Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъщерята на Красимир Премянов заема гражданската квота в листата на БСП в Бургас

Минимум 4 мандата ще гони левицата, днес подадоха документи в РИК

БСП-Бургас регистрира в Районната избирателна комисия листата си за участие в предстоящите парламентарни избори. След вече ясните на първите три места Петър Кънев, досегашен депутат на левицата, професор Юлия Йоргова и Тодор Байчев, четвъртото място от гражданската квота заема Андреана Красимирова Премянова-Янкова. Юрист по образование, доктор по право, с 4 езика, тя е дъщеря на Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества.

Необходимите документи бяха внесени от първите трима в листата, председателя на Общински съвет на БСП – Бургас Живко Господинов и областния председател на партията Стойко Танков.

„Винаги сме тръгвали с нагласа за победа.  Мисля, че ние като партия, работеща в опозиция в българския парламент, бяхме една много активна, понякога и агресивна опозиция, която се мъчеше да отстоява интересите на обикновените български хора. Мисля, че това успяхме да го направим. Сигурен съм, че резултатите ще ги отчетем след месец като позитивни за нас”, заяви Петър Кънев. Той посочи още, че очаква добър резултат, като амбицията е за минимум 4 мандата. На въпрос дали се притеснява от нечиста кампания и от новите партии, които се появиха за този вот, Кънев отговори, че никога не е било лесно: „На всеки 4 години се появяват група еднодневки, които на следващите избори ги няма. Всички влизат в кампанията с обещания за добронамереност и в един момент започва агресията. Не очаквам нищо ново и от тази кампания.”

„Винаги съм имала отговорно отношение към политиката, която БСП провежда”, заяви от своя страна Юлия Йоргова. „Реших, че мога да бъда полезна на Бургас в сферите, в които съм работила досега – в областта на образованието.  През всичките тези години съм успяла да натрупам много знания и опит по отношение най-вече на  качеството на образованието и мисля,че точно там мога да вложа моите основни усилия”, допълни тя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вторият мандат – идната седмица! Радев очаква отговори от ПП-ДБ

Идната седмица – тогава президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". Президентът Румен Радев ще наблюдава демонстрациите на "Бриз" "Първо искам да..

публикувано на 12.07.24 в 08:59
Калин Стоянов

Искат оставката на Калин Стоянов заради момчето, пребито от полицай

От ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от полицейски служител. Това стана ясно след изслушването по темата в пленарна зала. Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър "Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в..

публикувано на 11.07.24 в 14:16

ПГ на ДПС изключи 17 депутати, сред тях и тримата бургаски (ОБНОВЕНА)

Парламентарната група на ДПС е взела решение за изключване от състава си на 17 депутати. Това са народните представители, които подкрепиха Ахмед Доган и бяха на среща при него в "Росенец". Сред тях са и тримата бургаски Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан. Сред изключените е и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров. 25 души са..

публикувано на 11.07.24 в 10:53

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС; брутално отношение към членовете на..

публикувано на 11.07.24 в 08:48

Корнелия Нинова вече не е председател на БСП

Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията и на нейно място записа Атанас Зафиров,  но само като изпълняващ функциите на председател. Корнелия Нинова: Държавата ни е в тежка криза Съдът е отхвърлил искането Зафиров да бъде вписан за нов председател до избор на титуляр от конгреса на..

публикувано на 10.07.24 в 14:56

"Възраждане" и ИТН внасят проект за свикване на референдум за лева

"Възраждане" и ИТН внасят проект на решение за свикване на нов референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев мотивира предложението така: "Това е инициатива, която преди няколко месеца парламентът отхвърли. Решението на Конституционния съд впоследствие не определи въпроса като..

публикувано на 10.07.24 в 14:10

ПП-ДБ отхвърли поканата на ДПС за преговори за правителство с втория мандат

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" отхвърли поканата на ДПС за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. "Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите", се казва в разпространения от пресцентъра на..

публикувано на 10.07.24 в 13:40