Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинските съветници в Бургас разшириха обхвата на „синята“ и „зелената“ зона

Дебати в Общинския съвет провокира предложението за разширение на обхвата на „синята“ и „зелената“ зони в Бургас. Според съветниците от „Движение България на гражданите“, тази мярка няма да разреши проблема с паркирането в града.

"Водещото е да се попълнят приходите на Общината от нова платена зона. Спирането на презастрояването в тези райони е далеч по-ефикасна стъпка, отколкото да продължаваме с ефекта на доминото и да правим целия град една платена зона за паркиране", смята Стоян Грозев.

"Това е малко несериозно да говорим, че това създава ред, при условие, че си оставяме половината автомобили в долната им част, когато минаваме по тези улици. Иначе те са "синя" зона. Нелогично е хората да плащат за зона, която не се вижда, че е зона от това, че е разбита", каза Манол Тодоров. 

От ГЕРБ посочиха, че докладната записка е инициирана след искания на хора, които живеят в посочените райони. 

"Това е все пак провокирано и с подписка на граждани, която ние също разглеждахме за още по-голямо разширение на "синята" зона в други райони", обясни Евелина Михалева.

"Така действаме, когато влизат подписки, в които жителите отказват да се строят общински многоетажни паркинги, за мое голямо съжаление", коментира Калояна Живкова.

Докладната записка беше приета от Общинския съвет в Бургас.

Така част от „синята“ зона в района на Пристанище Бургас и Централния плаж ще бъде обособена като „зелена“ зона през лятотоПредвижда се  „синята“ и „зелената“ зони да бъде разширени и на още на три места в града.  

„Два участъка в ж.к. „Братя Миладинов“ ще влязат в „синя“ зона. „Зелена“ зона ще бъде обособена в участъка между ул. „24 ти Черноморски пехотен полк“, бул. „Демокрация“ с граница ул. „Копривщица“.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Сливен няма пари за инфраструктура във вилната зона

Община Сливен няма финансов ресурс, за да изгради инфраструктура във вилната зона, заяви заместник-кметът по строителството Любомир Захариев, по повод стартиралата подписка в сред жителите на зоната, с искане за подобряване условията в района.  Той коментира, че вилната зона е голяма колкото град Сливен и за изграждането на пътища, канализация и..

публикувано на 09.03.21 в 10:25

Бургазлия с ТЕЛК за малко да остане без безплатна винетка

Заради бракуван автомобил Агенцията за социално подпомагане отказва безплатна винетка на бургазлия с ТЕЛК решение. Докато казусът се изяснява мъжът се оказва и нарушител и на пътя. Случаят е колкото частен, толкова и типичен пример затова как дребен законодателен пропуск може да създаде големи проблеми на малкия човек. Стоян Радков от Бургас..

обновено на 09.03.21 в 08:54

Спират водата в част от „Изгрев“ и „Възраждане“

Водата ще бъде спряна днес в района на ж.к. „Изгрев“ и ж.к. „Възраждане“, съобщават от ВиК – Бургас. Вода няма да има от 9:00 ч. до 15:00 ч. за блокове с номера 15,15а,18,20, 22, 23 и павилионите м/у блоковете 21, 22 и 23 в ж.к. „Изгрев“. Причината е извършването на строително - монтажни работи. Вода няма да има и от 9:00 ч. до 12:00 ч. в..

публикувано на 09.03.21 в 06:54

Татяна Минкова бе избрана за председател на Областната организация на БЧК Бургас

Татяна Минкова бе избрана за председател на Областната организация на БЧК Бургас на отчетнои-изборно събрпание, провело се на 5 март 2021г. Във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на Ковид 19, и наложените ограничителни мерки, то се проведе дистанционно, без физическо присъствие с единна форма на гласуване..

публикувано на 08.03.21 в 17:57

Ще ни дава ли на съд ЧСИ, ако не платим техническия паспорт на сградата?

Частен съдебен изпълнител ще събира задълженията на собственици, не заплатили изготвянето на технически паспорт на сградата. Възлагането в този случай ще извършва кметът на съответната община. Срокът за извършване на техническото обследване е до края на декември 2022 година и няма да бъде удължаван.  Техническият паспорт..

публикувано на 08.03.21 в 17:41

Четири улици в к-с „Меден рудник“ ще носят имената на видни дами

Четири улици в к-с „Меден рудник“ ще носят имената на видни български жени, свързани с Бургас. Това става възможно след решение на Общинския съвет по предложение на Гражданската инициатива “ Бургас-Паметни жени”.  „Инициативата ни е точно отпреди три години като искахме да отбележим 80-годишнината от първото гласуване на жените на парламентарни..

публикувано на 08.03.21 в 15:24

" Булевард Демокрация" на 8-ми март

Темите,които ще ви представим днес: С колко е увеличен броят на ковид леглата в бургаска област и къде има свободни, ще чуем директорът на  РЗИ д-р Георги Паздеров Как ще бъде изготвян техническият паспорт на сградите и как ще бъдат ангажирани домоуправителите Защо и как ще бъде съборена част от крепостната стена на Созопол?. Позицията..

публикувано на 08.03.21 в 14:26