Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Красимир Вълчев с много номинации за листата на ГЕРБ в Бургас

Снимка: БГНЕС

Образователният министър Красимир Вълчев е сред хората, събрали много номинации за листата на ГЕРБ в Бургас. За първи път, в партията могат да се предлагат имена за кандидат – депутати не само от структурите, но и от редовите членове. Това доведе до много номинации, които сега обобщаваме, коментира областният лидер Димитър Бойчев.

Министърът на образованието има доста сериозни номинации. Факт е, че имаме и доста постижения през този мандат от гледна точка на отварянето на Медицинския факултет и приоритетите, които сме си поставяли като правителство в сферата на образованието. По брой получени номинации на областно ниво, Изпълнителната комисия взима всички тези фактори под внимание (при подредбата на листата – б.а.). Водачеството е в изключителните правомощия на премиера, като председател на партията, както и на Изпълнителната комисия“, добави депутатът.

Номинирани са и заместник – министърът на енергетиката Жечо Станков, досегашни депутати, но има и много нови имена, посочи Димитър Бойчев. Мястото на СДС в листата не е ясно към момента, добави той. По непотвърдена информация, очаква се областният управител Вълчо Чолаков да е на едно от челните места.

Източници на БНР-Бургас коментираха, че се очаква този път водачът на листата в областта да не е местен, каквато е традицията в партията в Бургас и е възможно Красимир Вълчев да я оглави.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
адвокат Михаил Хаджиянев

Адвокат Михаил Хаджиянев: Допълнително обучение на членовете на СИК или опростяване на протоколите

Основният проблем при гласуването в чужбина е, че в две от страните, където сънародниците ни имат най-голямо желание да гласуват – Великобритания и Турция, има ограничение на броя на секциите. Това каза в ефира на БНР Бургас адвокат Михаил Хаджиянев, експерт в изборното законодателство . Той припомня, че страните извън ЕС имат право..

публикувано на 10.04.21 в 10:46

Табаков: Има хоризонт за бъдещо правителство

Много важно е да се намери диалог във всички формации, коментира в студиото на БНР – Бургас Живко Табаков. Той и Драгомир Ошавков бяха избрани от листата на  „Изправи се! Мутри вън“ от бургаския избирателен район. Има хоризонт за бъдещо правителство, добави Табаков. Като едно от важните неща по които трябва да се работи в новия парламент, той..

публикувано на 09.04.21 в 16:44

Митко Иванов: Това бяха изборите с най-много изненади

Това бяха изборите, които донесоха най-много изненади. Това коментира пред БНР – Бургас общественикът Митко Иванов. Много неща на тях се случиха за първи път, каза той и добави: „ Партия, на която 1% не ѝ достигна да влезе в парламента, има лидер, който е следствен и не се намира в България. Това, само по себе си, е феномен. Мисля, че..

публикувано на 09.04.21 в 13:40

ЦИК обяви разпределението на мандатите в новия парламент

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото 45-то  Народно събрание. ГЕРБ-СДС получава 75 мандата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27, "Изправи се! Мутри вън!" - 14. Гласувалите на парламентарния вот за ГЕРБ-СДС са 26,18%...

публикувано на 09.04.21 в 08:23
Драгомир Ошавков

Почти сигурно: Табаков взима мандат от БСП, вкарва още един депутат

Почти сигурно е, че коалицията „Изправи се! Мутри вън“ ще има двама народни представители от Бургас. Днес се очаква ЦИК да публикува официалните данни, но, досегашните, сочат именно това. Това е една аномалия, която се случва при регионалното разпределение на мандатите, поясни за БНР-Бургас социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов...

публикувано на 08.04.21 в 14:28

ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6 те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание. Освен на национално ниво ще бъде направено разпределение и по всички 31 многомандатни избирателни райони. ЦИК ще се произнесе и за преференциите, така ще стане ясно в кои от..

публикувано на 08.04.21 в 08:10

Цончо Ганев: Разпускане на парламента и предсрочни избори

Разпускане на парламента и предсрочни избори, поради липсата на стабилно мнозинство. Това трябва да се случи според Цончо Ганев, водач на партия „Възраждане“ в Бургас. По думите му,  няма и партии, които да декларират близки възгледи в момента: „ Нека не се плашим от нови избори. Само ще припомня, че в рамките на година и половина,..

публикувано на 07.04.21 в 13:51