Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонт на пътя Бургас - Царево

800 000 лв ще бъдат инвестирани в ремонт на пътя Бургас – Царево. Това информират от пътната агенция, в навечерието на протест на жители на Приморско, заради състоянието на отсечката. 

Ремонтът е предвиден за началото на новия строителен сезон. Той ще включи и участъка от моста на Ропотамо до Приморско, защото отсечката не е в добро състояние. Строителните работи ще започнат при подобряване на метеорологичните условия. Агенция „Пътна инфраструктура“ e възложила и изработването на технически проект за основен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел „Царево“, с дължина 53,5 км. Целта е да се подобрят качествата му, отводняването и носимоспособността на пътната настилка. Предстои разглеждането на първия междинен етап от разработката на проекта от Експертен съвет. След това  ще бъде извършена рехабилитацията на отсечката, както и на пътния възел „Черноморец“. Готовият проект ще определи строителните работи, които трябва да се изпълнят, срокът и прогнозната стойност на обекта.

Жители на Примотско готвят протест в неделя, срещу лошото състояние на пътя. Той ще е мирен, в 10:30 ч., на разклона за "Узунджата". 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 23-ти юни

Темата ни днес е за програмата за ученически отдих „Отново заедно“, която предвижда с 15 милиона лева за почивката на 30 000 ученици. В първия час ще продължим образователната линия с обучението по програмиране на изкуствен интелект, което започва от следвщата учебна година специализираната IT гимназия. Сагата с шефа на бургаската екоинспекция продължава..

публикувано на 23.06.21 в 14:39

Затварят кръстовището между "Цар Калоян" и "Климент Охридски"

Община Бургас съобщава, че продължават ремонтните дейности по обновлението на ВиК мрежата под ул. „Климент Охридски“. За целта ще бъде затворено кръстовището „Цар Калоян“/„Климент Охридски“ – от 11:00 ч. в четвъртък до неделя. Ще бъде въведена временна реорганизация в района, като обходът на движещите се по ул. „Цар Калоян“ автомобили ще е по ул. „Ал...

публикувано на 23.06.21 в 12:22

БНР за поредна година се ползва с най-голямо доверие у нас, показват данни на "Ройтерс"

Българското национално радио отново е медията, в която гражданите на България имат най-голямо доверие, сочи годишният доклад за 2021 г. на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ към университета в Оксфорд (Digital News Report). Най-голям дял от българите - 72%, се доверяват на новините на БНР, се отбелязва в проучването. В класацията по..

публикувано на 23.06.21 в 12:08

Отбелязват Еньовден по стара традиция в село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни – 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово. Той се организира от Община Малко Търново, читалище „Просвета“ и кметството в село Стоилово. Програмата ще започне днес вечерта от..

публикувано на 23.06.21 в 11:21

Косят банкети между Смядово и Риш

До 17 ч. днес шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път ІІ-73 Шумен - Карнобат в участъка Смядово-Риш. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е, че ще се извършва ръчно косене на банкети. Трафикът се регулира с пътни знаци.

публикувано на 23.06.21 в 10:44

Служебното правителство ще определи новия размер на социалната пенсия за старост

Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи юли тази година ще определи служебното правителство на днешното си заседание. Увеличението е с 5 на сто, със същият процент и от същата дата ще бъдат индексирани и размерите на отпуснатите до края на миналата година пенсии за трудова дейност.  Сега социалната пенсия за..

публикувано на 23.06.21 в 07:20

Ремонтни дейности затварят участък от ул.„Акве Калиде“ в бургаския к-с „Изгрев“

Община Бургас съобщава, че на  24 и 25 юни (четвъртък и петък), от 08:00 до 17:00 ч. за ремонтни дейности ще бъде затворен участък от ул. „Акве Калиде“ в к-с „Изгрев“ – от ул. „Димитър Аврамов“ до пресечката при бл.60 . Автобусите от градския транспорт ще се движат по ул. „Транспортна“.

публикувано на 23.06.21 в 07:30