Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Няма основание ЦИК да не регистрира „Изправи се! Мутри, вън!“


Повишаването на доходите на гражданите ще е сред водещите приоритети на обединението „Изправи се! Мутри, вън!“. Ще започнем с отмяна на 10% данък върху доходите до 650 лв, посочи в Бургас Мая Манолова. „След това с последователни стъпки, данъчни и административни, ще постигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек в България. Ще преизчeслим пенсиите на възрастните хора. Модернизация на икономиката, рeална подкрепа на малкия и средния бизнес. Ние имаме план как да изглежда съдебната реформа, как да има контрол върху главния прокурор, как да има бързо и справедливо правосъдие. Готови сме да разформироваме най-корумпираните институции – екологичните инспекции, ДНСК, частните съдебни изпълнители. Продължаваме да стоим зад зелени каузи. Едно от първите решения, което ще внесем в следващото Народно събрание е създаване на Комисия по ревизия. Там ще влязат млади, образовани и активни народни представители, които ще ревизират 11-те години управление на Бойко Борисов“, обясни тя.  

Програмата на „Изправи се бг“ от 70 точки ще бъде надградена и с предлoжения на бургаската структура, посочи областният  координатор Живко Табаков. „Една от основните теми, които сме разглеждали и ще бъде заложена в програмата на „Изправи се.бг“ е преразглеждане на Закона за туризма, промяна на съпътстващите наредби. За нас е важно да се преразгледа Законът за шума с по-широк дебат“, обясни той.
Според Мая Манолова няма законово основание ЦИК да не регистрира обединението с наименованието „Изправи се! Мутри, вън!“. „В Изборния кодекс няма забрани и няма никакви изисквания към това какво име ще изберат обединенията и коалициите за участие в парламентарни избори. Няма такава забрана вече и в решението на ЦИК, което беше променено и заради натиска на „Изправи се.бг“. Разбира се, ние ще обжалваме и ще участваме в следващите избори. Нищо няма да ни спре. Ние сме готови за битка“, посочи тя.
Манолова допълни, че са предвидени и мерки за опазването на вота. „Ще имаме наш представител във всяка изборна секция, ще снимаме как се броят бюлетините, ще снимаме протокола от секциите, ще го качим на обща платформа – всеки да може да  види какъв е резултатът от неговата секция. След това ще си преброим гласовете. Ние сме в координация и в работен режим с партията на Слави Трифонов и с „Демократична България“. Ще си помагаме с данни там, където не сме успели да покрием секции или имаме проблем с техниката. В момента всеки има собствена платформа, на която ще представя протокола и крайните резултати. Надявам се да сведем тези платформи до една“, обясни тя.
Кампанията на „Изправи се! Мутри, вън!“ ще се провежда предимно чрез срещи с хората по места. Общински председател на коалицията за Бургас е Габриела Гоцкова, за Приморско е Здравко Василев, за Созопол е Цветелин Георгиев, за Поморие е Ангелина Мерджанова, за Несебър е Даниел Костадинов, за Айтос е Красимир Петров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат за формиране на правителство

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.  Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който да се..

публикувано на 29.07.24 в 08:11

Вътрешната комисия в НС пита МВР защо BG-ALERT не е проработила при пожарите

МВР ще обяснява на депутатите от вътрешната комисия защо системата BG-ALERT не е проработила в районите на последните пожари. Ще бъдат обсъдени и мерките за придобиване на нова техника за пожарникарите. Първоначално посочената причина бе спирането на тока. Проблем е имало и с обхвата, който да осигури мобилната връзка. И макар мобилните..

публикувано на 25.07.24 в 08:14
Димитър Главчев

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели..

публикувано на 24.07.24 в 14:11
Архив

Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели

Правителството ще разгледа въпроса за обезщетяване на пострадалите от големите пожари в страната. Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ако хората останали без покрив желаят ще могат да бъдат настанени в хотели.  Главчев припомни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева..

публикувано на 24.07.24 в 12:59

Главчев: Пожарът около село Воден е локализиран

Към момента обстановката е спокойна, най-големият пожар около село Воден е локализиран, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който отговаря на въпроси от медии и граждани в директно излъчване на страницата на правителството във Фейсбук. По думите му, предстои до края на деня да бъдат преместени силите, които се намират в пострадалия..

публикувано на 23.07.24 в 10:58
Димитър Главчев, служебен министър-председател

Служебният премиер ще отговаря на въпроси от граждани на живо във Фейсбук

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във Фейсбук, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Началото на живото излъчване ще е от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително - под анонса в социалната мрежа . Част от вече отправените са..

публикувано на 23.07.24 в 07:47
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Иран е заплаха за целия свободен свят. Има стъпки, които ЕС трябва да предприеме

Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с тази терористична дейност, заяви посланикът на Израел в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в интервю за БНР Бургас. Той..

публикувано на 22.07.24 в 17:45