Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„a little dramatic” и Виктория Георгиева

Песните на Виктория Георгиева “Imaginary Friend”, “Dive Into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song” , “Growing Up Is Getting Old” ще могат да се слушат и от колекционерски  плочи с музикална опаковка. Преди време за "Tears Getting Sober" имаше само 25 такива бройки, но сега ще са повече.
Тя отбелязва:

„За момента всичко е много дигитално, тъй като се пренесе в интернет пространството, но тепърва  предстои – вече сме замислили да изкараме  плочи. Ще има и много интересни неща, които да продаваме  като идеи към хората, може да реализираме вид игра скоро, и се надяваме, да се изкефят на това, което правим.

Ще е хубаво и светът да започне да се пооправя, за да не са онлайн концертите, а на живо."

Виктория продължава: „Обичам драмата, но не по лошия начин –да драматизирам, по –скоро обичам драматичната музика, често филмовата музика ми е вдъхновение да правя собствената си такава. Самите песни от албума, ако си ги пуснете по ред да ги слушате, се оформя една история- от това как докато си по-малък, имаш въображаем приятел, порастваш и осъзнаваш, че не съществува. След което се потапяш в непознатото, защото искаш да направиш крачка напред, но не знаеш накъде… и отиваш някъде, където не ти е познато, за да откриеш себе си отново. Минаваш през различни ситуации в живота, по-тежки, с болка, със загуба на  близък човек или просто любов, която не се е получила, и стигаш дотам, където вече нямаш какво да губиш-разбираш, че трябва да оценяваш себе си най-вече, че си заслужава да грабиш от живота с пълни шепи и да не пропускаш нито един ден да е загубен.“

За създаването на песните се допълва виртуално с екипа, с който работи:

„Бяха едни дема, когато започнахме да ги правим, тъй като не можехме да пътуваме, работихме дистанционно. Първоначално беше малко гадно, защото не е същото като да си с тези хора в една стая, където много по-бързо стават нещата, но пък за щастие бързо си паснахме.

Dive Into Unknown e написана в Бургас, когато имахме лагер миналото лято. Гледахме морето и се вдъхновихме много от него, самата песен започва с лек шум на вълни и тя си беше вдъхновена от Бургас.

В някои от песните имам може би над 60-70 процента участие като текстописец, като артист вътре, който да си е дал идеите. И както аз съм си го чувала в главата, така го направиха и музикантите, с които работих. Много е хубаво, че екипът, който се сформира, ме слуша, и ми даде поле за изява. Работила съм и с екипи, които не са ми давали поле за изява и са правили нещата, както на тях им харесва.

Видеата не са официални, те са текстови, заснети в студио за един ден, да може хората да си четат текста директно докато слушат песента. Тепърва, мисля че след Евровизия, поне на две от песните мога да направя официалните видеа."

За Виктория Георгиева е важно страната ни да бъде представяна по света по най-добрия начин:

Мария Бакалова е страхотна, аз много се радвам за нея и точно това е много добър пример как наистина трябва български артисти от всякакви сфери да излизаме навън, трябва да си прославяме държавата и да показваме,че  и ние можем. Пожелавам й успех и се надявам и аз да допринеса, както и други, за България. На останалите участници в Евровизия бих казала, че страната ни се отличава, на чужденците им е интересно тук-морето, планините. И винаги приканвам който може да дойде, за мен лично дори храната ни и страхотна. Природа, храна, култура-България е едно прекрасно място за живеене и за посещение .“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Господинов

Георги Господинов представи "Градинарят и смъртта" на "Аполония"

Историята на един баща, един син и едно последно разсъмване – милостива и в същото време безмилостна, ни представи пред открито небе в Созопол Георги Господинов. Премиерата на новата му книга "Градинарят и смъртта" е това, което цялата публика на 40-ите Празници на изкуствата "Аполония" очакваше. Видя се и от препълнения двор на Градската художествена..

публикувано на 03.09.24 в 11:53

Събитията за Дните на корейската култура на няколко локации в Бургас

И тази година по традиция в Бургас ще се проведат Дните на корейската култура. Това ще бъдат датите от 3 до 5 септември.  На 4-ти септември от 15:00 в пространството на КЦ „Морско казино“ щ е има игри и викторини. От 16 часа ще има открит урок  по таекуондо, едно от най-разпространените източни бойни изкуства.  Акцент в програмата отново са к-поп..

обновено на 03.09.24 в 08:26

Спектакълът "Жив" с поезия на Христо Фотев отново ще бъде представен в Бургас

Ники Илиев, Любомира Башева и талантливи млади актьори ще участват в поетично-музикалният спектакъл „Жив”  с поезията на Христо Фотев, съобщават от Община Бургас.  Той ще се състои на 12 септември, от 19:00 часа, в Културен дом НХК. Зрителите ще имат възможността да се насладят на красива поезия, чувствена музика, емоционални танци и на един почти..

публикувано на 02.09.24 в 16:05

В Стоилово канят на Преображенски събор

В село Стоилово, в Странджа планина тази събота, 7 септември ще се проведе  Преображески събор. Организаторите  са си поставили за цел  да отдадат почит към загиналите герои за Освобождението на България и да съхранят и популяризират историческото и културно наследство на населеното място. Официалното откриване ще е в 10.30 ч...

публикувано на 02.09.24 в 14:00

Несебърските "Морски звездички" със сребро от XIV Световен шампионат по фолклор

Вокалната група „Морски звездички“ към ОДК,  с ръководител Димитър Йорданов, е сребърен медалист на XIV Световен шампионат по  фолклор 2024.  Събитието, което  се организира от  Световната асоциация за фолклорни фестивали, тази година събра участници от Индонезия, Индия, Египет,  Узбекистан, Иран, Литва, Непал и др., съобщиха от Община Несебър...

публикувано на 02.09.24 в 12:51

РИМ Бургас: Да замесим паляниця – традиционен украински хляб

На 5 септември  от 16:30 часа в Етнокухнята на РИМ Бургас (ул. „Славянска“ 69) Валерия Левкивска – директор на Фондация „Обредна култура на Украйна“, ще приготви автентичен украински хляб. По стара семейна рецепта тя ще замеси паляниця, както украинците наричат белия пшеничен хляб. Докато тестото втасва, гостите няма да скучаят, а ще могат..

публикувано на 02.09.24 в 10:37

Деца се вдъхновиха от бургаски живописци

Деца рисуваха като бургаските майстори Георги Баев, Живко Иванов, Виолета Масларова и Кирил Симеонов по идея на художничката Надя Пеовска. Ателиетата за най-младите автори се проведоха в Галерия музей „Георги Баев“ в рамките на проект подкрепен от общинския фонд „Култура“. Инициативата завърши с изложба на децата, които показаха творбите..

публикувано на 02.09.24 в 09:32