Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЦИК отказа регистрация на СЕК, вижте защо, според Георги Манев

ЦИК е отказала регистрация на партия „Средна европейска класа“ за участие в парламентарните избори, стана ясно днес. Според решението са установени непълноти и несъответствия с изискванията на Изборния кодекс, като например неподпечатано с печата на партията заявление, липса на образец от подписа на представляващия партията, не е представен също списък на избирателите, подкрепящи регистрацията на партията, в структуриран електронен вид, а в подписката на хартиен носител липсват имена и подписи на лица, пред които са положени подписите на избирателите, подкрепящи партийната регистрация.

Ето и позицията на председателя на партия „Средна европейска класа“ Георги Манев. Публикуваме я без редакторска намеса:

„ПП „Средна европейска класа“ е участвала на всички видове избори от 2007 год. до ден днешен. С моите колеги отлично познаваме изборното законодателство.Не присъствах лично на подаването на документацията в ЦИК, но гарантирам, че тя беше подготвена и внесена в пълния и обем от зам. председателя Стоян Царев.

Относно изискването за представяне на необходимия брой подписи, в нашата подписка бяха внесени над 2500, т.е повече от необходимото. Възмутени сме от решението на ЦИК, тъй като членовете и отхвърлиха нашата регистрация буквално заради една запетайка. Според законовите изисквания в комисията биха могли при несъществени пропуски да изискат от нас липсващите детайли от документацията. Всичко това беше само претекст да се опитат да ни спрат.

Най-вероятно причината за нашето недопускане до регистрация се крие и в това, че непарламентарно представените партии, включително и ПП СЕК, нямат свой представител в комисията, който да защитават техните интереси.

В ЦИК има представители само на парламентарно представените политически партии. Предполагаме, че с отказа на чисто формално основание  ДПС ни наказаха за твърдата ни позиция по казуса „Росенец“ , а интересно е какво е било становището на представителите на НФСБ в ЦИК. Припомням ви, че с тях скъсахме коалиционното ни споразумение преди около година.

И въпреки всичко. Гарантираме на нашите членове, симпатизанти, поддръжници и последователи, че ще имат възможност да изразят подкрепата си към ПП „Средна европейска класа“, за да им даде  политическо представителство в бъдещото Народно събрание"


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елка Стоянова, председател на Районната избирателна комисия в Бургас

В почти всяка секция в Бургаска област ще има възможност за машинно гласуване

В почти всяка секция в Бургаска избирателна област ще има възможност за машинно гласуване. Това каза в ефира на БНР Бургас председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова.  "Всяка секция с над 300 избиратели, ще има машина.  За Бургас са 600 секции. Навсякъде, където има машини, разбира се, ще има и хартиени бюлетини.  От..

публикувано на 06.03.21 в 13:53

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Сливен

Със заповед на кмета Стефан Радев се регламентират местата - специално поставените табла по бул. „Цар Освободител“, за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, във връзка с  насрочените на 4 април 2021 г.  избори за Народно събрание. Разпределението на таблата между кандидатите е по схема, като номерацията на таблата е..

публикувано на 05.03.21 в 09:22

ЦИК обяви как ще гласуват хора под карантина или изолация

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи правилата, по който хора поставени под задължителна карантина или изолация ще гласуват с подвижна избирателна кутия на изборите след месец. Няма да се допуска тези избиратели да упражнят вота си в секция с подвижна кутия, предназначена за хора с трайни увреждания. Право да гласуват с подвижна..

публикувано на 04.03.21 в 13:51

Партията на Цветанов залага на експерти в Бургас

Пълна листа с кандидати за народни представители регистрира днес в Бургас и партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Залагаме на експерти. Вече сме идентифицирали ключови проблеми на региона, заяви Виктор Серафимов. Докторът по международно право и международни отношения ще води листата в Бургас: „Проблем на региона е туризмът и..

публикувано на 02.03.21 в 15:57

ВМРО заяви два мандата в Бургас

Ангел Джамбазки е водач на листата на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в Бургаска област. Той е номинация на местните структури. ВМРО и СЕК регистрираха листа от 20 души днес в РИК за участие на парламентарния вот на 4 април. Втори в нея е лидерът на СЕК Георги Манев. С общи усилия смятаме, че можем да се борим за два мандата,..

публикувано на 02.03.21 в 14:58

Димитър Найденов – втори в листата на „Демократична България“

Общинският съветник Димитър Найденов ще е втори в листата на „Демократична България“ в Бургас.  Водач ще е IT специалистът Ивайло Мирчев от София.  Трета ще е Даниела Божинова от „Зелено движение“.  Влизаме в надпреварата с амбицията за сериозни промени в областта на правосъдието, борбата с корупцията и електронното управление, коментира..

публикувано на 02.03.21 в 13:53

ДПС Бургас с амбиция за трима депутати

Бургаската структура на ДПС регистрира листата си за участие в изборите с амбицията за три мандата.  Това не се е случвало от 2005 г. досега. Ще спечелим доверието на хората, коментира депутатът и водач на листата Севим Али.  Кандидати са единствено хора от региона, има представители на всяка една община.

публикувано на 02.03.21 в 13:21