Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Осигуряват трасе за изграждане на водопровод в селата Маринка, Димчево и Твърдица

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Община Бургас иска да изгради трасе за захранващ водопровод в района на селата Маринка, Димчево и Твърдица. За целта е внесена докладна записка в местния парламент. Общинските съветници ще гласуват и отпускане на помощи за пострадалите от наводнението в село Димчево.

С изграждането на водопровода ще се разреши един дългогодишен проблем в селата Маринка, Твърдица и Димчево, посочи Николай Цоцомански от Община Бургас. „С оглед на последните събития, село Димчево е доста изстрадало и от наводненията, и от липсата на водоснабдяване. Към момента правим всичко възможно в максимално кратък срок да приложим съответните парцеларни планове, да направим процедурите, които са необходими, преди да започне строителството, така че ВиК да могат да започнат още тази година изграждането на водопровода“, поясни той.

Община Бургас иска да отпусне 40 000 лв. за закупуване на битово имущество на пострадалите от наводнението в село Димчево. Общинския съветник Станимир Апостолов обаче посочи, че ще гласува „въздържал се“ за това предложение. „Против съм на даване на помощи на калпак. Това наистина са природни бедствия. Всички граждани могат да си застраховат имуществото. Такива обезщетения би следвало да даваме на граждани, на които застрахователя им е отказал да сключи застраховка поради завишени рискови обстоятелства“, обясни той. Докладните записки ще бъдат гласувани на сесията в края на месеца. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова организация на движението на Черешова задушница

Във връзка с провеждане на т.нар. „Черешова задушница”, движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30 ч. на 19.06.т.г. / събота/ до нормализиране на трафика ще бъде организирано еднопосочно, като МПС  ще влизат през източния вход /до бензиностанция “Петрол”/ и ще излизат през южния, на ул.”Транспортна” /главен вход/.   Улица..

публикувано на 18.06.21 в 17:20

Проект дава тласък на културния туризъм в Приморско и Визе

Развитието на културно-историческия туризъм в региона Приморско-Визе бе обсъдено на информационен форум в читалището на Приморско. На него бе представен проект „Нашето културно наследство“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция. Стойността на проекта е близо 480 000 евро. С част от тях са..

публикувано на 18.06.21 в 16:23

В Средец представиха книга за 53-ти мотострелкови полк

Обновеният военен клуб в Средец събра днес генерали, офицери, сержанти и жители за тържественото представяне на книгата „53-ти мотострелкови полк гарнизон Средец“.   Военният гарнизон без съмнение дава своя отпечатък в облика на града. Затова и книгата е спонсорирана изцяло от общината, коментира кметът Иван Жабов. "Нашият град ще..

публикувано на 18.06.21 в 15:39

Пристанище Бургас ще бъде домакин на Международен морски форум

Бургас ще бъде домакин на Международния морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност”. Организатори са „Пристанище Бургас” ЕАД, Българска асоциация на морските капитани и компанията „Shipposible” - морско застраховане и право. Форумът ще се проведе на 25 юни - Международен ден на моряка, чиято цел е да подчертае важността на моряшката..

публикувано на 18.06.21 в 15:06

"Булевард Демокрация" - на 18 юни

В интересни времена живеем. А MMA спортовете добиват все по-широка популярност. Ето, „Хоризонт“ информира, че 50 бойци нахлули днес в Министерството на спорта, водени от Станислав Недков – Стъки, да се разберат със спортния министър колко пари е получавала съответната федерация. Че са се разбрали – разбрали са се, ама OFFNews пише, че срещата е..

публикувано на 18.06.21 в 14:53

Шофьори и експерти: Паркирането по бул. „Демокрация“ е опасно (СНИМКИ)

Паркирането по ремонтирания „Булевард Демокрация“ в Бургас е опасно. Това заявиха водачи, таксиметрови шофьори и автоинструктори. Бул. „Демокрация“е известен като най-широкия булевард в Бургас. Оттук минаваше целият трафик за Южното Черноморие през лятото, но рядко е е имало задръстване. С ремонта бе обособена бърза бус лента, а..

обновено на 18.06.21 в 14:20

Община Бургас организира кръгла маса по проекта за екологично отопление

Община Бургас организира кръгла маса по темата за преминаване към екологично отопление в домакинствата, което се осъществява по Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” - LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз. Събитието ще се състои на 22 юни,..

публикувано на 18.06.21 в 12:30