Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Радиомагазинче Надежда" представя:

Милена Петрова - многодетна майка, моден дизайнер и майстор на сладко от ягоди

Живее във Вълчи дол, а брандът й носи името на града - Wolf WalleyДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания, показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. В нея участват и социални предприятия и хора с увреждания.

Милена Петрова е от Вълчи дол. Нейният син Георги, на 17 години, е с генетично заболяване, артрогрипоза. От раждането си той се бори всекидневно и е станал прекрасен младеж с много дарби и възможности.

Милена има още 4 деца и казва, че в дома им е много весело и никога не е скучно. Тя е моден дизайнер, има своя марка Wolf Walley, което означава Вълчи дол, избрала е това име, заради града, в който живее. Милена изработва всекидневни и официални облекла и ще направи благотворително официален тоалет за дете от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, което ще е абитурент тази година.

Милена е човек, който обича да твори! Тя изработва и предлага в групата - мартенички, сладко от домашни ягоди, пестил, шоколадови трюфели, торта с памперси и др. 

„Цялото семейство отглеждаме ягоди, имаме 1 декар и от тях правя сладкото. Пестилът е също от наши ябълки. Не бях правила, но потърсих информация, опитах и той се получи! Шоколадовите трюфили са идея на сина ми Георги, който завърши курсове за шоколатиер и той е много по – добър майстор от мен! Платната за прощъпулник също ми хрумнаха случайно. Кандидатствах като дизайнер за помощ към национален фонд „Култура“ и с отпуснатата стипендия си купих бродираща машина, с която ги правя и все още изучавам възможностите й.“
 

Милена сподели, че в групата „ Купи подарък“ е попаднала случайно, но е много щастлива да е в тази общност, която вече е достигнала 100 хиляди души:

Благодаря на създателката й Ина Маринова, изпращам целувки! В групата има много позитивна енергия и съм благодарна, че ни дава възможност да покажем нещата, които правим и можем да ги продаваме, така ние получаваме възможност да работим и да подпомагаме семейния бюджет!“

повече може да чуете в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дефилетата на "Кукерландия" на открити пространства без прекалена близост

Маскарадният фестивал „Кукерландия“ ще се проведе в периода 12-14 март 2021 г., под Патронажа на Министерство на културата. О рганизатори са общините „Тунджа“ и Ямбол.  Кукерските традиции са живи, защото са предавани с много любов от поколение на поколение.  Тази година празникът с грижа за здравето, за сигурността на хората и с грижа за..

публикувано на 08.03.21 в 15:50

"Опознай Бургас" се завръща с нови предизвикателства

Забавната и любознателна инициатива „Опознай Бургас“ се завръща отново, предизвиквайки малки и големи да се разходят до най-големите градски забележителности и да спечелят награди. При посещение на всеки три туристически обекта ви очакват подаръци - магнитчета от специална серия със закачлива бургаска нотка. „ Опознай Бургас" включва 18 от..

публикувано на 08.03.21 в 14:16
Читателите ще могат да резервират книги от новата бургаска библиотека

Бургазлии ще могат да резервират книга от вкъщи

Бургазлии ще могат да резервират и презаписват книги от своя дом. Тази възможност предоставя новата Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Там  бе инсталиран нов софтуер с много функционалности, които ще улесняват работата на библиотечните работници. Читателите ще могат да проверяват от всякъде какви книги дължат, да резервират книги, да търсят в..

публикувано на 05.03.21 в 10:29

Благотворителна кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ провеждат в Бургас

За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и „Бургасцвет 90 Танев“ ЕООД. Тя ще се проведе едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт клуба. Младите..

публикувано на 04.03.21 в 12:11

Бургаски деца рецитираха стихотворения за Родината (ВИДЕО)

В навечерието на 3 март, в Начално Базово училище „Михаил Лъкатник“ – Бургас се проведе третият конкурс „Рецитирам за България“. В него взеха участие близо 200 деца, които рецитираха с гордост и плам стихотворения за Родината.  Идеята е да се възроди традицията учениците да учат и да изпълняват творби от български автори, каза заместник..

публикувано на 03.03.21 в 12:05

Поставиха сателитен предавател на къдроглав пеликан в Бургас

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) успешно улови и постави сателитен предавател на къдроглав пеликан в района на Атанасовското езеро край  Бургас. Това е първият къдроглав пеликан с предавател в България. Предавателят тежи 33 грама и e с размери 55×56×32 мм. Поставен е на участък от крилото на птицата, където да не създава неудобство при..

публикувано на 02.03.21 в 11:40

Конкурсът за рисунка „Магията на Кукеровден” приключи

Приключи националният конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден”, под надслов „Да прогоним злото, да бъдем по-добри“ организиран от Сдружение „Усмивка” и читалище “Св. св. Кирил и Методий 1985”. В конкурса участваха  2174 деца и ученици от цяла България, на възраст от 6 до 13 години, както и деца от гр.Арма, Северна Ирландия и..

публикувано на 02.03.21 в 09:46