните са здрави, което ще позволи да отпаднат санкциите, наложени, заради констатирани огнища на чума по дребните преживни животни преди три години. В Ямболска област през 2018 година бяха унищожени над 3300 овце и кози, но Ана..

публикувано на 13.06.21 в 11:30

Съборът на Петрова нива ще бъде на 21 август

На 21 август ще се проведе националния възпоменателен събор Петрова нива през тази година. Миналото лято заради пандемията с коровируса нямаше масово събитие. Дано обстановката с COVID – 19 да не се усложни, за да може да има честване, съобщи кметът на община Малко Търново Илиян Янчев: "Странджанци и тракийци отново ще бъдат заедно на Петрова..

публикувано на 13.06.21 в 10:30

Българо - гръцки събор ще се проведе край Ямбол

В местността "Църквичката" край ямболското село Голям манастир ще се проведе традиционният българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и изселници от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Съборът ще се проведе за 12 година до възстановения параклис "Свети Атанасий Велики” на Манастирските възвишения. Заради пандемичната ситуация..

публикувано на 13.06.21 в 09:00

ОЗБГ с акция в парк „Росенец“, откриват летния сезон на плажа

Жители на Бургас ще открият летния сезон на плажа край морското имение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“. Повод за инициативата е съдебното дело, на което фирмата близка до Доган -„Стрейтлайн“ твърди, че това е земеделска земя, а не пясъчна ивица. Събитието се инициира от Организацията за закрила на българските граждани. "На..

публикувано на 13.06.21 в 08:30