Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Комедията "Направихте ме на луд" гостува в Бургас

| обновено на 19.02.21 в 09:48

Комедийният спектакъл "Направихте ме на луд" гостува тази вечер в Бургас. Режисьорът Богдан Петканин, е обединил части от осем театрални миниатьори. В "Ко’Мик театрална терапия" са включени "Сляпата любов", "Той пропя", "Половин жена", "Тя пропя", "Фокусите на фокусника", "Тя му дойде", "Война и мир", "Стар струг за млада гайка".

В представлението има много хумор, музика и песни, каза актьорът Руслан Мъйнов, който е в една от главните роли:

Зрителите могат да очакват смешно представление, което се опитахме да не оставяме само в смешната му част, а да има и върху какво човек да се замисли. Ще видите едни хора от театрална трупа, която се опитва с цената на всичко да дава своето изкуство на зрителя и не спира да мечтае за велики, красиви и мащабни нещата и полага всички усилия, за да може да реализира това!“

В спектакъла участват още Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Павел Иванов, Рада Кайрякова, Тихомир Благоев. Началото е в 19 ч. в Дома на Нефтохимика.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският куклен театър отменя спектаклите си до края на март

Държавният куклен театър – Бургас отменя спектаклите си, заради заболяване на актьори с коронавирус. През тази седмица трябваше да се състои премиерата на най – новата постановка на културната институция „Куцото петле“ по Рада Москова, най - вероятно тя ще състои през април. Ето и съобщението, което е на фейсбук страницата на театъра:..

публикувано на 09.03.21 в 11:56

Живко Петров Трио представят новия си албум в Бургас

Джаз, и то на какво ниво, ще има тази вечер в Бургас! Живко Петров и неговото трио JP3 гостува в Културния дом на НХК, за да представи четвъртия си албум „Change the Way". Живко Петров е автор на пиесите, които ще ви накарат да се отпуснете и насладите на музиката. Независимо от различното звучене в сравнения с предишните..

публикувано на 09.03.21 в 11:20

Борислава Захариева с първа самостоятелна изложба в Сливен

Първа самостоятелна изложба озаглавена „NATURE“ откри в Сливен младата художничка Борислава Захариева. Представените от нея  творби са живопис , рисунка и колаж. Изложбата включва и непоказани до този момент, творби.  Тя е подредена в „Узуновата къща“.    Флорални мотиви, вдъхновени от многообразието на живота, са част от представените от Борислава..

публикувано на 09.03.21 в 09:07

Бургаската опера с четири спектакъла тази седмица

През тази седмица Държавна опера – Бургас е предвидила цели четири заглавия. След като билетите бяха изчерпани за представлението на 12-и февруари на балета „Лешникотрошачката “, по музика на П. И. Чайковски, хореография  и режисура – проф. Хикмет Мехмедов и много от почитателите на балетното изкуство не успяха да се насладят на..

публикувано на 08.03.21 в 15:19

Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“

Мария Бакалова получи още едно отличие за ролята си в "Борат" 2. Тя е носител на наградата „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля, съобщиха „Холивуд рипортър“ и „Билборд“.  Наградите са за игрални филми и телевизионни сериали и предавания. Актьорът Орландо Блум обяви наградата на Бакалова, която спечели в конкуренцията на Елън..

публикувано на 08.03.21 в 13:27

Ямболският театър със спектакъл за Априлското въстание

Драматичният театър „Невена Коканова” ще представи историческия спектакъл „Ямбол – нашият дом завинаги“. Пиесата е посветена на 145-та годишнина от Априлското въстание. Премиерният спектакъл ще бъде на 16 март. В спектакъла са представени малко известни факти за живота в Ямбол преди Освобождението и непосредствено след това, поясни директорът..

обновено на 08.03.21 в 09:43

"Ритуали на душата" - спектакъл в търсене на връзката между съзнание и тяло

Спектакълът „Ритуали на душата“ ще представи Танцова компания "ДЮН". Той се фокусира върху образите на дълбоко движение, в търсене на връзката между съзнание и тяло. Всъщност то разказва за практиката на срещата и сливането - Тяло и Душа в Едно .Това е пространствено представление , което се случва сетивно и иска да накара зрителя да..

обновено на 07.03.21 в 08:23