Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 5 февруари

Какъв летен туристически сезон се очертава е темата ни днес. Соня Енилова-председател на Бургаската регионална туристическа асоциация смята, че  и това лято чуждестранните туристи ще пристигнат по Южното Черноморие предимно с автобуси и коли. Прогнозата й  с оглед на очакваната трета вълна на епидемията от КОВИД-19, не е оптимистична.

В Приморско няма да вдигат данъците, започват кръговото на входа- ще ви предложим подробности за приоритетите на общината.

Предизборни страсти кипят в партиите в навечерието на парламентарните избори. Малко са формациите, които в момента имат яснота как ще изглеждат листите им, въпреки че те трябва да бъдат регистрирани до края на месеца.  Ще проследим какви са нагласите и слуховете в Бургас.

Сдружението на риболовците „ Бургаски езера“ ще почисти част от бреговете на езерото Вая в неделя,  един от организаторите Рафи Янчев ще чуем с подробности.

В спортната рубрика главният секретар на федерацията по борба Валентин Райчев ще даде информация  за финалите и награждаването в класическия стил при кадетите днес в Бургас

След уникални предизвикателства катерачът Атанас Скатов изгуби живота си в планината, ще припомним върховите му моменти и гласът му с мисия за природата.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министерството на културата внася законовите промени, свързани с финансирането на БНР и БНТ

Намерението на Министерството на културата е промените в Закона за радиото и телевизията, които засягат начина на финансиране на Българското национално радио и Българската национална телевизия, да бъдат внесени в Народното събрание до края на годината – това стана ясно на днешното заседание на Съвета за електронни медии. Тези промени бяха изготвени..

публикувано на 07.12.23 в 17:19

Протестни подписки срещу токовите удари в Ямболско бяха връчени на зам.-омбудсмана

Зам.-омбудсманът Елена Чернева ще препоръча на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да бъде извършена незабавна проверка на техническото състояние на електропреносната мрежа на ЕVN, за да се установи каква е причината за зачестилите токови удари в района на Ямбол. През последните седмици в селата на община Тунджа са изгорели десетки..

публикувано на 07.12.23 в 16:32

Две представления по Хайтов се играят в Бургас днес и утре

Тази вечер и утре в салона на Кукления театър в Бургас от 19:30 часа оживяват героите на Николай Хайтов. "Дърво без корен", в майсторското изпълнение на Илиян Марков, е спектакъл   по разказите "Мъжки времена", "Изпит" и "Дърво без корен" от Николай Хайтов. Колко време може едно дърво да живее, ако е прекъсната връзката с неговия корен? Колко време..

публикувано на 07.12.23 в 14:56

Новите винетки - на старите цени

За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат да бъдат купени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв., съобщиха от "Интелигентни трафик системи" АД -  национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси –електронни..

публикувано на 07.12.23 в 12:17

Чанка Коралска: Проектът за обхода на „Меден рудник“ е на финалната права

"Проектът за новия обход е на финалната права" ,  каза зам.-кметът Чанка Коралска. Проблемът с големия трафик от и към бургаския комплекс е от години и се задълбочава. Предложението, което беше представено в предизборната кампания на Димитър Николов, е началната и финална точка на новата пътна връзка да са ситуирани в района на продължението..

обновено на 07.12.23 в 10:37

Дрон-шоу даде началото на Коледните празници в Сливен

Спектакъл с дронове, които рисуваха в небето коледни мотиви и пожелания, откри коледните празници в Сливен и отбеляза запалването на коледните светлини на градската елха в центъра на града.  Въпреки обилния дъжд десетки граждани с децата си дойдоха да гледат празничната програма на сцената пред общината. Тримата български тенори, децата от вокално..

публикувано на 07.12.23 в 09:35

За седма поредна година ще се проведе „Елха на доброто“ в Бургас

За седма поредна година в Областнаta администрация Бургас ще се проведе благотворителната инициатива „Елха на доброто“, която започна по идея на проф. д-р Севдалина Турманова. Патрон на дарителската кампания е областният управител на Бургас. Тази година, кампанията ще премине под егидата на Пламен Янев, който е и председател на Областния координационен..

обновено на 07.12.23 в 08:59