Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тодор Георгиев: Неуважение е да спускаш парашутисти в листите

Партиите на уважават избирателите по места, спускайки им водачи от София. Това коментира пред БНР-Бургас бизнесменът и анализатор Тодор Георгиев. По традиция, това правят БСП, въпреки че имат разпознаваем бургазлия, който може да е лидер, като Атанас Зафиров, посочи Георгиев.

„Който не е в Бургас, а е в Сливен. А, в същото време, ямболията Петър Кънев, бизнесът му е в Ямбол и дава хляб на много хора в Ямбол. Тоест – той би имал силен корпоративен вот, който е в самия вот. Той е за втори път водач в Бургас. Другите, които са ми интересни, са ГЕРБ. Защото те, традиционно, вадеха силна листа от Бургас. Този път залагат на… Не знам, ако е Любен Дилов, е „куц кон“. „Куц кон“ е, защото Любен Дилов може да бъде поставен навсякъде, но най-лесно разпознаваем е в София. Не съм чул да има твърде много фенове в Бургас“, коментира Георгиев.

„Демократична България“ трябваше да заложат на двамата си съветници Димитър Найденов и Иво Баев, а не да се изпраща от София Иво Мирчев, смята Тодор Георгиев.

Интервю с него ще чуете в прикачения файл. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
адвокат Михаил Хаджиянев

Адвокат Михаил Хаджиянев: Допълнително обучение на членовете на СИК или опростяване на протоколите

Основният проблем при гласуването в чужбина е, че в две от страните, където сънародниците ни имат най-голямо желание да гласуват – Великобритания и Турция, има ограничение на броя на секциите. Това каза в ефира на БНР Бургас адвокат Михаил Хаджиянев, експерт в изборното законодателство . Той припомня, че страните извън ЕС имат право..

публикувано на 10.04.21 в 10:46

Табаков: Има хоризонт за бъдещо правителство

Много важно е да се намери диалог във всички формации, коментира в студиото на БНР – Бургас Живко Табаков. Той и Драгомир Ошавков бяха избрани от листата на  „Изправи се! Мутри вън“ от бургаския избирателен район. Има хоризонт за бъдещо правителство, добави Табаков. Като едно от важните неща по които трябва да се работи в новия парламент, той..

публикувано на 09.04.21 в 16:44

Митко Иванов: Това бяха изборите с най-много изненади

Това бяха изборите, които донесоха най-много изненади. Това коментира пред БНР – Бургас общественикът Митко Иванов. Много неща на тях се случиха за първи път, каза той и добави: „ Партия, на която 1% не ѝ достигна да влезе в парламента, има лидер, който е следствен и не се намира в България. Това, само по себе си, е феномен. Мисля, че..

публикувано на 09.04.21 в 13:40

ЦИК обяви разпределението на мандатите в новия парламент

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото 45-то  Народно събрание. ГЕРБ-СДС получава 75 мандата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27, "Изправи се! Мутри вън!" - 14. Гласувалите на парламентарния вот за ГЕРБ-СДС са 26,18%...

публикувано на 09.04.21 в 08:23
Драгомир Ошавков

Почти сигурно: Табаков взима мандат от БСП, вкарва още един депутат

Почти сигурно е, че коалицията „Изправи се! Мутри вън“ ще има двама народни представители от Бургас. Днес се очаква ЦИК да публикува официалните данни, но, досегашните, сочат именно това. Това е една аномалия, която се случва при регионалното разпределение на мандатите, поясни за БНР-Бургас социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов...

публикувано на 08.04.21 в 14:28

ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6 те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание. Освен на национално ниво ще бъде направено разпределение и по всички 31 многомандатни избирателни райони. ЦИК ще се произнесе и за преференциите, така ще стане ясно в кои от..

публикувано на 08.04.21 в 08:10

Цончо Ганев: Разпускане на парламента и предсрочни избори

Разпускане на парламента и предсрочни избори, поради липсата на стабилно мнозинство. Това трябва да се случи според Цончо Ганев, водач на партия „Възраждане“ в Бургас. По думите му,  няма и партии, които да декларират близки възгледи в момента: „ Нека не се плашим от нови избори. Само ще припомня, че в рамките на година и половина,..

публикувано на 07.04.21 в 13:51