Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За изборите - карат бюлетините в Конгресния център в Бургас (обновена)

| обновено на 23.02.21 в 14:05
Тук ще се обобщават данните от СИК

В Конгресния център, а не в зала „Бойчо Брънзов“, ще бъдат обобщавани данните от гласуването на парламентарните избори. Тук ще се носят бюлетините от секциите, направено е с цел удобство, коментира председателят на РИК Елка Стоянова. 

Тук, първо, че ние можем да се позиционираме нормално и да обработваме нормално протоколите. И второ – хората, които изчакват, няма да задръстват с превозни средства, които идват от цялата област. Това са парламентарни избори, 13 общини трябва да донесат протоколи и бюлетини в Бургас. Няма да се задръсти града около болницата. Знаете, в други години, 750 секции, близо 800, знаете – най-голямата избирателна област сме, проверката отнема минимум 12 часа. Ние осъмваме в залата. Това означава, че навън има хора, които чакат“, добави тя.

Представителите на секционни комисии ще изчакват реда си в автобусите, докато дойде техния ред да предадат документите в нощта на изборите. Това поясни Елка Стоянова. Предвид мерките за здравна безопасност, няма да приемем всички накуп, добави тя:

Ще има предвидени отвън достатъчно условия, за да се чувстват те относително нормално – химически тоалетни, вода, чай. Не мога да знам дали заведенията наоколо ще работят, но, при всички положения, ще се изчакват на топло в автобусите. Те няма да са по 40 човека вътре. Нас, като комисия, това няма да ни забави. Ние ще си работим със същите темпове, с които сме работили и други години. Всички знаят, че макар и да сме най-голямата избирателна област, в общи линии ние се справяме доста бързо. Така че, ще се изчакват в автобусите, тези, на които им дойде редът, влизат и изчакват тук, в конгресния център“, поясни председателят на РИК.

Ще бъдат организирани коридори за движение, за да не се смесват потоците, добави Елка Стоянова.

Интервю с нея можете да чуете в прикачения файл. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елка Стоянова, председател на Районната избирателна комисия в Бургас

В почти всяка секция в Бургаска област ще има възможност за машинно гласуване

В почти всяка секция в Бургаска избирателна област ще има възможност за машинно гласуване. Това каза в ефира на БНР Бургас председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова.  "Всяка секция с над 300 избиратели, ще има машина.  За Бургас са 600 секции. Навсякъде, където има машини, разбира се, ще има и хартиени бюлетини.  От..

публикувано на 06.03.21 в 13:53

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Сливен

Със заповед на кмета Стефан Радев се регламентират местата - специално поставените табла по бул. „Цар Освободител“, за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, във връзка с  насрочените на 4 април 2021 г.  избори за Народно събрание. Разпределението на таблата между кандидатите е по схема, като номерацията на таблата е..

публикувано на 05.03.21 в 09:22

ЦИК обяви как ще гласуват хора под карантина или изолация

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи правилата, по който хора поставени под задължителна карантина или изолация ще гласуват с подвижна избирателна кутия на изборите след месец. Няма да се допуска тези избиратели да упражнят вота си в секция с подвижна кутия, предназначена за хора с трайни увреждания. Право да гласуват с подвижна..

публикувано на 04.03.21 в 13:51

Партията на Цветанов залага на експерти в Бургас

Пълна листа с кандидати за народни представители регистрира днес в Бургас и партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Залагаме на експерти. Вече сме идентифицирали ключови проблеми на региона, заяви Виктор Серафимов. Докторът по международно право и международни отношения ще води листата в Бургас: „Проблем на региона е туризмът и..

публикувано на 02.03.21 в 15:57

ВМРО заяви два мандата в Бургас

Ангел Джамбазки е водач на листата на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в Бургаска област. Той е номинация на местните структури. ВМРО и СЕК регистрираха листа от 20 души днес в РИК за участие на парламентарния вот на 4 април. Втори в нея е лидерът на СЕК Георги Манев. С общи усилия смятаме, че можем да се борим за два мандата,..

публикувано на 02.03.21 в 14:58

Димитър Найденов – втори в листата на „Демократична България“

Общинският съветник Димитър Найденов ще е втори в листата на „Демократична България“ в Бургас.  Водач ще е IT специалистът Ивайло Мирчев от София.  Трета ще е Даниела Божинова от „Зелено движение“.  Влизаме в надпреварата с амбицията за сериозни промени в областта на правосъдието, борбата с корупцията и електронното управление, коментира..

публикувано на 02.03.21 в 13:53

ДПС Бургас с амбиция за трима депутати

Бургаската структура на ДПС регистрира листата си за участие в изборите с амбицията за три мандата.  Това не се е случвало от 2005 г. досега. Ще спечелим доверието на хората, коментира депутатът и водач на листата Севим Али.  Кандидати са единствено хора от региона, има представители на всяка една община.

публикувано на 02.03.21 в 13:21