Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Даниела Георгиева, преподавател:

Отличието за "Борат" 2 е и за Мария Бакалова (ОБНОВЕНА)

Филмът взе награда за най-добра комедия в онлайн церемонията за "Златен Глобус"

| обновено на 01.03.21 в 12:57
Снимка: Amazon Studios via AP/BTA


Мария Бакалова не успя да вземе статуетката "Златен глобус" в категорията актриса в главна роля в мюзикъл или комедия. Първата родна звезда с номинация от  Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд бе изпреварена от Розамунд Пайк (I Care a Lot) за приза. В речта си британката се обърна към Мария, като спомена една от най-противоречивите сцени в „Борат 2”, където бълкарката остава насаме с личния адвокат на Доналд Тръмп. В моя филм трябваше да плувам от потъваща кола. Мисля, че вероятно бих предпочел да направя това, отколкото да съм в стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам твоя блясък и смелост", каза Пайк.

Победа все пак има - лентата "Борат" 2 бе обявена за най-добра комедия. Приемайки приза, Саша Барон Коен не пропусна да благодари на "невероятната" Мария и останалата част от екипа за добре свършената работа. Самият актьор взе отличието и сред мъжете в жанровата си категория. Церемонията се състоя онлайн, Мария блестеше в червена рокля на Армани. 

Това е голямо признание за бургазлийката, категорична е Даниела Георгиева, преподавателката й по актьорско майсторство от Националното училище за музикални и сценични изкуства "Проф. Панчо Владигеров" в морския град:

"Имаме реална победа. Самият факт, че Мария е на това място абсолютно заслужено наред с тези големи имена в киното - няма такова щастие за мен като човек, който е бил с нея. Сигурна съм, че всички актриси са мечтали или сънували да бъдат на нейно място. Тя е млада и изпълнена с енергия, номинацията ще е трамплин за нейната кариера. Нека извърви своя път и тогава наградата, която аз съм сигурна, че ще спечели ще бъде удовлетворение за нея."

Относно разразилия се скандал около изказването на Иван Добчев за актьорския подход на Мария Даниела Георгиева е категорична, че Добчев като преподавател е трябвало да се въздържи от подобен коментар. Тя е убедена, че бургазлийката тепърва ще има големи постижения в световното кино. 

Повече чуйте в звуковия файл. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хитовете на Диомов огласиха новата градска библиотека

Любими песни, създадени от Стефан Диомов, прозвучаха в двора на новата градска библиотека. Поводът- първото официално представяне на автобиографичната му книга "Белите и черни клавиши на моя живот" , издадена от "Знаци". Срещата с композитора премина сърдечно и емоционално. Той разказа знаменателни случки от творческия му път и почете откъси от книгата...

публикувано на 10.04.21 в 19:29

"Ритуали на душата" - спектакъл в търсене на връзката между съзнание и тяло

Спектакълът „Ритуали на душата“ ще представи Танцова компания "ДЮН". Той се фокусира върху образите на дълбоко движение, в търсене на връзката между съзнание и тяло. Всъщност то разказва за практиката на срещата и сливането - Тяло и Душа в Едно .Това е пространствено представление , което се случва сетивно и иска да накара зрителя да..

обновено на 10.04.21 в 16:50
Стефан Диомов

Композиторът Стефан Диомов представя днес в Бургас автобиографичната си книга

Композиторът Стефан Диомов представя днес в Бургас автобиографичната си книга „Белите и черни клавиши на моя живот“. Разговорът е от 17 часа в зрителната зала на новата градска библиотека на улица „Свети Кирил и Методий“. Маестрото споделя: "Тази пандемия може да послужи за нещо добро, т. е. човек да се обърне назад и да си направи една равносметка...

публикувано на 10.04.21 в 16:18

Куклен актьор гостува с книга в Бургас

Актьорът от хасковския куклен театър Янко Митев представя първата си детска книга „Капчици смях“ в Бургас. Срещата е в събота от 11 часа в зрителната зала на третия етаж в новата градска библиотека. Книгата съдържа стихове и приказки. Митев обещава забавно шоу с игри, което ще допадне и на малки, и на големи. В него ще се включи и актрисата..

обновено на 10.04.21 в 09:14

Авторката на няколко романа, посветени на велики българи, Неда Антонова се среща с бургазлии

„Любовта на великите- Ботев, Левски и Паисий“, под това мото ще премине срещата с писателката Неда Антонова в Бургас. Пред бургаската публика авторката на няколко романа, посветени на велики българи ще сподели идеите си. "Ще говорим за трите романа - "Първият след Бога" - любовта и смъртта на Левски,  "Неговата любима" - любовта на Ботев и..

публикувано на 09.04.21 в 12:33

Разтърсваща презентация на "Absolvo te" в Бургас

Представяне, което дълго ще се помни, направи в Бургас писателят Георги Бърдаров на новата си книга „Аbsolvo te“. Бърдаров, който е и преподавател по етно-религиозни конфликти, бе подготвил разтърсваща презентация за Холокоста и израело-арабския конфликт. Това бе и първата среща в пандемията на автора с читатели след излизането на романа...

публикувано на 09.04.21 в 09:53

Катя Зографова представя "Хроники за Вазовия род" в Библиотеката

Катя Зографова ще представи днес в Бургас книгата си „Хроники за Вазовия род“. Летописът доказва националната мисия на един емблематичен – едновременно скромен и велик сопотски род, обобщава приносите му в историята и културата на България. Книгата е писана в продължение на 10 години и за нея са използвани много източници и архиви:..

публикувано на 09.04.21 в 09:30