Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха Милен Божидаров от Окръжната прокуратура в Ямбол

Снимка: Апелативна прокуратура - Бургас

Главният прокурор на Република България награди Милен Божидаров от Окръжната прокуратура в Ямбол, ръководил досъдебното производство за катастрофата край ГКПП – „Лесово“. При инцидена трима души загинаха, а още 12 получиха телесни повреди. Прокурорът получи почетни плакет и грамота, присъдени за образцово изпълнение на служебните задължения по досъдебното производство.

Припомняме, че трагичният инцидент се случи на 09.10.2020 година, когато микробус се блъсна в кимион, оставен неподвижен на пътното платно. Обвинен за престъплението бе украинският водач на камиона, а делото бе внесено в Окръжен съд – Ямбол за по-малко от два месеца след произшествието. През януари съдебният състав наложи спрямо обвиняемия наказание от шест години „лишаване от свобода“.

Прокурор Божидаров има повече от 20 години стаж като прокурор. Той завършва висшето си юридическо образование през 1995 година. В прокуратурата постъпва през 2001 година като обвинител в Районна прокуратура – Ямбол, а същата година влиза в редовете на Окръжната прокуратура в града, където работи и до днес.

Наградата бе връчена от прокурор Любомир Петров – Административен ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас, по чието предложение тя е присъдена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой трови ловните кучета в село Зидарово

Ловджии от село Зидарово излизат на протест в събота, заради поредния случай от миналата седмица на отровени ловни кучета. Това каза за БНР Бургас кметът на созополското село Христо Бардуков. Ловци са споделили, че разхвърлянето на отрова в покрайнините на населеното място продължава.  „Доколкото разбрах през годините има такава практика. Хора..

публикувано на 29.08.24 в 14:24

Задържаха украинец с пико в Бургас

27-годишен украинец, пребиваващ в Бургас е задържан за притежание на около 1 грам пико, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка в района на бургаската улица "Митрополит Симеон".  При претърсване на жилището му в ж.к. "Славейков" са намерени и иззети 20 грама марихуана.  Украинецът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. 

публикувано на 29.08.24 в 08:54

Иззеха автомобилите на 9 водачи, карали на наркотици или алкохол

За едно денонощие в Бургаска област са задържани 9 водачи, иззети са и автомобилите им, след като пробите им за употреба на наркотици и алкохол са положителни. Проверките са извършени в Бургас, Поморие, Несебър, Свети Влас, Ахелой и селата Житосвят и Ясна Поляна. 3 са случаите на шофьори задържани за употреба на кокаин и метаамфетамини в Поморие...

публикувано на 28.08.24 в 10:32

Айтозлия е в болница след взрив на газова бутилка

54-годишен айтозлия пострада след взрив на  газовата бутилка, докато използвал газовите котлони. Мъжът е с близо 50% изгаряния. Той  е транспортиран със специализиран превоз в клиниката по изгаряния във Варна с опасност за живота.  Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.

публикувано на 28.08.24 в 09:30

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването на катастрофата с микробус мигранти

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, образувано за пътнотранспортно произшествие с микробус, при което е загинал водачът му - 19-годишен мъж от град Бяла Слатина. В  превозното средство освен загиналият са се движили 15 чужди граждани, за които има данни, че са влезли на българска територия в нарушение на закона...

публикувано на 27.08.24 в 17:33

В ареста остава турчин опитал да внесе в страната 10 бойни пистолета

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския гражданин, задържан при опит да влезе в страната, пренасяйки 10 бойни пистолета. 48 – годишният шофьор поиска от съда да бъде освободен и допълни, че съжалява за извършеното престъпление. 10 бойни пистолета в раница на шофьор са намерени на Митническия пункт "Лесово" Хилми Язаноглу..

публикувано на 27.08.24 в 15:42
Антон Златанов

Мигрантският натиск е намалял със 70%. Екипът на Фронтекс остава до края на годината

Миграционният натиск на българо-турската граница е намалял със 70% спрямо миналата година, заяви гл. комисар Антон Златанов директор на главната дирекция "Гранична полиция" след срещата с изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който е на посещение в България за втори път за последните няколко месеца.  Двете страни са се договорили..

публикувано на 27.08.24 в 12:58