Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти до лятото

Община Царево
Снимка: Свобода АтанасоваПреди началото на летния сезон Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти. Част от тях са цялостно обновяване на парка в Лозенец, завършване на административната сграда на кметството в Синеморец. В село Велика предстои през тази година цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Близо половин милиона лева е предвидила община Царево за приключване на морската градина в село Лозенец, обясни кметът Георги Лапчев:


„По предварителни договорки считаме, че този проект ще бъде приключен предсрочно. Имаме задача той да функционира през новия летен сезон. В Лозенец сме предвидили средства за асфалтиране, за текущи ремонти, както и за финализиране на улица Смокиня, която отдавна трябваше да завършим. Най-важното за Лозенец е да финализираме парка. 
Това, което се предвижда в село Варвара, но не е заложено в бюджета за тази година, но трябва да се реализирането подновяването на водопроводната система.  
В Ахтопол трябва да изплатим останалите средства, които са свързани с ремонтирания център, който също беше приключен предсрочно, но все още за завършването му нямаме Акт 16"

Има и проекти, които са свързани с трансграничното сътрудничество, допълни той:

"В Синеморец трябва да завършим административната сграда на кметството в населеното място. В Царево също предстои завършване на административната сграда. Предвидили сме и възстановяване на кораба "Горянин". Той трябваше да бъде реализиран през миналата година, но заради Ковид кризата оставихме това да се случи през тази година. Предстои и завършване на първия етап от строежа на новата спортна зала. Това трябва да стане преди летния сезон. Предвидено е да направим домофонна система в детските градини, заложили сме и средства за проект, който е свързан изграждането на нов медицински център. Имаме партньорско споразумение за сътрудничество със столичната болница "Пирогов", каза Георги Лапчев.  

Изцяло нова водопроводна мрежа ще бъде изградена в царевското село Велика. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

350 работни места предложиха на трудова борса в Бургас

13 фирми от Бургас и региона се включиха в тазгодишното издание на трудовата борса. Работодателите търсят сезонни работници за предстоящия туристически сезон. Обявените работни места от тях са 350 в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Заради пандемията от коронавируса миналата година не се проведе трудова борса. Кризата остави..

публикувано на 13.05.21 в 13:49

Силен старт на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия"

Успешно начало на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия". Близо 2 000 души са посетили комплекса по време на празничните дни в началото на май. Сред първите гости имаше както индивидуални, така и организирани туристи. Групата беше от Варна и беше много ентусиазирана, пя на корабчето, съобщи управителят ТК „Св. Анастасия“ Павлин..

публикувано на 13.05.21 в 12:06

Дигитален селфи уикенд в Бургас

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата.  За вдъхновение за селфита, Община Бургас ангажира от петък до неделя по..

публикувано на 13.05.21 в 11:06

Поморие се подготвя за туристическия сезон

50 ще са командированите полицаи в Поморие това лято, а паяк ще контролира спирането но улиците през активния туристически сезон.  Безплатно паркиране, но при строг контрол обяви за новия летен сезон кметът на Поморие Иван Алексиев: "Ще въведем и режим на работа на репатрираща машина, която да вдига неправилно паркиралите автомобили. ще..

публикувано на 13.05.21 в 08:29

Провеждат трудова борса в Бургас

Трудова борса във връзка с предстоящия туристически сезон ще се проведе днес в Бургас.  Организатор е Бюрото по труда.  Ще участват работодатели от сферите на хотелиерството и ресторантьорството. Безработните лица ще могат директно да се срещнат и да кандидатстват за работа. Борсата ще се проведе от 10,00 часа в обновения "Културен дом на..

публикувано на 13.05.21 в 08:20

Първите израелски туристи пристигат по Южното Черноморие

Първите чуждестранни туристи пристигат по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 210 израелски граждани ще бъдат официално посрещнати от ръководството на Бургаското летище. Те ще бъдат настанени в кур.к-с “Слънчев бряг“. С воден салют ще бъдат посрещнати израелските туристи на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в 5 различни хотела в..

публикувано на 13.05.21 в 08:00

Туристическият бранш в Бургас: Трябва да спасим сезон 2021

От Туристическата камара в Бургас настояват за по-бързо въвеждане на ваксинационен сертификат, а цената на PCR теста  през летните месеци  да бъде за сметка на бюджета. Председателят на организацията Иван Иванов определя новия служебен министър на туризма Стела Балтова като експерт с голям опит. „Надяваме се и..

публикувано на 12.05.21 в 14:35