Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Живко Трупчев е новият кмет на руенското село Вресово

Снимка: Архив
Снимка: БГНЕС

Живко Трупчев е новият временно изпълняващ длъжността кмет на село Вресово, решиха днес общинските съветници в Руен. Досегашният секретар в кметството поема управлението на селото, след като правата на титуляря Юлюман Хасан бяха предсрочно прекратени заради кражба. 

До днешното гласуване се стигна след повдигнати две обвинения срещу Хасан. Едното е за кражба на пари, предвидени за дърва на жителите, а второто - за прикриване на следите. Председателят на местния парламент Ешереф Ешереф пояснява:

„Ние сме уведомени от Общинска избирателна комисия-Руен, че са му прекратени предсрочно правата на досегашния кмет, те са уведомили ЦИК, ЦИК уведомява президента и той насрочва с указ частични избори“  

По предварителна информация частичните избори в село Вресово ще са на 27 юни.

На сесията днес бе приета годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество. Съветниците гласуваха още да бъде продаден стар общински автомобил за 1480 лв. без ДДС, както и  амортизирани контейнери тип бобър на общината. От няколко години външна фирма се грижи за чистотата и доставя периодично нови контейнери. С 10% да се увеличат заплатите на кмета на общината и на съставните селища, решиха още съветниците. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнал за разорани дюни в "Смокиня - Север" е подаден до РИОСВ (ОБНОВЕНА)

Концесионерът на плажа, на къмпинг "Смокиня - Север" Иван Алексиев, няма нарушение и унищожаване на дюните: "Изпълнявам стриктно указанията на министерството на туризма, етапите на почистване на плажната ивица са посочени в закона. Първо плажа се подравнява, след това се изравнява с тежка техника, след това се минава ръчно, закупили сме две..

обновено на 12.04.21 в 08:58

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители - две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към   полицията. По случая..

обновено на 10.04.21 в 08:29

От понеделник сгъстяват графика на автобусите в Бургас

“Бургасбус” променя разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес.  Затова и от 12.04.2021 г., понеделник се възобновява изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен..

публикувано на 09.04.21 в 15:50

"Булевард Демокрация" - на 9 април

Голямо хвърляне на боб ни очаква. А бобът не е евтин вече. Политолози, анализатори се обзалагат какво ще се случи, а основният играч тайнствено мълчи. Първата стъпка вече е почти ясна -–ГЕРБ ще предложат кабинет, който няма да бъде приет. Но какво ще направи Слави и сценаристите му? Никога не съм си представял, че някога политическият живот и..

публикувано на 09.04.21 в 14:49

Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване

Община Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване на Министерството на финансите. Вече година и половина работим в посока да се стабилизираме, посочи кметът Тихомир Янакиев. В началото фигурирахме в пет от общо седем от критериите на министерството, които ни подреждаха в негативната класация, поясни той: „Поне последната..

обновено на 09.04.21 в 14:29

Мият и дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас

Със специализирана машина ще бъдат измити и дезинфекцирани всички контейнери за смет в Бургас. Обработката на съдовете вече започна от комплекс "Меден рудник" и протича в няколко етапа. След прибирането на сметта, се извършва механично почистване на останалите полепнали материали, a съдовете се измиват вътрешно и външно. После вътрешните стени на..

публикувано на 09.04.21 в 10:14

В Царево започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

Със Закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез..

публикувано на 09.04.21 в 09:58