Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен базар на мартеници организира СУ"Св.св. Кирил и Методий

Ученици събират средства в помощ на възрастни хора

Разнообразие от мартеници и пролетни декорации предлагат учениците от бургаското училище „Св.св.Кирил и Методий“. Те са ги изработили сами, изделията са изложени на базар на площада пред гимназията.Събраната сума ще бъде дарена на центрове за възрастни хора.

Базарът е традиционен и се провежда от години около датата първи март. Той се организира от ръководството на училището  и Ученическия съвет,  целта е да подпомогнем хора, които се нуждаят от помощ, обясни преподавателят Адриана Рангелова:

Тази година учениците избраха целевавата група да бъдат възрастни хора от общински домове.Смятаме, че там нуждите са големи. Искаме да подарим малко щастие, малко радост на тези хора.Идеята е да възпитаваме у младите  желание да помагат на хората в нужда.Да правят добро, защото по-големите вече знаят, когато правим добро и помагаме на другите хора, всъщност правим себе си щастливи!

Изделията за изработени от ученици от първи до пети клас, продажбата се извършва от гимназистите.

Десетокласничката Гергана Данчева за трета поредна година продава мартеници, интересът е голям, заяви тя:

Основно от учениците и от роднини, родители, които са разбрали. Повечето минувачи също се интересуват, защото базарът е пред училището на ключово място в центъра.Тази година мартениците, които не успеем да продадем, ще бъдат разпределени на детски отделения в различни болници.

Стефани Райнова също се включва за пореден път в инициативата:

Вълнуващо е, приятно е, защото знаеш, че като помагаш по този начин, правиш хората щастливи! За мен това е много хубаво!

Базарът продължава и на 26-ти февруари.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители - две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към   полицията. По случая..

обновено на 10.04.21 в 08:29

От понеделник сгъстяват графика на автобусите в Бургас

“Бургасбус” променя разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес.  Затова и от 12.04.2021 г., понеделник се възобновява изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен..

публикувано на 09.04.21 в 15:50

"Булевард Демокрация" - на 9 април

Голямо хвърляне на боб ни очаква. А бобът не е евтин вече. Политолози, анализатори се обзалагат какво ще се случи, а основният играч тайнствено мълчи. Първата стъпка вече е почти ясна -–ГЕРБ ще предложат кабинет, който няма да бъде приет. Но какво ще направи Слави и сценаристите му? Никога не съм си представял, че някога политическият живот и..

публикувано на 09.04.21 в 14:49

Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване

Община Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване на Министерството на финансите. Вече година и половина работим в посока да се стабилизираме, посочи кметът Тихомир Янакиев. В началото фигурирахме в пет от общо седем от критериите на министерството, които ни подреждаха в негативната класация, поясни той: „Поне последната..

обновено на 09.04.21 в 14:29

Мият и дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас

Със специализирана машина ще бъдат измити и дезинфекцирани всички контейнери за смет в Бургас. Обработката на съдовете вече започна от комплекс "Меден рудник" и протича в няколко етапа. След прибирането на сметта, се извършва механично почистване на останалите полепнали материали, a съдовете се измиват вътрешно и външно. После вътрешните стени на..

публикувано на 09.04.21 в 10:14

В Царево започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

Със Закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез..

публикувано на 09.04.21 в 09:58

Започна прием по държавната помощ за родословна книга и селекция на животните

От днес (8 април) до 5 май Държавен фонд „Земеделие“ ще приема документи по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”.  Помощта е насочена към регистрирани земеделски стопани, занимаващи се с животновъдство. Предоставя се за подпомагане на..

публикувано на 09.04.21 в 09:18