Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Здравко Василев от Приморско – в листата на „Изправи се! Мутри вън“

Живко Табаков повежда листата на „Изправи се! Мутри вън!“, която беше регистрирана в РИК – Бургас. Втори в нея е адв. Драгомир Ошавков, от „Движение 21“, а трети – бизнесменът от Приморско Здравко Василев, който коментира:

„Живеем наистина в исторически времена, в които ни се дава шанс да детронираме едно авторитарно управление. Една от основните и за мен, най-важни, причини да съм днес тук, е дългогодишното отсъствие на представител на две морски общини – Приморско и Царево, както и община Малко Търново в българския парламент. Което доведе до превръщането на целия регион, постепенно, в една демографска и икономическа пустиня“, каза Василев.

Последен в листата е Асен Бонджев, водач на протестите през лятото, който влиза в нея като гражданска квота:

„Протестите от 2020 г. ще останат завинаги в историята на България. Макар че не постигнахме целта си – оставката на Борисов, те бяха повече от успешни, тъй като ГЕРБ са цели 400 000 гласа надолу“, коментира Бонджев.

Четвърти в листата е Цветелин Георгиев, общински съветник от групата на СДС в Созопол, пета е Габриела Гоцкова, общински председател на платформата в Бургас.

Ето и останалите кандидати за депутати:

6.  Николай Тодоров Тодоров – финансов мениджър

7.  Красимир Павлинов Петров - търговец

8.  Стоян Демирев Грозев - икономист

9.  Теодор Руслан Шейков - адвокат

10.  Юлияна Недялкова Мръчкова - биотехнолог

11.  Александър Георгиев Йорданов - IT специалист

12.  Георги Янакиев Янчев - бизнесмен

13.  Костадин Евгениев Андонов - търговец

14.  Яна Неделчева Николова – търговец

15.  Живко Събев Куцаров - икономист

16.  Ярослав Николаев Коюмджиев - журналист

17.  Ивайло Георгиев Илиев - консултант

18.  Людмил Пламенов Илиев - ветеринар

19.  Мария Николова Желязкова - финансист

20.  Павел Димитров Джованов - художник

21.  Илия Йовков Петков - търговец

22.  Пламен Делев Делев - инженер лесовъд

23.  Мария Борисова Лазева – медицинска сестра

24.  Ангелина Кирова Мерджанова - педагог

25.  Боряна Георгиева Тодорова - хотелиер

26.  Димка Георгиева Иванова - инженер

27.  Гергана Неделчева Георгиева  - счетоводител

28.  Асен Любомиров Бонджев - предприемач


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.

Депутатът Пламен Николов - кандидат за премиер

Депутатът Пламен Николов e кандидатът за премиер на "Има такъв народ". Той получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Номинацията не беше известна до последно.  Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и депутатите Филип Станев, Ивайло Вълчев, Станислав Балабанов и Пламен Николов бяха в президентството, за да..

публикувано на 30.07.21 в 17:18
Александър Иванов

ГЕРБ-СДС иска комисия за застрояванията в "Колокита" край Созопол

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася и предложение за създаване на Временна анкетна комисия за "Колокита", полуостров Буджака. Това обяви народният представител Александър Иванов. В защитената зона има сериозно застрояване, а въпроси за него бяха поставени още в началото на годината.  "Днес този проект за решение на създаване на такава временна..

публикувано на 30.07.21 в 13:15

Община Бургас се оказа безсилна по казуса „Росенец“

Община Бургас се оказа безсилна по казуса с имотите в парк „Росенец“. Това стана ясно по време на първото заседание на временната парламентарна комисия, която проучва фактите и обстоятелствата около случая с резиденция там. Въпреки че беше поканен, кметът на Бургас Димитър Николов не присъства на изслушването. По време на комисията стана ясно,..

публикувано на 29.07.21 в 16:17
Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Без ДПС в управлението

Има три направления, в които „Демократична България“ ще са непреклонни за подкрепа на правителство на „Има такъв народ“. Това каза за БНР-Бургас местният депутат Ивайло Мирчев. Първото е да имаме съвпадение по отношение на програмите, за което от утре започват срещи на наши експертни групи с тях, коментира още Мирчев и добави: „На..

публикувано на 26.07.21 в 12:35
Премиерът Бойко Борисов, архив

Бойко Борисов в с. Бата: Цял ден имитират, правели кабинет 

Бившият премиер Бойко Борисов коментира опитите за съставяне на правителство и отправи критики към вътрешния министър Бойко Рашков и към съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов по време на посещение в поморийското село Бата. Той пристигна там да подкрепи лично арестувания преди изборите кмет Георги Георгиев. Той самият бе освободен 24..

публикувано на 24.07.21 в 21:02

Президентът се среща с парламентарно представените партии за консултации

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 46-ото Народно събрание преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. Предвидените в Конституцията консултации с парламентарните групи ще се проведат в президентската институция. Първи..

публикувано на 23.07.21 в 08:15

След часове спорове в НС: Комисия за „Росенец“ ще има

Депутатите създадоха временна анкетна комисия за парк „Росенец“ по искане на "Демократична България". Председател ще бъде депутатът Калоян Янков от коалицията. В рамките на три месеца комисията трябва да установи каква е била работата на контролните органи по констатираните нарушения там през лятото на 2020 г. И още -  законосъобразни ли са били..

публикувано на 22.07.21 в 11:54